Puslapiai

27 rugpjūtis 2012

Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais

Greita, paprasta ir labai skanu.


Pakuotė iš 5 lapelių sluoksniuotos mielinės tešlos
4 obuoliai
šaukštas sviesto ar margarino
100 gr. cukraus
50 ml. vandens
citrina
cinamonas
2 šaukštai razinų
kiaušinis

Nulupti ir sutarkuoti obuolius. Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti cukrų ir maišant laukti, kol ištirps, suberti obuolius, razinas, įtarkuoti citrinos žievelę, supilti vandenį, ir maišant troškinti, kol išgaruos visas skystis. Įberti  pagal skonį cinamono.
Tešlos lapelio viena pusę supjaustyti peiliu ar tešlai skirtu pjaustyti peiliuku, kitoje pusėje paskleisti įdarą, maždaug 1.5 šaukšto. Kraštelį ištepti kiaušinio plakiniu, perlenkti pusiau, užspausti, viršų taip pat ištepti kiaušinio plakiniu, pabarstyti rudu cukrumi. Kepti 190C karštumo orkaitėje apie 20 min.


Labai kvapnios, rudenį šildančios ir vaikams į mokyklą tinkančios bandelės:)


6 komentarai:

  1. ar reikia tą mielinę tešlą supjaustyti? kokio dydžio lakštai gaminant turi būti?
    ir dar - citrina reikalinag tik dėl jos žievelės? kiek nutarkuoti reikia?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gavosi nerealiai skanios!!!!! Nerealiai!!! Darysiu dar daug kartų, tikrai!!! Kaip visada - ačiū, Ilona!!!!! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O as jas butinai kepsiu, kai busiu Lietuvoj :) norvegiska sluoksniuota tesla neskani :(

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mes kepėm šias bandeles, jos gavosi labai labai skanios! Niekada nebuvome bandžiusios mielinės sluoksniuotos tešlos, todėl rezultatas kaip bandelių iš parduotuvės. Gaminsime ir vėl dar ne kartą, kol turėsim obuolių :) Dėkoju už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  5. katik issikepiau,liuks!! aciukas uz receptuka ;)

    AtsakytiPanaikinti