Puslapiai

06 vasaris 2012

Tinginių cepelinai

Atbėgu !! Kokie paprasti, lengvi, greiti, o skanūūss, vyras pareiškė, kad skaniau nei tikrieji, o man jo nuomonė labai svarbi :)
Receptą vakar nurašė anyta iš senos savo užrašų knygelės...uoj koks ten lobynas,žiūrėjau į tą knygutę kaip katinas į lašinius :D
Taigi jei reikia pietų per 15 min. prašom :)



9 cepelinams sunaudojau :

500 gr. 9% varškės
12 šaukštų manų kruopų
4 šaukštai bulvių krakmolo
kiaušinį
druskos
šiek tiek vandens
Įdarui: maltos kalakutienos apkeptos su svogūnu ir pagardintos prieskoniais.
Cepelinams apvolioti krakmolo.


Visus produktus išmaišyti dubenyje ir minkant įpilti šiek tiek vandens, kad masė taptu lipnesnė, man gal 50 ml. prireikė. Tešlą padalinti į 9 dalis, išploti, dėti po šaukštą įdaro, suformuoti cepeliną, apvolioti šiek tiek krakmole ir dėti į pasūdytą verdantį vandenį. Nuo cepelinų iškilimo į viršų virti apie 8-10 min.



Skanaus !!!

67 komentarai:

  1. waw ideja 8) butinai pabandysiu :)
    neturim bulviu tarkavimo masinos, o rankomis bijau ir pradeti tarkuoti..
    aciu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Darysiu :) Tikrų nemoku, gal šitie pavyks :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. As ir cepelinu nesu spece :) kelis kart tik darius, todel ir del siu abejojau, o dabar euforijoj nuo rezultato, todel drasiai raginu :) Zinoma pavyks !!

      Panaikinti
  3. Receptas tarsi ir is mano mociutes receptu knygutes, receptas atejes is pat vaikystes. Ir patys juos neretai ruosiame, ypac vaikams- varskes virtinuku ir apkepu paivairinimui. O tureti tokia anyta- tai tikras lobis :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ilona, o tau kaip? Kaip tu skonį įvertintum?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. MD puikiai ! :)man skaniau nei virtu bulviu cepelinai, bet ne uz takuotu :), alia lyginant darbo,produktu ir rezultato santyki,sie nr.1 :)

      Tadai, kaip smagu,kad receptas zinomas,nes man jis naujiena ir gana skeptiskai ziurejau pagal produktu sudeti kas cia iseis...

      Panaikinti
  5. Oooo, cia tai tikras looobis :) Nesu nei karto tikru darius,del to mano brangusis priekaistauja :P Nedarau, nes tingiu terliotis. O cia kaip tik man :) Dekui uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū, Ilonėle, už vaikystės prisiminimus:)Aš darydavau juos ir su varške viduje, gaudavosi varškė varškėje, alia nežinodamas nepasakysi:)o jei dar gera, nerūgšti, kokia kaimiška varškė, tai išvis skanumynas:))

    AtsakytiPanaikinti
  7. ACIU, butinai bus isbandyta! Jau dabar seile varva ziurint i juos :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Oooo dievulėliau (žiū perdažnai aš jį kviečiuos :D)... žinau ir gaminu, kai tik varškės perteklių turiu, tik aš darau be mėsos, o tik tokius paplotėlius su spirgučių padažu, tai numirimas kokie jie skaaanūs, o čia ir su mėsa, mmmm.. jetus, kaip užsinorėjau, seiles tik riju :D Darysiu būtinai kada ir su mėsyte viduj.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kokia įdomi mintis. Nors gaminu kartais ir įprastus cepelinus, bet šita idėja man patinka. Būtinai reikės išbandyti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. ką tik sudėjau į katilą, žiūrėsim kokie bus rezultatai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. išbandžiau jau ir as ,tikrai labai skanus,tik labai jau sunkiai man jie formavosi,lipo tesla baisiai prie ranku,tai nepyliau net vandens kaip patarete... :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip tik kuo daugiau pili vandens tuo tesla svelnesne ir paklusnesne.

      Panaikinti
    2. Išties įdomi cepelinų gaminimo versija :) Ačiū už gerą idėją :)

      Panaikinti
  12. katik gaminau, seimyna ivertino.. ir isvados tokios: cepelinais per drastiska vadinti, nors forma ir atitinka. man kaip megstanciai varske visai nieko, skanu, o gaminti taip paprasta ir tik kelios minutes atrodo, bet va vaikams nelabai patiko, o vyras vos nuryt galejo :D Sake geriau nesitycioti is patiekalo, o gaminti kitokia forma ir vadinti varskeciais su mesa :)
    Jei ne seimos reakcija, gaminciau antra kart tikrai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Noreciau pasitikslint ar mesa reikia apkepinti pries dedant i vidu, ar tik svogunus?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Na zinoma,kad pries dedant vidu, kaip kitaip ja apkepinsit..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kadangi i cepelinus dedasi zalia, tai tik pasitikslinau ar isvis kepinti. Kada ja kepint as suprantu ir taip ;)

      Panaikinti
  15. siandien pabandziau.na visai nieko.primena virtu bulviu cepelinus.bet man pasirode,kad mesa visdelto butu skanesne,jei deciau virta ir sumalta mesa kaip ir virtu bulviu cepelinams,nes mase gaunasi svelni tai ir mesos norisi,kad butu svelnesne.na cia tik mano nuomone :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šiandien dariau, bet truputį pakoregavau, dėjau 6 šaukštus manų ir 7 šaukštus krakmolo. Dėjau žalios mėsos įdarą ir viriau 20min. Tikrai labai skanūs, ačiū už idėją.

      Panaikinti
  16. deja ir mano vyrui nepatiko,sake netgi mesa cia netinka.nes verske su mesa nelabai ir derinasi

    AtsakytiPanaikinti
  17. na tikrai puiki ideja,aciu

    AtsakytiPanaikinti
  18. Vakar dariau, bet dauguma ju pasileido.Gal galetumet patarti ka sekanciam kartui. Kiekius dejau kaip nurodete recepte.

    AtsakytiPanaikinti
  19. galbut padarytus neapvolojiot krakmole

    AtsakytiPanaikinti
  20. o krakmolas tik apvoliojimui?ar reikia ir i tesla deti?

    AtsakytiPanaikinti
  21. taip, reik ir i tesla

    AtsakytiPanaikinti
  22. as asmeniskai tai nemanau.man labiau prie tos teslos tiktu kaip ir rase ilona bulviu mase arba varske,nes man asmeniskai ir vyrui nepatiko ir is kalakutienos farso.bet kaipsakoma skonio reikalas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei nemegstate kalakutienos,tai kam daryti tik todel, kad Ilona taip daro. Visada galite improvizuoti,rinktis megiamus idarus ir negadinti produktu :)

      Panaikinti
  23. Tikrai skan8s cepelinai. Aš juos išmokau gaminti iš tetos prieš gerus 20 metų:

    AtsakytiPanaikinti
  24. išbandžiau šį vakarą :) labai panašūs į virtų bulvių cepelinus. super, labai skanu :))) ačiū už recepto pasidalinimą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  25. Skanu! Bet man gavoi kietoki, gal kazko per daug idejau ???Bet lyg pagal recepta

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kadangi pati gaminau tik karta, tai galiu tik spelioti, gal varske labai liesa? gal vandens siek tiek daugiau reikejo...

      Panaikinti
  26. Bandžiau vakar. Viską išmečiau.
    Ten tikrai bulvių nereikia?
    Viską dariau lygiai pagal receptą. Viriau dvigubai ilgiau.
    Iš produktų kiekio vos gavosi 5.
    Iš kur Jūs 9 padarėt ir dar sakyčiau ne mažus, lieka mįslė.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Per ilgai virėt , už tai ir išmetėt, arba varškė buvo ne gera , per liesa, skysta

      Panaikinti
  27. Vandens tikrai nereikia det,o mesa geriau virta,svogunai pakepinti.Tokius cepelinus -varsketinius mano mamele pries 30m vire.Manu kruopas dar geriau truputi pamirkyt piene ir krakmolas.,TYesla turi but kaip virtu bulviu cepelinams,kitaip susileis puode,.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip jei kruopas mirkysite vandes nereikia, jei ne vanduo BUTINAS!

      Panaikinti
  28. Komentarų visokių, matau.. Bandysiu šiandien juos pati daryt, nu gal gausis..

    AtsakytiPanaikinti
  29. Na va, katik paragavau :) Gavosi viskas kuo puikiausiai, tik čiut pabijojus ė vandenį įpyliau krakmolo bišk vandeny išmaišyto kol virė, bet gal ir nereikia jo. Man valgomi, nebrokiju, matysim, ką vyras grįžęs vakare pasakys, nes žadu neskelbt iš kart iš ko jie padaryti :)
    O dėl mėsos ir varkės derėjimo.. Kažkada dariau didžkukulius iš virtų bulvių su varške viduj, tai į tą varškę dėjau kepintos šalto rūkymo liesos šoninės. Laaaabai skanu buvo ir labai derėjo.

    AtsakytiPanaikinti
  30. Sveiki, ir as isbandziau, man rugstoki gavosi:) cia del varskes, bet seimynai visai patiko!
    Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  31. Sveiki,
    Šį receptą prisimenu iš vaikystės ir vis pagaminu šeimynai. Tik nededu jokių manų ir nepilu vandens, visi produktai kaip sakoma iš akies, o naudoju virtą mėsytę arba maltą virtą dešrą (šlapenką:D ) , man beja jie skaniausi būtent su dešra, aišku svogūniukai pakepinti . Mama būtent taip juos gamindavo prieš 20 metų kaip minimum.
    Su nevirta mėsa nerizikuočiau, nes je gan greitai išverda, tai kažin ar ta mėsytė spėja išvirti ...

    Šiaip esu jūsų gerbėja ir žaviuosi jumis...

    AtsakytiPanaikinti
  32. Aciu uz receptuka,labai skanus!!! :)

    AtsakytiPanaikinti
  33. Man patiko, įdomu ką vyras pasakys.

    AtsakytiPanaikinti
  34. Labai skanūs, mano šeimynai daug labiau patiko nei tikri. Dabar dažnai gaminam ir su varške ir su mėsa. Į varškę įdarui įmušu kiaušinį ir dedu varškės priekonių specialių, o mėsos įdarui nekepinu, spėja išvirt. Dėkui Ilona, visi receptai tikrai puikūs :)

    AtsakytiPanaikinti
  35. Siandie padariau, Sori bet visai nepatiko nei man,nei seimynai. Vaikai sake kad kaip varles.Aisku kiekvieno skonio reikalas.

    AtsakytiPanaikinti
  36. Superiniai cepelinai!

    AtsakytiPanaikinti
  37. Aciu,aciu ir dar karta aciu,uz recepta!musu seimai jie superiniai!tiesiog tobuli!as dariau su virta mesyte,kai zemaiciu blynams.as tik galvoju,is kur pas zmoniu tie fantazijos ismastyti,tokius receptukus.aciu,kad esi!!!

    AtsakytiPanaikinti
  38. Nuostabus atradimas!!! Esu be galo suzaveta ir greitu pagaminimu, ir puikiu, lengvu skoniu :) Mano vyriskis taip pat pasake, jog jam sie skanesni uz tikruosius ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Superiniai :) AČiū Ilonėle, žaviuosi....

      Panaikinti
    2. Kaip man butu gera zinoti, kas raso:)

      Panaikinti
  39. nesuprantu kodel kitims tie cepelinai kazkas tokioooo sunkaus.. man kaip tik cia pats lengviausiai pagaminamas patiekalas ir kaip tik mazai terliones. is tarkuotu buliu tik darau...

    AtsakytiPanaikinti
  40. Nu nerealiai buvo skanu, aciu uz ideja, viskas pavyko puikiai!

    AtsakytiPanaikinti
  41. Ačiū ačiū, buvo skanu. Greita, pigu, skanu... Ką daugiau bepasakysi...
    Ačiū už idėją.

    AtsakytiPanaikinti
  42. O todėl kad viena šeimininkė turi patirtį ir jai pagaminti cepelinus, tortus, pyragus paprasta o kitai šeimininkei trūkstančiai maisto gaminimo žinių ir patirties pražutis. Iš komentarų matosi jog užduodami tokie klausimai kurių patyrusi net neklaustų. Virtuvėje reikia improvizuoti, derinti produktus - vieną kartą neišeis nenusiminkite kitą kartą suprasite ką darėtė netaip ir gausis.
    Dėl skonio tai tie cepelinai tikrai skanūs, tai galima spresti net neragavus, iš produktų. Tuo labiau jog aš mėgstu patiekalus iš bulvių, miltų, mėsos. O dėl skonio tai vieniems patinka miltiniai patiekalai o kitiems ne, visiems gi neitiksi.

    AtsakytiPanaikinti
  43. Pagaliau radau kazka,ka vyrui pateikusi galesiu sakyti "As tau isviriau cepelinu". Tikruju cepelinu dar nesu dariusi, ir turbut nedarysiu (del laiko stokos ir tarkavimo masinos neturejimo), bet tokiems tikrai laiko atsiras :)

    N.B. Dziaugiuosi atradusi si blog'a, visiems su kuo tik kalbu apie receptu puslapius, recomenduoju si :)

    Agne ;)

    AtsakytiPanaikinti
  44. isbandziau ir as :) super, kai reikia greitai, aisku i tarkiu cepelinus nesilygiuoja, bet kai reikia paruosti per 15 min - tai superinis sprendimas. bus pakaita virtinukams.

    labai aciu uz recepta

    AtsakytiPanaikinti
  45. Super, aciu uz lengvus, greitus cepelinus... Tiesa, nelabai pasitikejau sudetim, bet viskas puikiai.. Aciu, aciu, isimyliu jusu bloga :)

    AtsakytiPanaikinti
  46. Labai skanus cepelinai! Viriau jau pora kartu, o siandien mano vyras uzsisake dar :)

    AtsakytiPanaikinti
  47. juteSkanus ir patinka visaiseimai.Senai tokius gaminu.

    AtsakytiPanaikinti
  48. Siuos cepelinus darydavo mano tetis jie tikrai labai neblogi, ir skanus...
    dar kitas receptukas: 5 virtos bulves, 7 žalios viska sutarkuoti smulkia burokine tarka(bulviu santyki galima keisti, is tiek išeina gal 10 cepelinu) 12 valg šaukštų krakmolo, galima ir mažiau. druskytes, viska išmaišome, dedame žalia farša, ir verdame kaip paprastus cepelinus labai skanu ir greitai

    AtsakytiPanaikinti
  49. Isbandziau, ir man bei mano dusiai labai patiko. Dusia suvalge net du, o kadangi po ligos dar prastas apetitas, tai buvo didelis laimejimas. Padariau mazdaug puse normos, vartojau 6% varske, nes 9% niekur neuztikau. Vartojau visa kiausini, ir dar gera sauksta krakmolo iberiau. Taip pat vartojau malta jautiena su svogunais ir prieskoniais, zalia, ir puikiai isvire. Padazui spirguciai su grybais ir svogunais. Aciu, kad paskelbete sita recepta.

    AtsakytiPanaikinti