Puslapiai

26 vasaris 2012

Šaltiena po kelerių metų :)

Viriau pirma kart gyvenime prieš kelis metus receptas čia.
Nors ir pirmas kartas buvo tikrai vykęs, bet dabar labiau atsižvelgiau į mamos patarimus.


 
2 rūkytos kiaulių ausys
1 koja
1 karka
300 gr. jautienos ( dėl skaidrumo)
ir pasirinktinai nedidelis gabalėlis mėsytės, gali būti vištiena, gali būti liežuvis.
lauro lapai keli
pipirai
druska
morkos
svogūnas
petražolių galima

Viską nuplauti ir sudėti į puodą. Kai užvirs ir susidarys putos, viska gražiai per naujo perplauti, įdėti morką, svogūną, prieskonius, užpilti švariu vandeniu, kad apsemtu ir virti apie 3 valandas. Vandens "dapilinėti" nebegalima. Puode virti atidengta.
Mėsytę išimti, atvėsinti ir supjaustyti, morką taip pat. Sultinį perkošti per sietelį ir užpilti ant pjaustytos mėsos.
Išmaišyti ir supilstyti į indelius. Atšaldyti.






Skanaus !!

8 komentarai:

  1. super greit saltiena isverda greitpuodyje, per 30-40 min jau buna gatava :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. greitpuodis mano artimiausiuose pirkiniu sarasuose...,bet del saltienos girdejau,kad ji tuomet nebuna skaidri?...

      Panaikinti
  2. Laba diena. Na labai gražiai atrodo, taip, kaip aš mėgstu, stambiai pjaustyta. O dėl skaidrumo, tai svogūna reikia dėti neluptą, tik gerai nuplautą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Klausimelis. Man vandenukas be verdant nugaruoja praktiskai sultinuko nelieka, o kadangi dapilti nerekomentuojama, tai kaip tada...
    Is anksto aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. reiketu rinktis gilesni puoda ir pilti daugiau vandens.

      Panaikinti
  4. sveiki, turiu klausimuką, išvirus, supjausčius mėsą ar dar reikia ją supjaustytą vėl dėti į sultinį ir pavirti?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sužinojau naujieną, kad jautiena dedama dėl skaidrumo .. šaunus receptas ...

    AtsakytiPanaikinti