Puslapiai

04 sausis 2012

Skruzdelynas

Jau tiek buvau prisiskaičius, kad sudėtinga, užima daug laiko ir t.t. nusiteikinėjau ilgai.. ir be reikalo, man pasirodė juokų darbas, viskas labai greit vyksta. Skanu labai, tikrai daugiau nebepirksiu jau ir skruzdelyno :)


Receptą radau pas Neringą.



2 nedideliems skruzdėlynams reikia:

apie 300 g. miltų
1 nedidelio kiaušinio
1 trynio
1/2 a. šaukštelio acto
1/2 stiklinės riebios grietinės


Miltus persijokite, sudėkite likusius produktus ir suminkykite tešlą. Tešla turi būti kietoka. Jei reikia įberkite daugiau miltų.
Iš tešlos suformuokite kamuoliuką, suvyniokite į maistinę plėvelę, dėkite į šaldytuvą 12 val.
Atvėsusią tešlą išdaužykite gerai košėlu, muškite tešlą apie 3-5 minutes.
Tešlą iškočiokite labai labai plonai, supjaustykite juostelėmis.
Keptuvėje arba puode vidutiniškai įkaitinkite aliejų ir kepkite paruoštas juosteles. Niekur toli neatsitraukite, nes kepa labai greitai.
Iškeptas juosteles sudėkite ant popierinio rankšluosčio.


Sirupui:

8 v. šaukštų dirbtinio medaus
3 v. šaukštai cukraus
5-6 v. šaukštų vandens
Į puodelį sudėkite medų, cukrų bei vandenį ir išvirkite sirupą. Virti reikia apie 5 minutes, kol įlašinus į šaltą vandenį susidarys lipnus lašelis arba patikrtint galite įmerkę juostelės kraštelį, jei palietus kraštelį sirupas tempiasi – vadinasi išviręs.
Sluoksniuokite juosteles suliedami paruoštu sirupu.
Skruzdėlyną galite pabarstyti razinom, riešutais arba aguonom.
Skanaus !!!

18 komentarų:

  1. Vakar as irgi ta pati recepta pas Neringa nusiziurejau,dabar save nuteikineju siam nuotykiui:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skanumynas kuri jau senai begaminau,bet bresta reikalas vel ji prisiminti:)ir kaip kad sakai,jog nebepirksi skruzdelynu,visiskai tau pritariu!zinai,as i sirupa idedu irisiuku,dar skanesne mase gaunasi:D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vakar užsiminkiau tešlą šitam gėriui ir dabar galvoju ar tiks sirupui natūralus medus, nes dėl tokio kiekio nesinori dirbtinio pirkti,kai namuose natūralaus sočiai.Ką manot?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Asta,ir mane kankina tas pats klausimas.Kadangi Jusu tesla jau uzmaisyta prasau parasykit kaip gavosi jei nuspresit daryti su naturaliu.Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveikos merginos, gaminau aš skruzdelyną, labai skanus gavos, ir sirupa dariau iš natūralaus medaus, visai nieko :) Bandykit, tikrai verta :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Viskas pavyko puikiai su natūraliu medumi. Tik nežinau kodėl jie man labai pasipūtė,kočiojau atrodo labai plonai, gal per daug su kočėlu vanojau ( visas 5 min. iš peties daviau ). Bet šiaip viskas tikrai super.Rytoj skanausim :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. ech, kad man kas nors nors kelis gabaliukus jo atsiustu...as vis dar bijau ji kepti. Nors prisimenu kai jauna buvau, tai su pussesere ant mociutes krosnies ji virdavom :) ir nebijojau nes viskas pavykdavo!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai ačiū Tau už visus puikius receptus, puikias nuotraukas, taip ir norisi gaminti. Šaunuolė. Tai geriausia, ką radau interneto platybėse.

    Noriu paklausti, kaip manai, ar galima kepti taukuose, esu girdėjusi iš senų kepėjų, kad dar skanesnis gaunasi.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aciu labai uz ivertinimus :)
    As atsimenu mes pas mama visai jokiu alieju nenaudodavom tik taukus..bet dabar jau gal ir tie taukai kitokie...reiketu eksperimentuoti..

    AtsakytiPanaikinti
  10. kiek laiko tie blynai bus švieži. ar galiu juos išsikepti iš anksto, nes ruošiantis šventei gaminami ir kiti patiekalai, ir skaniajam skruzdėlynui gali nelikti laiko, o naktimis nesinori kepti... :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. o kam i minkle reikia pilti acta?

    AtsakytiPanaikinti
  12. stiklinė kiek ml naudojama, 200 ml ar 250 ml?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Tesla saldytuve guli, laukia rytojaus. Dekui uz begalia puikiu bei paprastu receptu.

    AtsakytiPanaikinti
  14. taigi eilini kart susigundau tavo rekomendacijom, kad labai skanu ir visad nenusiviliu :)
    tad ir si kart sventem kepiau si skruzdelyna ir gavosi tikrai labai skanus, bet va man su sirupu nenusiseke... gavosi totalus pravalas :D nes viriau tas 5min ir man jis nieko netyso ir vandeny leidos. tad pamaniau pavirsiu dar :D ir viriau ilgiau kol jau tikrai tyso nuo laksto, bet pradejus slakstyti jis staigiai stingo ir aguonos nesilaike pabarstytos :( tad noriu patarimo kitam kartui (nes neuzilgo tikrai bus). jei virsiu kaip nurodoma neatsizvelgiant, kad netysta, nieko bloga nebus jei skystas bus slakstomas? ar jis man nenuvarves kazi visai nuo lakstu.. busiu labai dekinga uz profes patarima :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. jei sekantis kartas greit parasysiu tobulesnio skruzdelyno recepta greit :) Ir formuoti galima graziau, rodziau fb. :)o su sirupu,taip 5 min. pakanka ir jei jis atrodo skystas, siek tiek atvesus pradeda stengti, todel drasiau kita karta, laistykit skystu, paskui jis sutirstes kai atsals pilnai.

      Panaikinti
    2. Na kagi isbandziau su skystesniu sirupu ir gavos super ir labai greit nuo stalo dingo :D o rekomendaciju laukiu, nes pasitikiu ka begainciau is tavo blogo viskas puikiai gaunasi (neskaitant savu klaidu :D )

      Panaikinti
  15. Noriu paklausti,jei degtinės pili į tešlą tai gal į aliejų jo nereikia pilti?

    AtsakytiPanaikinti