Puslapiai

08 spalis 2011

Naminiai lavašai

Jie tobuli!! Ačiū Kristinai už  receptą. Šių dar nesuvalgę jau linkčiojom pilnom burnom, kad rytoj vėl kepsim :DD


6 lavašams reikės:

40 gr. sviesto
pusė arbatinio šaukštelio druskos
šaukštelis cukraus
300 gr. miltų
arbatinis šaukštelis sausų mielų
+\- 100 ml. šilto vandens

Mieles ir cukrų supilti į šiltą vandenuką išmaišyti ir leisti sureaguoti kelias min. Druską sumaišyti su miltais, supilti lydytą sviestą ir mielių mišinį, minkyti, kol taps tešla elastinga ir labai maloni,nelimpanti prie rankų, jei reikia galima įpilti daugiau vandens ar šiek tiek daugiau miltų.
Tešlą pastatyti, kad pakiltų.



Tešlą padalinti į 6 gabalėlius ir ant pabarstyto miltais stalo iškočioti visiškai peršviečiamai, tešla labai paklusni ir elastinga. Į sausą keptuvę dėti iškočiotą lavašo blyną ir vos apkepti iš abiejų pusių.


Pasiruošti įdarą.


Aš naudojau:

Fetos sūrį, jalapeno pipirus, paprikos kelių spalvų, agurką, pomidorą, aisbergo salotą, avokadą, mėlyną svogūną ir vištienos file.

Lavašą ištepti česnakiniu padažu ( aš darau iš vienodo kiekio majonezo ir pomidorų padažo ir įspaudžiu citrinos sulčių ir česnako) ir įkrauti įdaro. Užlenkti kraštus ir standžiai suvynioti, apkepti grillyje paslėgus iš abiejų pusių.

Skanaus!!

36 komentarai:

  1. Sakykite ar jus kepate grill keptuveje?jei taip kuom paslegiat?:)

    Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Paslegti galima lentele,ant jos uzdeti stiklaini su vandeniu, ar paprasciausia plyta ivyniota i folija :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O paslegti reikia po balta ar raudona plyta kur su skylutemis?

      Panaikinti
    2. Geriausiai visgi Fibo blokeliai.

      Panaikinti
  3. Jie tikrai tobuli! Vakar gaminau ir mums laaabai patiko. Aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. laba, prašau pasakyti, ką dariau ne taip.. Man gavosi kietas paplotėlis.. Mano įtarimu, perkepiau, ar čia galėtų būt priežastis??? O gal tešlą per kietai užminkiau???? iškepiau 1 paplotėlį. Kitus gabalėlius sudėjau į kamerą.

    AtsakytiPanaikinti
  5. galvoju..gal per storai iskociojote? tesla reik istampyti,iskocioti turetu buti beveik persvieciama. Apkepti iki min. viena puse vos vos, iskepta lavasa apdengti gregnu skudureliu galite, minksteja..
    Sekmes!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveikos, mane taip pat pakerėjo lavašo nuotraukos ir komentarai. Vakar išbandžiau, atrodo viskas buvo lyg ir gerai, bet...Paplotėlį iškočiojau tikrai ploną, vos apkepiau, bet kai tik bandžiau susukti įdarą, tuomet paplotėlis trupėjo, lūžo, kodėl taip? Rytoj vėl noriu išbandyti, bet net nežinau, ką padaryti kitaip?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Jurgita, iskeptus lavasus apdenkite gerai sudrekintu audiniu ir palaikykite.Tuomet jie igaus dregmes ir bus lankstesni.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Lavašai gavosi tikrai tobuli. Likom visiškai sužavėti. Tešla elastiška, kočiojosi labai gerai. Tikrai gerai tai, kad su įdaru patarėt apkepti paslėgus. Mes pasinaudojom sena tarybine vafline :) Įkišom vienu šonu, paskui apsukom kitu. Žodžiu super. Ilona, Jūs nuostabi !!!!! Tiesiog įkvepiat bandyti, eksperimentuoti ir, kas svarbiausia, viskas pavyksta. Ačiū Jums.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Isminciai! :) dziaugiuosi kartu, gera skaityti, aciu.

      Panaikinti
    2. Sveiki visi,pries velykas reikejo nupirkti lavaso,su salyga kad negavau :) teko Ilonos recepta panaudoti,dabar parduotuvinio neperku ,naminis zymiai skanesnis,aisku del mieliu naudojimo,iskilo man klausimas ar ji orginaliai naudoja kaznin ermenijoj mociutes kepdamos lavasa? Sekmes gaminantiems

      Panaikinti
  9. Mmmm ... šiandien išsikepiau ir likau labai sužavėta . Patarčiau šį receptuką išbandyti visoms :))

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kaip manot, ar butu galima lavasa issikepti ir palaikyti kelias dienas (sandariai uzdarius maiselyje jis nepradetu pelyti?)?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. per kelias dienas nepradetu. Tik abejoju ar nesukietetu...

      Panaikinti
  11. Kadangi esu ne karta macius Turkijoje, kaip kepami ir paskui laikomi sie lavasai, tai gal pagelbesiu. Kai iskepa deda juos viena ant kito, gaunas bokstas :) jie sukieteja iki tiek, kad pasidaro trapus ir labai greitai lusta. tokia duona taip stovi kelis menesius kambario temperaturoje, kai norima valgyti, imamas blynas ir slakstomas vandeniu, tiesiog ranka slakstomas iki kol sudreksta tiek, kad tampa minkstas, lengvai sulankstomas, dedamas tada i kokia staltiesele ir uzdengiamas, kad nedziutu :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Kazkas klause del mieliu, ar naudojamos, tai paziurejau ivairius turkiskus receptus, tai visur mieles, kaip sudetine dalis, yra :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Atsakymai
    1. priklauso nuo temperaturos, tesla turetu pakilti dvigubai.
      Man daznai uztenka valandos.

      Panaikinti
    2. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
    3. Na kiek zinau taj dauguma griliu neturi temperaturos nustatymo, o kepti, kol graziai susislegs ir susils produktai viduje.

      Panaikinti
  14. pats g-e-r-i-a-u-s-i-a-s lavašo receptas! tikrai tikrai, tik juo dabar ir vadovausiuos : ))

    AtsakytiPanaikinti
  15. Buvo skanu, tik gavosi labai maži. Pas jus gal keptuvė labai didelė :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. drauge rekomendavo ir pabandziau, pirma karta nelabai gavus, skanus, bet keitoki, nes pati jau savo klaida supratau - per keita tesla, reikejo daugiau vandenelio ir ilgeliau pakildinti taipogi. antra karta gavos puikiai! aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  17. Pasinaudojom su sese lavašo receptuku, o daržoves ir mėsytę dėjome pagal save. Ir gavosi tikrai labai,labai skaniai!! Ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Lavasas iskeptas tampa traskus, jis laistomas "purskiamu laistytuveliu" (galima isigyti geliu parduotuvese), po to kai prasauseja kokias 5 min, reikia butinai ideti i celofanini maiseli, kitaip neuzdengta vieta greit vel kieteja

    AtsakytiPanaikinti
  19. Sveiki. Sakykit, prasau, saukstelis sausu mieliu kiek cia butu svieziu mieliu? ~20gr? Aciu uz atsakyma.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Na pabandysiu iskepti ir as :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Išbandžiau lavašiuką. Tikrai vertas dėmesio. Tik kitą kartą dėsiu mažiau cukraus, pabandysiu ir sviesto mažiau dėti. Norisi, kad nebūtų ypač traškus, saldus.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Gavosi nereaaalūs, šimta kartų skanesni nei pirktiniai, o man tik iškepę irgi sukietėjo kaip traškučiai, bet aš trumpai įmerkiau į vandens dubenį ir tada palaikiau tarp šlapio rankšluoščio kelias minutes, ištraukiau ir į lėkštę apsausėjo o tada laikiau nesandariame maišelyje kol gaminau, niekada nebepirksiu ;)

    AtsakytiPanaikinti