Puslapiai

13 rugsėjis 2011

Švilpikai

Receptą radau pas Neringą, buvo praėję 39 sek. nuo jo įkėlimo kai nubėgau virti bulvių :DD ir neapsirikau.



1 kg. virtų bulvių
1/4 virtų bulvių dalies miltų
1/2 a. šaukštelio druskos
saujelės kapotų petražolių
1 didelio kiaušinio



Padažui:

Šalto rūkymo šoninės
2 svogūnai
500 ml. grietinėlės
krapų, druskos,pipirų


Bulves išvirti ir sumalti. Masę padalinti į keturias dalis ir ketvirtąją dalį užpildyti miltais. Įmušti kiaušinį, suberti druską ir petražoles gerai išminkyti ir formuoti plonas ilgas virveles. Jas paspausti ir pjaustyti "piršteliais".
Dėti į skardą, apšlakstyti aliejumi ( ką aš pamiršau) ir kepti orkaitėje, kol taps gražios auksinės spalvos.
Supjaustyti šoninę ir svogūnus smulkiai apkepti keptuvėje, įmaišyti krapus, prieskonius ir supilti grietinėlę. Padažą supilti į puodą ar troškinimo indą su dangčiu, bet pat pilti ir iškeptus švilpikus, gerai permaišyti, uždengti dangčiu ir statyti į jau išjungtą, bet karštą orkaitę 5-7 min. švilpikam pailsėti.

Skanaus!!!


38 komentarai:

  1. Pas mus šiandien irgi švilpikai vakarienei :) Skaniai atrodo Taviškiai!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vilma,tikiuosi foto rasiu :) Skanios vakarienes.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dzieve dzieve ir ka daryti zmonems, kurie uzsimane dietintis ? :DD Atrodo tai nerealiai skaniai ♥ bet bijau del kcal kepti ...hihi... bet teks kuria diena !

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nu atrodo tai pasakiskai skaniai, tik nelabai supratau su tais miltais tai kiek ten ju gaunasi?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aguonele,jaz gtau tik kimst pilnais saukstais :)

    Lina,miltu reikia deti 4 dali bulviu mases.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dekui, jau supratau, rytoj gaminsiu :) O imanoma tas bulves sutrinti su tuo daiktu kur bulviu kose daroma, nes kitaip kaip nera man :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Lina, dar karstas imanoma sutrinti, paskui gerai gerai atvesinti, is saltos mases ruosti.. nes sugrustos bulves bus gana lipnios, as is vis abejoju..keisis visos proporcijos.. nezinau net ka patarti. Maltu ir grustu bulviu mases konsistencija visiskai skirtinga.

    AtsakytiPanaikinti
  8. nezinau, as kai tingiu malti, tai sugrudu bulves. tiesa tai bandziau tik ant zemaiciu blynu. labai didelio skirtumo nepastebejau: o prie ranku limpa jos visos vienodai, bet tam naudoju vandeni rankas apsislakstyt, tik ne per daug aisku... nes pliurza gali gautis.

    AtsakytiPanaikinti
  9. tiesa ta lipnuma duoda ar tai miltai ar tai kiausinis, dabar negaliyu pasakyti. buvo kazkada kai kazkurio ingridiento nedejau ir visiskai nelipo bulviu mase prie rankos. tik tai seniai buvo, ir nebegaliu atgaminti ko nedejau ar miltu ar kiausinio

    AtsakytiPanaikinti
  10. Uoj dalyvi aciu,kad pasidalinot, Linute reiskia be reikalo as nuogastavau :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. man tai vis neaišku su tais miltais :) tai bulves padalint į 4 dalis ir vietoj ketvirtos dalies naudot miltus? ar kaip? ar jei bulvių yra 1kg, tai miltų reikia 250g? nesuprantu nors tu ką :D

    AtsakytiPanaikinti
  12. avevita, pati ir atsakete, bulves padalint į 4 dalis ir vietoj ketvirtos dalies naudot miltus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip suprast "vietoj"? Negi išmesti tą ketvirtį?

      Panaikinti
  13. Nu va, paaiskejo kad galima daryt o as nebedariau na bet reiks gal tada savaitgali dar daryti, jei tikrai jokio skirtumo ar trinsiu ar malsiu :D

    AtsakytiPanaikinti
  14. tik gerai isvirk ir is karto grusk, ir kad neliktu jokiu gumuleliu :) butu vientisa tolygi mase. tam as naudoju ne tik grustuva, bet pirma su paprastu mediniu grustuvu sugrudu, o tada su kitu - metaliniu grustuvu, kuris yra kiauras, ir labiau susmulkina. Nes vien mediniu grustuvu grusti, reikia daug sveikatos ir laiko kad gauti itin vienalyte mase.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Kątik padariau švilpikų pietums,laabai skanu!!! Neatsimenu kada buvau juos valgius..:)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Labai, laaabai skanu, seimyna ivertino 10 balu :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. o jei naudosiu vakarykščiai išvirtas bulves, tai tiks? Išeis normaliai sutrinti - maisto gamyboje aš naujokė:)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Tiks puikiausiai jei malsite mesmale, jei trinti taj nezinau ar tolygiai susitrins, nes kietokos..

    AtsakytiPanaikinti
  19. tai vis vien nesuprantu: tris dalis sumakaluoji su miltais, kiaušiniu ir t.t. O kur tą ketvirtąją d. dėti, ji neįna į bendrą masę?

    AtsakytiPanaikinti
  20. Jurgita grazinti i bendra dubeni :D

    AtsakytiPanaikinti
  21. Puiku, šiandien bandysiu gaminti, tikiuosi, kad skonis bus nerealus kaip ir nuotrauka.

    AtsakytiPanaikinti
  22. tiesiog SUPER. Be galo buvo skanu, nors ir bulves trynem, o ne malem. Dar karta aciu uz recepta

    AtsakytiPanaikinti
  23. o jei daryciau juos is vakaro, kitos dienos pietums? kaip manot, pasikeistu kazkas?
    labai skaniai atrodo.. ir noriuuuu ju labai..tik man per pietus daryti, labai atims daug laiko, nespesiu i darba grizti..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tuomet vertetu atideti savaitgaliui..

      Panaikinti
    2. bulves galima is vakaro pasiruost, o tesla maisyti kita diena per pietus- nera gi sudetingas procesas,o tesla jei pastoves tai pliurze gausis :D Aciu uz recepta!

      Panaikinti
    3. Nebandžiau su švilpikais, bet žemaičių blynus esu užšaldžius, kai padariau daugiau. Tai ir švilpikus gal taip galima?

      Panaikinti
  24. Ar tiktų įdomu žalia šoninė, na ta prasme ją iškepti, nes rūkytos neturiu, o taip tingiu į parduotuvę eiti :) ?

    AtsakytiPanaikinti
  25. Dieve mano, kokie skanus svilpikai!!!!!!!!! Radau Jusu recepta, taip susigundziau... Ir pabandziau. Tai dabar gulim su vaikinu pilvukus i virsu isverte ir dziaugiames :D

    AtsakytiPanaikinti
  26. o gramais galima suzinoti kiek tu miltu deti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. gramais nepasakysiu,reikia deti ketvirta dali maltu bulviu.

      Panaikinti
  27. pasidariau Jusu patiekalu gerbeja :D jau orkaiteje svilpikai :)

    AtsakytiPanaikinti
  28. sveiki, bulves turi buti virtos su lupenom ar galima naudot isvirtas ir be lupenu?

    AtsakytiPanaikinti
  29. Bulvez vitiau luptas tik sugrudau.liuks gavosi viskas :)

    AtsakytiPanaikinti
  30. Labai skanus patiekalas!!! mb megstamiausias. Visad gaminu tik pagal si recepta ir i padaza butinai dedu sonines, nes be jos patiekalas praranda savo skoni(nors as tu riebaliuku nemegstu, tai visad isrankau, bet del kvapo butini!)Miltu kieki tesloje apskaiciuoju labai paprastai, pasveriu sumaltas bulves ir svori dalinu is 4, koki skaiciu gaunu, toki kieki miltu beriu i tesla :))) viskas labai aisku ir paprasta :)))

    AtsakytiPanaikinti
  31. Ilgai kaupiausi ir vakar vakarienei isbandziau :) Labai skanu! tik tikejausi, kad gamyba bus siek tiek greitesne, tad mb truputi uzsilauke :) Bet skonis atpirko laukima. Aciu uz receptus.

    AtsakytiPanaikinti
  32. Ačiū už receptą. Labai patiko, skanu :)

    AtsakytiPanaikinti