Puslapiai

19 rugpjūtis 2011

Marinuoti žali pomidorai

Receptuką pasiūlė Jolanta. Ja visiškai pasitikiu, jos receptai puikūs !


Pomidorus supjaustome ir sudedame į stiklainius.
Vieno litro talpos stiklainiui pridedame 1 didelį čili pipirą ir  2-3 dideles skilteles česnako. 

Marinatas:
2.5 l vandens
stiklinė cukraus
100 gr. druskos
250 ml. acto 9 %

Užpilame pomidorus verdančiu marinatu, palaikome  kol atvėsta, nupilame, marinatą vėl užverdame, užpilame ant pomidorų ir užsukame stiklainius dangteliais.


Ragausim žiemą :)

18 komentarų:

  1. koks skonis siu pomidorus? pasitvirtino receptas ar reikia koreguoti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. receptas tikrai geras, nieko nekoreguociau.

      Panaikinti
  2. Sveiki,
    o galima nepjaustyt pomidoru? matot, ketinu marinuot tuos mazutycius-balkoninius... :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. zinoma galima, bet maziems balkoniniams turiu kita tobula recepta:))

      http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/08/konservuoti-pomidorai-su-garstyciu_21.html

      Panaikinti
  3. Sveiki, nelabai suprantu kam antra kart nupilti marinata, ar negalima butu pakatint su stiklainiais? ir jei taip kiek mazdaug laiko?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. turbut galima, as darau taip kaip parasiau.

      Panaikinti
  4. Ačiū už puikų, paprastą receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Marinatas gavosi tobulas. Nes dažniausia, konservuojant pagal receptus iš interneto, tenka dadėti arba sukraus arba druskos arba acto. Tik aš į marinatą įdėjau džiovinto baziliko(nes be jo pomidorų skonio neįsivaizduoju), džiovinto saliero lapų ir lauro lapų. Tikiuosi pomidorai bus tokie pat nuostabūs, kaip ir marinatas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ir as tikiuosi. Didesne dalis sekmes ne nuo recepto, bet nuo seimininkes priklauso :)

      Panaikinti
  6. Man nepatinka du kart uzpilineti, tada nesilaiko ziema. tad norejau paklausti ar galima sterelizuoti ir kiek mazdaug laiko? Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galima manau, pabandykit, as kaitinu visada iki 70 C ir viskas kuo puikiausiai laikosi, nemegstu ir as uzpilinet ;)

      Panaikinti
  7. BANDAU IR AS,TIKIUOSI PAVYS...

    AtsakytiPanaikinti
  8. o butinai cili reik?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Jau begu skinti pomidoru!!! ir bandysiu:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. merginos, jei turiu sakykime pati stiklainėlių jau naudotų, gal žinote, kaip juos paruošti, kad tiktų vėl naudojimui?nes bijau kad nušaus...pasiruošusi stiklainiukus, dėsiu pagal šį receptą savo žaliuosius pomidorėlius :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Issiplauni gerai stiklainius (as indaploveje plaunu), tada issivalai dangtelius su spiritu (nors as ir to jau keleri metai nebedarau, tiesiog ir juos indaploveje plaunu) ir vakuoju, niekas nesaudo ir laikosi viskas ciki piki ;)

      Panaikinti
  11. Kiek litrinių stiklainių, su nurodytu marinato kiekiu galima užpilti?

    AtsakytiPanaikinti