Puslapiai

23 rugpjūtis 2011

Marinuoti agurkai

Mamos receptas, vos aštroki, švelniam marinate, traškūs, kieti, žo puikučiai :)


1 litrui vandens :

šaukštas su kaupu cukraus
šaukštas be kaupo druskos
3 šaukštai acto
česnako, krienų lapų ar stiebų, serbentų, vyšnių lapų, krapų, česnako, pipirų, čilliukų ir agurkų

Agurkam nupjaustyti uodegėles ir užpilti verdančiu vandeniu. Laikyti, kol atvės. Į iškaitintus stiklainius dėti kelias skilteles česnako, pusę čilli pipiriuko, prieskoninių lapų, krapų ir prikimšti stiklainį pilnai agurkų. Užpilti verdančiu marinatu  ir užsukti dangteliais. Laikyti šiltai apklojus, kol atvės.
Skanaus!!


20 komentarų:

  1. A dar nepavargai tu vakuoti?
    Neskl geriau maisto ideju, bo mano galva neveikia prie 32° :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pusk mums cia nors 30 :DDD

    kazkokia konservavimo psichoze...
    kas graziausia,kad mes konservu nevalgom :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tai kur tu juos dedi?
    Nu šaunuolė, aš neturėčiau tiek kantrybės, geriau jau shopintis lėkčiau :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. tikrai truksta zodziu, kad imanoma butu isgirti jusu bloga. Kazkas nerealaus!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pagaliau radau sau tinkanti BLOGA.Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. geriausias komentaras si menesi, aciu :D

      Panaikinti
    2. Sveiki,
      Kažkaip atsitiktinai aptikau šitą "receptu knygą" ir dabar ją " vartau " jau kasdien. ::::
      Šiandien konservavau agurkus pagal šitą receptuką. Rodos viskas normaliai ir bijau kad
      druskos gal ir mažokai 1 šaukštas, nes likus keliems agurkams ir marinatui užpyliau indelyje ir jau atvėsus paragavau. Na man truksta druskos. :( Dabar bijau kad nereikėtų
      viso darbo į šiukšlyną išmest.
      O šiaip labai man parinka čia. Ačiū Ilonai.

      Panaikinti
  6. Isbandziau si jusu recepta, bet padariau grieka - neislaukiau, kol visai atves virintas vanduo, kur buvo uzpiltas ant agurku.. Labai blogai???:/

    AtsakytiPanaikinti
  7. Man tai nelabai skanus šis marinatas, visai nėra nei rūgšties nei druskos

    AtsakytiPanaikinti
  8. Anonimiškui
    Tai prie degtienes darykis stipresnį marinatą :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. marinavau pagal šį receptuką ir aš savo agurkus iš pradžių viskas atrodė labai gerai, o va praėjus kelioms savaitėlėms pradeda pabalti stiklainiai. gal galėtum pasakyti kokia tai priežastis galėtų būti. mano manymu, kad druskos mažoka...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. jei agurkai bala, manau jie rugsta:(( gal nevisai svariai nuplauti ar stiklainiai nekaitinti..tikslios priezasties nepasakysiu..gal kas pagelbes mums is skaitanciu?

      Panaikinti
  10. Labas, Ilona, ne vien dėl agurkų, bet norisi pasakyti, kad mielai vartau tavo 'skanų gyvenimą'..ir dažnai. Tiesiog tave 'seku' :-) Patinka tavo receptai, gal ne kiekvieną bandau, bet pabandau.... Linkiu ir toliau taip rašyti. Daiva

    AtsakytiPanaikinti
  11. Ilona, gerbiu jūsų kūrybą. Skaitau ir domiuosi to, kas vyksta jūsų puslapyje. Daug ką išbandau ir džiaugiuosi.. Deja, šie agurkėliai man nepavyko :( Susidrumste ir pabąlo abu gaminti stiklainiai. Tikrai negaliu nurašyti stiklainių paruosimui ar agurkų švarumui :( Kažin, kas čia man nepavyko..:(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki,aciu. Yra 3 variantai arba mazas saukstas ir sumazinote acto kieki, bet to agurkai pradeda rugti, gal nesandarus dangteliai..arba nekruopsti sterilizacija, ne butinai stiklainiu, krienu lapu ar serbentu.. Man kazkada senai atsitiko taip pat, nuo to laiko as visas prieskonines zoles-lapus nuplikinu verdanciu vandeniu.

      Panaikinti
  12. Laba diena!Džiaugiausi savo agurkėliais vos kelias dienas- visi surūgo ir išmečiau.Gaila, bet niekada man taip nebuvo.Jaučiu, kad receptas nevykęs.

    AtsakytiPanaikinti