Puslapiai

26 rugpjūtis 2011

Burokėlių mišrainė žiemai



2 kg. virtų burokėlių
0,5 l. virtų pupelių
0,3 kg. morkų
0,3 kg. svogūnų
1 stiklinė pomidorų padažo
1 stiklinė aliejaus
druskos, pipirų

Puode su aliejumi apkepiname susmulkintus svogūnus, vėliau dedame sutarkuotas morkas, kai suminkštėja dedame virtas pupeles, tarkuotus virtus burokėlius, pom. padažą, druskos, pipirų, ir maišant troškinam 45 min. Sudedame į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždarome.

Skanaus!!

18 komentarų:

  1. Gaminome šiandien šią mišrainę, skonis pasakiškas o vaikai kabino šaukštais dar nespėjus sudėti į stiklainius :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. ar sia burokeliu misraine galima laikyti nesaltam sklepe?

    AtsakytiPanaikinti
  3. kokia iseiga sios misraines?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. katik pasidariau.tikrai skanu,kad tik laikytusi ziema.isejo 3,5 litro.aciu uz recepta :))

      Panaikinti
  4. Vakar isbandziau si receptuka, skonis puikus misraines. Borokeliu turejau nemazai, tai rezultate gavosi 11 litru.
    Tik prie puodo labai kibo(nuolat maisiau),tiek aliumini, tiek ir Bergoh puoda pritrauke.
    Ir aliejaus pyliau siek tiek daugiau ir vandenuko truputi. Zodziu, pritruko patirties.
    Gal ka patartumet sekanciam kartui?
    Ir dar tokia mintis kankina, ar laikysis sandeliuke, bet manau pamatysiu pakankamai greit:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. sakykite, kiek mazdaug deti druskos ir pipiru? jei nenurodyta, bijau,kad nepataikysiu:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. net nepasakysiu, kazkaip neatmatavau, visad ragauju...

      Panaikinti
  6. laba, sakykit ar be acto misraine issilaikys ilgai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. vesiai laikoma issilaikys per visa ziema.

      Panaikinti
    2. O kokį pomidorų padažą naudojat?

      Panaikinti
    3. pigiausia turbut, jau nebepamenu:)

      Panaikinti
  7. Misraine labai skani, bet man saltame rusy neissilaike nei menesio :(((

    AtsakytiPanaikinti
  8. Pomidorų padažas yra puikus koncervantas ir visos mišraines naudojamos su juo puikiai išsilaiko, darau ir su grybais ir su cukinijom, jeigu kas nedėjot pom.padažo, nesistebėkit, kad neišsilaikė per žiemą :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Genute, Mazeikiai2012 m. spalis 5 d. 18:42

    na nezinau...dejau viska pagal recepta...o kas keisciausiai, kad ir drauge dare pagal sita recepta, bet ir jai pradejo "Gleiveti" misraine :(

    AtsakytiPanaikinti
  10. 100 gramu cukraus ir 100 gramu acto 1 saukstas druskos tada bus super

    AtsakytiPanaikinti
  11. naudokite vietoi acto obuoliu sultis

    AtsakytiPanaikinti