Puslapiai

22 liepa 2011

Aštri agurkų mišrainė

Ačiū Jolantai už receptą.





2 kg. agurkėlių (supjaustytų 0,5 cm griežinėliais)
4 v. š. druskos




Palaikyti 6 val.kartas nuo karto pamaišant ir užberti:

700 gr. cukraus
1,5 stiklinės acto
7 v. š. aliejaus
1 v. š. aitriosios paprikos miltelių 
2 galvutės česnako

Viską užbėrus išmaišyti ir laikyti 12 val. kartais pamaišant.
Tada sugrūsti  į indelius ir uždaryti.


Skanaus!!!

44 komentarai:

  1. Tikrai labai skanūs agurkai.Tik as juos konservuoju žiemai ir receptėlis truputį skiriasi.Galėsiu kitą kartą parašyti jei įdomu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gitana, sie taip pat paruosti ziemai. Labai idomu,kaip ruosiate?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Praleidau paskutinį sakinį:)O aš darau taip:5kg nedidelių agurkų perpjauti išilgai į 2-4dalis.Užberti 8v.š.druskos ir palikti 6val.Atsiradusį skystį nupilti.Pjaustyti 3-5GALVAS česnakų,3švž.aitrias paprikas(arba 6a.š.miltelių),užpilti6v.š.karšto aliejaus.Užvirti marinatą:1kg cukraus,0,5-0,7litro acto ir uzpilti ant agurku.Laikyti 24val.Po to sudeti i iskaitintus stiklainius ir uzdaryti.Laikyti saldytuve ar saltam sklepe.Musu seimai tai labai patinka.Skanaus:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gitana, aciu labai,butiniausiai turiu isbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai labai skanu! Aciu uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Neringa labai dziaugiuos, kad pabandei, tikrai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ačiū, Ilona, už receptą, tik iškilo klausimas: agurkų mišrainę laikyti šaldytuve?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tinuska, as laikau vesiai ir tamsiai, ne saldytuve.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Trečioje nuotraukoje yra pomidorai, tačiau recepte neparašyta kiek jų reikia.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pries patiekiant imaisau pomidoru ir palaikau apie valanda. Labai skanu buna.

      Panaikinti
  10. O cesnako reikia 2 galvuciu ar skilteliu?

    AtsakytiPanaikinti
  11. man kazkaip ir pes sūrūs, ir per saldūs, ir per rūgstūs gavosi....norejosi maziau aštrumo...pries valgant bandysiu imaisyt pomidoru kaip Ilona pataria, kad siek tiek susvelnintu skoni

    AtsakytiPanaikinti
  12. man pernai taip pat gavosi per "macni", bet įtariu, kad galėjau vaidinti virtuvėj raganaitę ir improvizuot... :D tai čia jau, aišku, nieks nekaltas, kaip tik pati mergužėlė:)
    šiemet dariau vėl:) iš dviejų normų.
    IR VA GI KO NORIU PAKLAUSTI:
    kada jau galima ragauti, ar pavyko? savaitės po užvakavimo užtenka prieskoniams įsigerti?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Darysiu šiuos Jūsų agurkėlius. Sakykite nesuprantu su tais pomidorais, juos įdėjus į agurkus galima taip pat uždaryti žiemai?Ar prieš valgant tik juos įdedat? Jurgita

    AtsakytiPanaikinti
  14. sveiki juk ten pavaizduota ir pomidorai ar reikia ju deti?

    AtsakytiPanaikinti
  15. O Jus nupilate skysti, kuri paleidzia agurkai?

    AtsakytiPanaikinti
  16. Laba diena, ruošiuos daryti šiuos agurkėlius, tačiau neradau pirkti aitriosios paprikos milteliu, bet turiu šviežių, gal žinote kiek reikėtų jų idėti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. 2 kg. agurku turbut supjaustyciau 2 ciliukus..

      Panaikinti
  17. Ilonos aštrių agurkėliū tai pasidarme, norėčiau ir Gitanos pasidaryti, bet iškilo klausimas, marinatas turi būti atvėsintas, ar verdančiu marinatu užpilti

    AtsakytiPanaikinti
  18. Šiuo metu kaip tik juos gaminu, negaliu dar kalbėti apie skonį, tačiau... man atrodo daugiau nebegaminsiu jų, nes tiek druskos, sukraus, acto!!!! ir visa tai eina į skrandį... Nebent tik per šventes po kelis griežinėlius paskanauti.

    AtsakytiPanaikinti
  19. Pritariu Anonimiškam - baisus receptas,savęs nuodijimas.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Na aš manau, kad daržovės nepasiima druskos daugiau nei joms reikia, gali dėti kiek nori, bet pasiims tik tiek kiek reikia.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laimuže, druskos pasiima kiek reikia lašiša ir lašiniai, bet daržovės tikrai ją sugeria visą, kol koncentacija pasiskirsto tolygiai skystime ir tirščiuose.

      Panaikinti
  21. Man tai visiška ne samonė gavosi agurkai saldžiame sirupe ir visi stiklainiai bėga, tai čia taip ir turi būti? Dabar sudėjau į šaldytuvą, taip gal ir stovės tik abejoju ar kas nors tokius valgys;( daugiau gyvenime tokių nedarysiu...

    AtsakytiPanaikinti
  22. darau iš trijų normų t.y iš 6 kg. agurkų.ar tikrai reikia tiek daug cukraus (gaunasi 2,1 kg.)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o Jus juos ragavusi, kad taip drasiai?:)
      Taip, iseina,kad 2.1kg. cukraus.

      Panaikinti
    2. panašų į Jūsų receptuką radau žurnale. tai šiandien ir ėmiausi darbo.Tik aš agurkus nulupau. Dabar jie jau "stiprinasi" druska, bet gaunasi labai nemažai sulčių.Ragavusi nesu. Manau, kad gaunasi agurkėliai"turbo". Tik va cukrus kelia abejones :)))

      Panaikinti
    3. siek tiek galite nupilti nuo agurku susidariusio vandens. As cukraus pilciau 1.5kg. veliau ragauciau, turi buti saldziarugsciai.Sekmes!

      Panaikinti
  23. darau iš trijų normų. T.y iš 6 kg. agurkų. Ar tikrai reikia tiek cukraus (gaunasi 2,1 kg.)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Karolina, geriau ie6kok kito recepto...jų yra daugybė ir tikrai rasi skanių agurkėlių receptuką. Aš pasigaminau iš nepilnos porcijos ir pasibaisėjau, tuomet į tą patį rasalą dar dėjau svogūnų, paprikų, palaikiau marinate apie 2 val. ir išgriebusi daržoves (skystimą išpyliau) sudėjau į troškinamus pomidorus... matysiu vėliau, kas gavosi.

      Panaikinti
  24. Dėkit visko tiek, kiek parašyta ir bus labai skanu, nebijokit

    AtsakytiPanaikinti
  25. Sveiki visi, gaminau ir aš šiuos agurkėlius, deja... Jie tokie macnūs - ir sūrūs, ir rūgštūs, kad nieks namie nenori jų valgyti. O gaila, taip stengiausi. Aš juos ir vandeniu perskalavau, ir paskui tą rasalą stiklainyje jau skeidžiau vandeniu, vis tiek nepatiko niekam. Na bet dėl skonio nesiginčijama, taigi tik maža pastabėlė šeimininkėms - jei nemėgstate rūgščiai ir aštriai, gaminkite ką nors labiau tradiciško, šis receptas tikrai ne toks. Skanaus visiems.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Būtent:)) mano namiskiai nevalgo...aš irgi ne:)įsivaizdavau visai kitokius

      Panaikinti
  26. labai geras receptukas,darau jau trečius metus.tai va cukraus būtinai tiek nes pernai sumažinau, tai gavosi minkšti.o skysčio gaunasi perdaug, tai puikus marinatas šašlykams. O aš likusiu marinatu užvirus užpilu šparagines pupeles, patikėkit skanesnių prie mėsytės nevalgiau.

    AtsakytiPanaikinti
  27. Ar išstovės šie agurkai ne labai šaltame rūsyje su langu?

    AtsakytiPanaikinti
  28. Ir stiklinės tai čia kiek mililitrų?

    AtsakytiPanaikinti
  29. Pernai dariau, ne vakuoti, o tam kartui valgyti. Tai man labai skanu. Vakavau, nestovejo, manau todel, kad druska buvo joduota ar jurine nepamenu ir zirneliai nestovejo (svaine sake, kad tikrai nuo druskos taip buna). Siemet noriu vakuoti, dedu ir pomidoriuku. Bet pasidare idomu, pripjauscius svogunu, laikytu irgi gerai. Nes man atrodo taip marinuoti svogunai butu labai skanus.

    AtsakytiPanaikinti