Puslapiai

20 birželis 2011

Tortas Napoleonas

Nemėgstu riebių sviestinių kremų, ir dar dažnai būna, kad lakštai nesusigeria tuo sviestu tai sluoksniai išsidraiko.
Šis tortas kitoks, pūslėtas, neriebus, kremu susigėrusiais lakštais, visų buvo išgirtas, jau ir užsakymų gavau :)
Ir nėra taip sudėtinga kaip atrodo, pagaminti neužtrukau ne valandos.


Tiesa receptuko paieškos baigėsi ties Indrės virtuvė, iš ten nuoroda į video filmuką.

Tešlai:

600 g miltų
300 g sviesto
225 g grietinės
2 kiaušiniai
žiupsnelio druskos

Viską ruošiau kombainu, subėriau miltus, minkštą sviestą, palikau maišytis, vėliau kiaušinis, grietinė ir druska, viskas, dar palikau 3-4 min.  maišytis.Tešla labai maloni, nelimpa prie rankų. Suformavau  9 rutulėlius ir pastačiau keliom val. į šaldytuvą.


Iš karto ruošiau kremą, nes dar reikėjo geros valandos jam atvėsti.

Kremui reikės:
750 ml. pieno
1 vanilės ankšties
7 trynių
220 gr. rudo cukraus
75 gr. miltų
150 gr. sviesto


Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Kol pienas vėsta išplakti trynius su cukrumi, sudėti miltus ir pilti  juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 min. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.

Iš tešlos kočiojame blynus maždaug 24 cm. pločio ir keliu mm storio, galima kočioti iš karto ant kepimo popieriaus,( man blynai labai lipo, todėl vos pabarstydavau paviršių miltais) kepti 230 C įkaitintoje orkaitėje,kol paruduoja 7-10 min.
Aš kaip iškepiau lakštus lengvai tariant pašiurpau... kaip vis viso to sulipdyti tortą??? :)
Pūslėti baisiausiai.., bet tai ir yra šio torto "arkliukas" :)


Nieko nereikia pradurinėti ar laužyti..Lakštą dedame puslėta puse į apačią, vos spustelime, pertepame kremu ir vėl puslėta pusė į apačią , o aptepimui lieka tiesus paviršius.
Tiesa !! Vieną lakštą kokį negražiausia atidedame torto papuošimui, trupiniams :)


Sutepame visus lakštus, vos spustelime visą tortą, kad šiek tiek susėstu, aš dar paslėgiau pjaustymo lentele ir dedame 3-4 val. į šaldytuvą. Išėmus tortas pasėda gerokai, suminkštėja ir gaunasi labai gražios formos, apipjaustome kraštus, ir jau galime jais mėgautis prie kavos :)


Sutrupiname lakštą kurį buvom atsidėję, sutrupiname tarp pirštų, trupiniai turėtų gautis stambūs ir paskrudiname sausoje keptuvėje iki rudos spalvos. Aptepame visą tortą kremu ir aplipiname trupiniais.


Kad pilnai suminkštėtų lakštai dar paliekame šaldytuve 3-4 val. Pabarstome gausiai cukraus pudra.
Skanaus !!!


177 komentarai:

  1. Jezau, kepsiu tik progai pasitaikius. Taip aiskiai aprasyta, kad pavykti negali!!!! Labai aciu kad pasidalinai patarimais ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. kaip atsilaikyt nekepus iki savaitgalio!!!!!! simta metu noriu isbandyti, o cia dar pagunda, kad nesunku visai :))) nooooriu noriu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aguonele, kepk,verta :)
    Imbieriniai sausaineliai, nereik laukt savaitgalio,joninem galima pradet kept jau ketvirtadieni:)))
    ir tikrai visai nesunkuu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ne, galima naudoti vaniles esencija, cukru.

    AtsakytiPanaikinti
  5. man kremas gavosi per skystas ir nesuprantu kodel viska dariau pagal recepta :(

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sis tortas nerealus...nespeju kept, aciu Ule...tik man niekaip nesigauna pusleti, kaip pas Tave foto, lengvos puslytes, vos kelios :) bet visien, puikiai gaunas, butent tokio ir ieskojau, kad gautusi, daug sluoksneliu, o jie taip graziai isisluosniuoja, dar karta dekui :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Dekui, pabandziau ir as, kas visai nebudinga. Vakare ivertinsim skoni prie kavos :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Knopkiniukai, seip be progos? oho!darbo daug, bet rezultatas atperka.

    AtsakytiPanaikinti
  9. kai gamini krema, su kuo reikia viska perkosti? su kokia marle ar kokiu reciu? Ka ta perkosimas is vis duoda?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Perkosti butina, nes gaminant krema, lieka gumuleliu, mase nera labai vientisa, tai dariau per sieteli.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveiki, o norejau paklausti kiek tada vaniles esencijos reikia, jei neturiu tos anksties? o kaitinti vistiek reikia tiek pat laiko , kaip ir su ankstimi, taip?

    AtsakytiPanaikinti
  12. kaitinti taip tiek pat vietoj anksties galima naudoti vaniles ekstrakta, pilu 4-6 la6us.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Aisku, ir dar vienas klausimas, kazin kiek laiko galima sita torta laikyti saldytuve kad jis vis dar butu skanus? planuoju gaminti kaledu pirmai dienai, bet noris kaip galima anksciau, nes ir taip laiko nebus.

    AtsakytiPanaikinti
  14. uoj ji butina gaminti 2 dienas pries valgyma.

    AtsakytiPanaikinti
  15. as nesu saldumynu gaminimo specialiste, bet tai noriu, nes jau pagyrimu jam tokia gausybe...biskuti bijau, kad nepavyks... na bet reikia bandyti...:)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Kristina, visada reik tiketi,kad pavyks :), to ir linkiu.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Tortas tai labai atrodo :)) Norėčiau išmėginti, tik iškilo klausimėlis - ar lakštus po vieną kepate ar visus krūvoj atskiriant kepimo popieriumi?

    AtsakytiPanaikinti
  18. po viena laksta, atskirai, nesu girdejus,tokio budo,kad visus kartu..

    AtsakytiPanaikinti
  19. Tikrai labai skanus tortukas, lengvas ir aiskus receptas. Aciu autorei uz ji :)))

    P.s. ir maisaint krema didele sluotele jame neliko jokiu gumuliuku ir kost neprireike :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Krema dariau kombaine - nebuvo ka kosti :) iskart vientysas gavos ir tiesiai i puoda kaitinimui

      Panaikinti
  20. o negalima butu pertepti dar keliu sluoksniu uogiene?

    AtsakytiPanaikinti
  21. zinoma galima, rekomenduociau tik rugstesne.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai skanu su juoduju serbentu uogiene. Isbandziau,labai skaniai. Labai maloni rugstele :)

      Panaikinti
  22. kepiau vakar pagal si recepta...nusivyliau,nelabai koks,saldumo tikrai truksta....:((( kita karta nekepsiu pagal si recepta

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Naudok baltaji vietoj rudo cukru ir bus gerokai saldesnis. Bet as butent toki ir megstu - neriebus ir nepersaldus. Keliu rusiu uogiene superini skoni priduoda

      Panaikinti
  23. Kepu jau trečią kart jūsų tortuką, skonis kaip tik mūsų šeimynėlei - toksai nesaldus, kaip tik mums. Tik va nesigauna jis man tirštas, nesuprantu ką ne taip darau. Tai ant galo sudėjus sviestą kai matau kad nesutirštės, pakaitinu kad sutirštėtų

    AtsakytiPanaikinti
  24. skonio reikalas tie tortai, va man dar kazkam idealu,o kitam nieko vertas..
    Bet finale sutirsteja kaip suprantu? :D Pas mane foto matosi kokio tirstumo,ner visai tirstas.

    AtsakytiPanaikinti
  25. Man pavyko, labai liux...

    AtsakytiPanaikinti
  26. Visada maniau,kad tokią tešlą gaminti didžiulis vargas ir Napoleonas man - neįveikiama užduotis, bet su šiuolaikinės technikos pagalba viskas tikrai daug paprasčiau :) Ačiū už receptą ir aiškius komentarus. Dar klausimėlis - lieka nemažai kiaušinio baltymų, gal ir iš jų kokį skanėstą gaminate?

    AtsakytiPanaikinti
  27. sveiki,pagaliau ir as subrendau naujametiniam napoleonui.jo tikrai bijojau, bet kai apipjausciau torta, supratau, kad be reikalo:)sunkiau buvo isplakti rudaji cukru, nors ir baltojo iberiau truputi.pirmaji blynaiskociojau per stora,tai kitus dariau tokius, kad saule matytusi:)))nors daug laiko praeina koliskepa blynai,ai,dar pora sudeginau,mat internete uzstrigau:)))is baltymu padariau morengus pirsteliu formos, apdesiu krastus:)))o, kas liks-vaikai susveis:)))dekui uz recepta.linksmu jums NAUJU METU!!!!sandra

    AtsakytiPanaikinti
  28. o kur dėti likusius baltymus, gal pasidalintumėt patirtimi?

    AtsakytiPanaikinti
  29. Aš irgi Naujiesiems kepiau torčiuką pagal šitą receptą. Šį kartą kas antrą lakštą sutepiau su spanguolių-aviečių-mandarinų uogiene (rūgštoka ji), nemoku nupasakot, kaip skanu buvo ...

    AtsakytiPanaikinti
  30. Nu super torčiukas, Viskas pavyko labai lengvai ir skonis nerealus :)

    AtsakytiPanaikinti
  31. as kepiau si grozi....bet kremas gavos per skystas net nzn kodel....

    AtsakytiPanaikinti
  32. reikejo ilgiau pakaitinti, kuo ilgiau kaitini tuo stipriau jis tirsteja.

    AtsakytiPanaikinti
  33. klausimas ne i tema, bet gal atsakysit... rasot, kad tesla maiset kombainu. ka vadinate kombainu? koki turite, apie koki kalbate? kaip tik planuoju pirkti kazkokia plakimo-maishymo priemone, kuria butu galima minkyti tokio tipo tesla.
    ACIU

    AtsakytiPanaikinti
  34. o jei naudociau pirktine sloksnuota tesla labai sugresyciau?

    AtsakytiPanaikinti
  35. bet as ilgai kaitinau:))) bet kaip idejau svietuka,viskas pasileido:)))))

    AtsakytiPanaikinti
  36. ir reikia leisti kremui atvesti, sviestas stengsta ir kremas tirsteja, turbut paskubejote :)

    AtsakytiPanaikinti
  37. Kombainu vadinu virtuvini kombaina :)
    jau daugiau nei metai nuodojuosi siuo

    http://www.derekis.lt/smulki-buitine-technika/virtuviniai-kombainai/product/km-266

    esu patenkinta :)

    AtsakytiPanaikinti
  38. beja as irgi ne i tema:))) bet sios firmos kombainai yra lb geri,bei patvarus:) jei pirkciau tai pirkciau tik si:)

    AtsakytiPanaikinti
  39. Ar galima rudąjį cukrų pakeisti paprastu? tada jo kiekis turėtų vis tiek būti 220 gr?

    AtsakytiPanaikinti
  40. As irgi kepiau jau 2 kartus, neuzilgo mano gimtadienis - ir vel kepsiu :) nors pirmas man nesigavo - puszaliai lakstai gavos :D nezinau, gal tik mano orkaite, bet temperatura tai mazesne darau, nes su ta didesne ir gavos virsus apskrudes jau, o apacia dar zalioka.. Antra karta lakstai gavos super, bet pabandziau pertepima pakeisti i kita - su kondensuotu pienu (pamaniau, kad bus skaniau, nes labai ji megstu), bet vis delto gimtadienio proga grysiu prie sio receptuko pertepimo :) ir as toli grazu ne konditere, bet su tokiu issamiu gaminimo aprasymu, vieni niekai :) ACIU!

    AtsakytiPanaikinti
  41. Kepiau ir aš šį tortuką, viskas puikiai pavyko, skonis nuostabus!! Vis norėdavau šį tortą išsikepti, bet nerasdavau recepto, o šis aprašymas pasirodė toks nesudėtingas, kad negalėjau nepabandyti ;) Visuomet apsilankiusi jūsų virtuvėje randu tiek skanumynų, kad nespėju gaminti ;) Ačiū už receptuką ;)

    AtsakytiPanaikinti
  42. Padekit!! Man kremas gavosi skystas :( ka galima padaryt kad ji sutirstinti?

    AtsakytiPanaikinti
  43. ilgiau pakaitinti, bent taip aš darau, kol sutirštės, aš net ant galo kai sudedu sviestą ir matau kad jis skystas pakaitinu ir visada sutirštėja

    AtsakytiPanaikinti
  44. reikejo ilgiau pakaitinti....dabar laukti kol prades stengti sviestas, turetu kremas tirsteti ,jei ne vel kaitinkit.

    AtsakytiPanaikinti
  45. Mėginu ir aš šį tortuką. štai sutepti penki lakštai , o kremo jau neliko. nepasakyčiau kad storai tepiau, tik vos paviršius užsitepdavo gan plonu sluoksniu. kremas gavosi normalus , tirštas. vieną sluoksnį sutepsiu uogiene. net nežinau gal dar virti kremuko?

    AtsakytiPanaikinti
  46. uoj kaip veluojuuu, as buciau darius kremo pakartotinai...

    AtsakytiPanaikinti
  47. labai skanus torciukas atrodo, o as taip napoleona megstu :)
    reikes pasidaryt bandyt, nors as dar tik pradedancioji. yra aprasymas ka kaip daryti, o dar ir su nuotraukom, tai manau, kad pavyks tikrai :)

    AtsakytiPanaikinti
  48. Išmest kremą, jei jis su gumuliukais kaip paverdi?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nea, pertrint per sieteli arba pertrinti blenderiu.

      Panaikinti
  49. Manau, kad kremas gali gautis skystas, jeigu naudojamas ne tikras sviestas, o tepus riebalų mišinys.

    AtsakytiPanaikinti
  50. As ir neatsilaikiau ir isikepiau torciuka si, klaida padariau kad nepaskaicius komentaru sutepiau torta... Zodziu kremas skystokas gavosi, bet tikiuosi kad susigers ir tortas bus panasus i torta, laukiam rytojaus ir matysim kas gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  51. Aš per plonai iškočiojau lakštus, kremas nepaisant visko super gavos:). Na kaip pirmas tortas tai rezultatas labai patiko, ačiū už receptą :).

    AtsakytiPanaikinti
  52. Ką daryti,jei neturi kombaino,o torčiuko labai norisi? :)

    AtsakytiPanaikinti
  53. Sveiki, na kaip ir daugelis kitu, taipogi ir as susiviliojau siuo nuostabiu receptuku :) Taciau dabar sedziu ir galvoju, kodel mano tesla gavosi kaip grietines mase ir nezminiskai limpa prie ranku? atrodo visko dejau tiek kiek parasyta, bet ten net nepanasu i tesla. kol dar nera velu, gal patartumet ka su ja padaryti, gal miltu daugiau reikia ar dar ko nors?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. dekite i saldytuva, kad atvestu sviestas tesloje, gal sutvirtes, jei ne padauginkite miltu. Sekmes.

      Panaikinti
  54. Tortas pavyko, puikiai, kremas - ilgiau pakaitinus, tikrai turi sutirštėti. Eilinį kartą AČIŪ.

    AtsakytiPanaikinti
  55. ačiū už receptą,labai skanus gavosi tortas,aš tik lapus pirkau kremą gaminau ir gavosi neskystas pakaitinau 10min.

    AtsakytiPanaikinti
  56. Perskaičiau, kad gaminti šį tortą būtina prieš 2 dienas. O jei gaminsiu šiandien, o valgysim rytoj tik visai vakare, gal bus gerai? Vakar kepiau šokoladinį karamelinį Jūsų tortą, gavosi liuks, bet šiandien labai noriu Napaleono :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nesulaukiau atsakymo, bet torčiukas gavosi idealus :) Tiesa, po dviejų dienų jis buvo dar skanesnis, tik labai jau jo mažai buvo likę :) Kažkas minėjo, kad nesaldus, bet man to saldumo buvo per akis. Dėjau por1 sluoksnių juodų serbentų uogienės, nes lakšai gavosi ypatingai pūslėti ir kremo čiut nepritrūkau. Vienu žodžiu - liuks!

      Panaikinti
    2. kaupiasi seiles :),tikiu kaip puikiai cia derejo j. serbentu uogiene. Atleiskite, kad neatrasiau laiku, kazkaip pasimetu tarp komentaru gausos..

      Panaikinti
  57. Laukia mânes sis issukis rytoj! Valgysim per Velykas :) Tikiuosi viskas pavyks :)

    AtsakytiPanaikinti
  58. Pavyko!!!! Skonis super!!!

    AtsakytiPanaikinti
  59. ir man pavyko,net stebiuosi :) labai geras receptukas , aciu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  60. Super tortas:)Aciu uz puiku recepta ir saunu bloga!!!

    AtsakytiPanaikinti
  61. Bandau lakštus kept šiandien, tepsiu rytoj, valgysiu per gimtadienį už trijų dienų. Tai mano antras gyvenime Napoleonas, kažkada kepiau pagal kitą receptą, pavyko gerai apart to, kad stipriai saldumo truko. Šįkart bandysiu nepadaryti tokios klaidos, jau geriau per saldu nei nesaldu - koks tortas tuomet? Verkti norėjosi.

    Dabar kepu palei šį receptą, kol kas viskas super. Pradžioj lakštai visai nekilo, plokšti kepė, tai padidinau stipriai ugnį, beveik ant maximum, dabar labai gražiai pučiasi. Vaje, kokios tos orkaitės skiringos...

    AtsakytiPanaikinti
  62. O ar galima vaniles anksti pakeisti kokiu vanilinio cukraus kiekiu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. galima, nzn kiek pokelyje gramu, kazkur apie 2 saukstai gal butu..

      Panaikinti
  63. O prasau sakykite, pakaitinus piena su vaniles ankstimi, po to ta anksti isimti is to pieno ar jis suverda ir toliau jungiasi prie kitu kremo intigrientu? Aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nea ja reiketu isimti nukelus tik puoda nuo ugnies.

      Panaikinti
  64. Ir man per barzda varvejo,burnoj neturejau,o taip visi laukem....

    AtsakytiPanaikinti
  65. Ech...taigi reikia tuos torto blynus pries kepant pribaksnoti sakute, tada jokiu pusliu neprikils, ju ir neturi buti. O neprikilus, nereiks to torto slegti :) Ir siaip jau Napoleonas daromas su kapota tesla, o ne minkytuvais...vieno laksto tikrai nereikia aukoti apibarstymui - tiesiog galima panaudoti atraizas nuo kitu, kai iskepus dedi lekste ir apipjaustai laksta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Arba kapoji atsisedus su peiliu, arba i kombaina dedi peiliu maisytuva ir tesla tobulai paruosi iki purumo. Gavosi nuostabaus skonio, lb isgyre. Savaitgaliui kepsiu dar viena

      Panaikinti
  66. Kaip manote, ar duonekepe sugebetu suminkyti tokia tesla? neturiu kombaino, o rankeles manau per silpnos :)

    AtsakytiPanaikinti
  67. Koikio dydzio gaunasi sis tortas? laukiu sveciu tai noreciau kad visiems uztektu:)

    AtsakytiPanaikinti
  68. O kaip del duonkepes?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Neturiu tokio daikto, duona minkau rankomis, man maloniau :), nemanau,kad kapoti,paruosti tesla rankomis bus sudetinga.

      Panaikinti
  69. vakar kepiau si torta jau antra karta. Pirmaji karta man nepatiko, kad krema per ta sieteli perkosti reikia, kazkokia terlione, tai si karta adaptavau jau pagal save, gavosi be gumuliuku, vargo maziau, ir tirsteti kremas pradejo zymiai greiciau, nei pirmaji karta. Taigi, krema dariau taip: pakaitinau piena su vanile, istirpinau sviesta kitam puode ir i ji idejau miltus, gavosi vienalyte mase, tada ja supyliau i piena, o paskui isplaktus kiausus su cukrum suverciau. Nebuvo nei vieno gumulelio, ir labai greit sutirstejo :)

    AtsakytiPanaikinti
  70. as nesuprantu padariau viska tokiom proporcijom bet su mikseriu nes neturiu kombaino ir mano tie rutuliukai vadinami gawosi svieste ismirkusios bandos... ydejau kad stingtu ir is ju sviestas teketi pradejo! kaskoke nesamone......

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tikrai nesamone...neturi niekas niekur teketi, gal sviesta istirpinote? to nereikejo.. saldykite, vistiek sustings, veliau dadekite gal miltu?..

      Panaikinti
  71. pagal mano studijų užrašus čia "seklyčia" :) nes kremas plikytas:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kadangi gaminau ne pagal Jusu uzrasus :)cia Napaleonas :)

      Panaikinti
  72. Laba diena, ruošiuosi kepti šį tortą, tačiau matau, kad liks labai daug baltymų. gal žinote kokį skanų receptuką, kur reikėtų net 7 kiaušinių baltymų? Dėkui už atsakymą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. turbut paprasciausia sunaudoti morenginiams sausainiukams, receptu internete daug, arba pavlova puikus desertas, dabar uogu kaip tik daug, as po tortu kepimo jau ikvepimo jiems nebeturiu tai visada standziai isplaku ir kepu formine balta duona skardoj, ja aptepu dzemu ar uogomis ir sudedu baltymu kepures :)

      Panaikinti
    2. nepabaigiau :) ir kepu orkaitej apie 10 min.

      Panaikinti
  73. Labas, bet man tas kremas toks geltonas gavosi, o ne kaip jūsų šviesus, vos ne baltas...:( ar čia blogai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kremas ir turejo gautis geltonas,viskas gerai.Skanaus.

      Panaikinti
    2. aaaa:) tai tada gerai, dabar kaip tik kepu tuos biskvitukus:) o aš jau ir pergyvent buvau pradėjus, kad kažkas man čia ne taip:) Ačiū:)

      Panaikinti
  74. Labukas , noriu paklausti ar pajaunant torta, lakstai gaunasi slapi , ar sausi ir trapus.

    AtsakytiPanaikinti
  75. Labai ačiū už superinį receptą ir paprastą gamybos aprašymą. Jau gaminau vieną kartą - gavosi tobulai!!!!!! Jūsų receptai, aprašymai ir nuotraukos yra superinės. Labai džiaugiuosi atradusi jūsų tinklalapį. Sėkmės jums visose gyvenimo srityse ;) Su nekantrumu lauksiu kitų jūsų receptų :) Aušra

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu Ausra, gera skaityti siltus ir nuosirdzius palinkejimus.

      Panaikinti
  76. Sveiki, gaminu jau antra karta, taciau nezinau ar taip turi buti ar ne. bet lakstai gaunasi baisiai trupantys,neimano paimti o jie luzta. Tad torta surenku is daliu,kaip puzzle. Ar darau kazka netaip ar taip ir turi buti.
    Dekui

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. gal labai plonai iskociojate? Lakstus reiketu subadyti sakute pries kepant, nebus tokiu pusliu,kaip mano idetoje foto,gal ir nebetrupes.Sekmes!

      Panaikinti
  77. Sveikutes:) si torta dariau antra karta. Pirmojo receptukas buvo kitoks, pagrinde kremas skyresi, kai paragavau pagal pirmaji recepta-man nepatiko nei skonis, nei pati tekstura, tiesiog buvo per sausas kadangi kremas nei kiek nebuvo isigeres i lakstus...:( taciau sendien pameginau pagal SI receptuka, ir vien jau darant krema pastebejau jog jo konstintencija daug puresne ir lengvesne...:) pats kremukas man ir skoniu ir tekstura begalo patiko:) tiesa sutepant susiduriau su problemele: pertepant lakstus juos siektiek spustelejau( lakstas, kremas, lakstas, paspaudimas lengvais, kremas ir t.t) tai kaikurie, dauguma, lakstu man siektiek sutrupejo...:( nezinojau ka daryti it kadangi is torto taip sakant nepabego tai as juos taip ir palikau.... Na rytoj bus matyti ar bus galima ji pjaustyti ar teks is pacio su saukstu valgyti:D bet tikrai tikrai ir atrodo jis fantastiskai ir tas kremukas tiesiog PASAKA:) aciu autorei uz receptuka.....;) tik klausimas, gal tie lakstai taip ir turejo man suluzineti pertepant juos? Ar as kazka blogai su lakstu tesla padariau(nors viska tiksliai pagal recepta dariau ir sviesta kaimiska,visikai naturalu naudojai)?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. viskas bus gerai, luzta kartais tie lakstai naturalu, tortas bus tvirtas ir "susiklijaves":D Skanaus!

      Panaikinti
  78. o jeigu i tesla deciau margarina 72%, neturiu tiek sviesto, o labai noriu issikepti. tikra sviesta deciau i krema, kad jis geriau iseitu.. labai laukiu atsakymo!!!

    AtsakytiPanaikinti
  79. Is velaus vakaro sutepiau, pastaciau i saldytuva, bet jis man nesusislege:(
    Ka galejau blogai padaryti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kaip nesusislege? laksta pertepete, dejote ant virsaus sekanti laksta turejote spustelti ir lakstas prilimpa, per nakti prisigeria kremo ir sutvirteja saldytuve. Jus nespaudete lakstu? As dabar isemus suspausciau ir ant torto virsaus padeciau pjaustymo lentele, ant jos koki stiklaini su uogiene. Negali nesusislegt :)
      Sekmes!

      Panaikinti
  80. Super super super.... Valio.. ką gaminu viskas puikiai... nerealiai..Po daug metų vėl maistelis skanus, puikus..
    Ačiū kad aukojate savo laiką ir padedate mums tapti geromis šeimininkėmis....Jau darbe perverčiu Jūsų receptėlius ir nusprendžiu ko man reikia parduotuvėje. Dar pamėginsiu mielines tešlas (niekada nemokėjau), gal kai laiko turėsiu daugiau (kai į pensiją išeisiu :)).. Laukiu kruasanų ir austriško štrudelio (kepiau, bet Jūsų receptai tobulesni turėtų būti). Jūsų tinklalapis mano favorituose.
    Linkiu įkvėpimo ir sveikatos virtuvėje...

    Odeta

    AtsakytiPanaikinti
  81. Sveiki, dariau idealiai kaip parasyta recepte, gavosi tobulas, ne per saldus, receptas puikiai aprasytas!
    Aciu:)

    AtsakytiPanaikinti
  82. Pirma kart kepiau gyvenime torta ir pavyko, ačiū Ilonai!!! Buvonir slapias ir ne per saldus, superinis!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  83. Pirma kart kepiau gyvenime torta ir pavyko, ačiū Ilonai!!! Buvonir slapias ir ne per saldus, superinis!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  84. Vakar issikepiau lakstus,idejau i saldytuva,siand vakare sutepsiu,treciadieni bus valgomas. Ar nebus sukieteje tie lakstai per daug nuo laikymo saldytuve? Ar nebus sugedusi kuri nors sudedamoji dalis iki treciadienio?:)) aciu uz atsakyma:))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ne bus tobulas tortas, lakstai kaip tik labiau susigers. Skanaus ir sekmes!

      Panaikinti
  85. Ar galima naudoti balta cukru vietoj rudo?

    AtsakytiPanaikinti
  86. Sveiki, noriu duoti patarima, kremo nereiks perkosti per sieteli, jei ispaksite kiausiniu trynius, tada i juos supilsite apie 100 ml. pieno ir tada sudesite miltus, sita poskyste mase reikia gerai ismaisyti ir plona srovele stipriai maisant supilti i karsta piena. Tokiu budu nesigauna jokiu gumuleliu ir nereikia papildomai dirbti perkosiant krema :)

    AtsakytiPanaikinti
  87. Ar nesugadinčiau, jei tešlą maišyčiau duonkepėje? Kombaino neturiu...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. jei ten maisymo principas toks pats nesugadinsite.

      Panaikinti
    2. Na, ten yra kojelė, kuri ir minko (iš apačios), gal vistik tiks? :) Dėkoju :)

      Panaikinti
  88. Grazu, is dalies paprasta. Bet vat nenoriu as jo laikyt 2 dienas iki valgymo, man sazine neleistu, jei taip padaryciau :D jei pvz. per nakti pastovetu? ir beje tas kremas.. ne visada jis gaunas, ir gi galima kokiu nors kitu pertept tuos lakstus? ne grietines zinoma, bet pvz. kondensuoto pienos su sviestu. net tie 7 tryniai, lieka baltymu ir t.t. galeciau tuos vadinamus makaronus pagamint "macaroons" sausainius, bet beda kad neturiu nei kombaino, kur juos galeciau isplakt, nei plakiklio, kuris isplaktu, o vat ranka plakati nekazka, nieko nesigaus... ir itgi monojoje orkaiteje jie nesigaus. bijau ta napoleona kepti. tesla tai ne, bet kremas. ir noriu pabandyt, bet kad jei kepciau dabar ir per naujus metus, tai 14 tu baltymu kaip veltui iseitu. sviesto dar daug, ypac per mano turima recepta, 900g. be progos tai kazkaip nesinori, brangu, bet ir progos laukt ilgai, kad kept. o jei dar nesigaus? noriu, bet bijau, ir gaila man biski tiek ten visko det :D

    AtsakytiPanaikinti
  89. ir yra tu kitu receptu, kuri pasirinkt- nezinia...

    AtsakytiPanaikinti
  90. Mano visa seima dekoja Jums uz sita receptuka.Labai patiko ir jau gavau uzsakymu šventems :) Esu jau išmeginusi ir kitu Jūsų receptuku,viskas labai gerai pavyksta,nors ir negali nepavykti,Jūs taip viska aiškiai aprašote.Lauksiu Jūsų nauju receptuku. :)

    AtsakytiPanaikinti
  91. sveiki, noriu pabandyti si tortuka is puses normos. kiek reikia imti pusei porcijos krermui, jei imciau 4 trynius, o kiek kitu ingridientu reiketu. aciu is anksto

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pasiskaiciuoti teslai produktus as moku pagal tam tkra formule, kai ieina visas kiausinis (pvz miltu yra 600g padalinti is 2 kiausiniu ir padauginti is tiek kiek norime ideti kiausiniu ja radusi esu SM forume ir sekmingai priderinu daugeli receptu), o i si krema ieina tik tryniai, todel ir pagalvojau, kad gal si formule netinka cia. be to tryniu yra 7, juk nedesi 3,5 trynio ir proporcijos ingridientu 3 arba 4 tryniams skirsis. nebent jus zinot kaip pasiskaiciuoti.

      Panaikinti
    2. Aš dariau puse porcijos sito torčiuko,(jau ne viena karta)ir visko ėmiau po puse,tik trynius idėjau 4 ir nieko neatsitiko ir iš viso,kai darau šita tortuka ir bet kuri kita torta,niekada grama prie gramo nededu,nes mano svarstyklės ne elektroninės,o paprastos,tai tiksliai neišeina pasverti ir viskas puikiai iseina,o kartais kokio cukraus ar sviesto net specialiai daugiau idedu,kai kurie produktai nepakenkia skoniui,tik ji pagerina.

      Panaikinti
    3. Dukrytės gimtadieniui ir aš iškepiau šį tortą! NUOSTABUS! Ačiū autorei! Mažytis pakoregavimas, kad kepant lakštai nesipūslėtų, prieš pašaunant į orkaitę, subadžiau juos šakute.

      Panaikinti
    4. man atvirksciai fainiau,kai tos pusles yra,tai kai pjauni atrodo daug lakstu torte :)

      Panaikinti
  92. o galima būtų anksčiau iššsikepti lakštus, o po kelių dienų sutepinėti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. as kartais issikepu anksciau ir sutepu kada turiu laiko,jie tikrai nesugenda,atvirksciai minkstesni pasidaro ir kremas greiciau susigeria i lakstus.

      Panaikinti
  93. Ateinu iš aš pagirti šio recepto :) Jau apie 1.5 metų gaminu Napoleoną tik pagal ši receptuką. Kaip ir rašo puslapio autorė, tai tikrai puslės papločiuose ir yra tas "arkliukas". Vietoj tikro rudo cukraus dedu "Farino" cukrų, nors ant jo etiketės ir nėra parašyta ar jis tinkamas konditerijos gaminiams. Bet man jis liux, nemėgstu saldžių ir riebių tortų, tai dar ir cukraus kiekį visada pamažinu. Tortas visada gavosi idealiai. Sviestą būdina naudoti 82proc. riebumo, nes su tepalų mišiniu vargu ar kas sustings. Nežinau kaip kitiems nesigauna tas kremukas, galbūt neįsiskaitote recepto? Perdaug kažkur skubate? Aš visada prieš gaminant pasirašau ant lapo "špargalkę" ir nešuosi į virtuvę.

    AtsakytiPanaikinti
  94. Super gavosi! Iškepiau, kaip ir buvo parašyta, prieš 3 dienas, sutepiau prieš 2, skonis - nuostabus! Tik lakštus reikia iškočioti iš tiesų LABAI PLONAI, kaip popierius, o ne kaip parašyta "kelių mm storio"... Todėl jų gavosi toli gražu ne 9, o kokių 15.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip kociojant ploniau iseina lygiai 15 lakstu, bet man tuomet kremo perdaug ir jau per riebu buna :)

      Panaikinti
  95. labka,kepu si sedevra ir as siandien su mazosios pagalba... lakstai is 9 vos kokie 3-4 gavosi pusleti... nzn kaip ten jum gavosi visi... eisiu gaminti krema ir galvoju vietoj uogieniu gal kokiu svarainiu sirupeliu sutepus? ir rukstele... ir nesimatys, visiem galvosukis bus kas ir kaip :) ar tiktu?

    AtsakytiPanaikinti
  96. niu ka, nesualukiau atsakymo ir sutepiau juodais serbentais... idomu ar palaikius kamabario tmep sutepta torta greiciau susigertu ir suminkstetu tortas? ar isakrt deti i saldytuva?
    as beja lakstu formas iskarto tikslias turejau, dejau i tortine,pyliau kremus ir graziai visi krastai apibego ir pilna toritne gavosi, vadinasi nereikia nieko pjaustyti... tik papuosti paskui... niu ragausim uzz poros dienu... tikiuosi nenusivilsim...

    AtsakytiPanaikinti
  97. Tortas gavosi labai skanus, nors kremas nelabai sutirštėjo, bet dar ir skanesni man napoleonai, kai kremas nėra visai kietas, vienu žodžiu nenusivyliau, net labai patenkinta. Vertintojų netrūko, 10 balų. Ačiū už puikų receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  98. rezultatas visai neblogas tik gal slapesnio norejosi...

    AtsakytiPanaikinti
  99. Jau pagamintas, laukiam 3 val ir ragausim :)

    AtsakytiPanaikinti
  100. zodziu pasakysiu taip jeigu kazkam kazkas nepavyko tai jau ne recepto kalte ar tuo labiau recepto savininkes o jusu mielosios ranku,vienom iseina o kitom ne nors visos darom ta pati kaip parasyta.ir ner cia ko kaltint:)man tortas pavyko super,ir skanus ziauriai kita karta tik kremo daryciau daugiau arba deciau uogienes tai tada liks kremo.bet skonis nerealus.i piena dejau 4 saukstus miltu sutirstejo super ir labai greit,vaniles daugiau reiktu nes pyliau 6 lasus,bet daugiau kita kart pilciau o pusles cia reikalingos kaip oras,lakstus apipjausciau iskart ir trupiniu buvo per akis,maisiau krema sluotele tai kost nereikejo.aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  101. Ir mano pirmasis gyvenime tortas stingsta šaldytuve :) mano patyrimai: kremas visas gavosi guzuliukais, bet didelės tragedijos nedariau - tiesiog pertryniau per sietą. Aišku būtų smagu išmislint, ką blogai padariau kad taip gavosi... Lakštai labai jau pūslėti nesigavo, bet pūslių vistik buvo. Bet... lakštų konsistencija man pasirodė laaabai keista... Nežinau, gal tokia ir tuir būti, bet kai trupinau paskutinį lakštą "puoršimui", jausmas buvo lyg trupinčiau sviestinį sausainį ir sutrupėjo ne į gražius gabalėlius, o grynai į trupinius...Na ta prasme suprantu, kad tobli trupiniai negali gautis, nes tešla vistik nėra tokia jau sluoksniuota, kokia priklausytų, bet gal ir su tešla kažką netaip padariau?..Gal per trumpai kepiau... Gal per storai iškočiojau...
    Ragausim vakare koks rezultatas gavosi, bet jeigu kas nors turėsite kokių pamąstymų ar idėjų, ką galėjau daryti blogai - būtų laaaabai smagu išgirsti, nes tikrai neždau pasiduoti :) gaminsiu šį tortą kol gausis :D

    p.s. kaip manote, jeigu mažą dalį kremo mėginti sumaišyti su apelsinų ir citrinų sultimis, ar sutrauktų jį (pilčiau šviežiai spaustas sultis į atvėsusį kremą)?..

    AtsakytiPanaikinti
  102. pasakykite o kaip rankomis ta tesla iskociot?

    AtsakytiPanaikinti
  103. Pirma karta dariau torta "Napaleonas" pagal si recepta ir gavosi tikrai skanus,tik truputuka teko pavargti iskociojant ta tesla,nes gana sunkiai kociojosi,bet buvo verta pakentet,nes rezultatas isties gavosi puikus :).Aciu uz receptuka!

    AtsakytiPanaikinti
  104. Nuo paskutinio mano komentaro (Vasrio 13d.), iškepiau jau 4 tortą :D :d :d užsispyriau, kad kepsiu kol gausis ir tą žadu toliau daryt.
    Beje, kremas su citrinos sultimis žiauuuriai skanu, tik kad suskystina patį kremą, kas pasunkina po to visą sutepimo procesą, paslėgus išbega per karštus ir pan.
    Toliau žaisiu su skoniais ir konsistencija :)
    visiems sėkmės kepiniuos :)

    AtsakytiPanaikinti
  105. ar sviestas i krema dedamas istirpintas ar kietas

    AtsakytiPanaikinti
  106. Ir man idomu ar istirpinta ar kieta

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bet kodel jei kyla klausimu nepasiziurite ideto filmuko. As juk tam ir dedu,kad apziuretumete kas neaisku.

      Panaikinti
  107. Kaip manote Ilona, ar tiktu kremo gamybai ozkos pienas ???
    Esam alergiski karves pienui todel naudojame tik ozkos, todel gal kartais zinote ar girdejote, ar jis cia tiktu...
    Dekoju uz atsakyma... :)

    AtsakytiPanaikinti
  108. 2karta dariau i tortuka, labai kanu labai labai labai! Tikrai vertas demesio tortuka. Antra karta kai dariau, tai pertepiau spanguoliu uogiene, puikiai tiko, sekanti karta sakiau riesutu idet bandysiu bus panasiai kaip seklycia :)

    AtsakytiPanaikinti
  109. Tai ne Napaleonas, tai butu labiau tortas "Seklycia".

    AtsakytiPanaikinti
  110. viskas gavosi neblogai tesla paruosta vesta,kremas neblogai tik biski gumuliuku liko, bet skonis liuks beliko kepti ir tepti :)

    AtsakytiPanaikinti
  111. Sveiki,noreciau paklaust ar tesla galima maisyti su ranka? ar ji neissimaisys?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. issimaisys viskas puikiai, tik ilgiau uztruks. darau taip ir viskas liux:)

      Panaikinti
  112. Sveiki. Man tortukas visai ne kaip napoleonas.. o gaila.. kremas labai saldus ir visai ne napoleoniskas:D cia visom taip, ar as cia su kremu susimoviau?:(

    AtsakytiPanaikinti
  113. Sveiki.kaip tik baigiu kepti lakstus.viskas eina kuo puikiausiai.ir kremas gavosi gerai.tik as balta cukru naudojau.tai pas mane kremas geltonas kaip saule nuo kiausiniu.bet lb skanus.manau tortas bus liuks.aciu jums uz si recepta.pirma karta darau ir lb gerai pasiseke.aciu jums labai.

    AtsakytiPanaikinti
  114. Kaip atmatuojat tarkim 600g miltų? Turite svarstykles ar kaip? Neseniai gaminti pradėjau, kai mama išvažiavo į UK. Skaitinėju visur receptus įvairiausius, tai užtikau ir šį receptuką, nusprendžiau pamėgint :)

    AtsakytiPanaikinti
  115. sveiki, turiu iskept torta gimtadieniui. tortas turi buti wheat free.. ar galiu paprastus miltus pakeisti begliuteniniais sitam recepte??

    AtsakytiPanaikinti
  116. Na jusu sitas tortas tiesiog nerealus, tikrai!!! Gaminau ir dar tikrai gaminsiu!!! 10 balu :)

    AtsakytiPanaikinti
  117. Laba diena ar galima naudoti kepimo margarina vietoj sviesto? tiek i krema tiek i tesla?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. geriausiai iseina tik su tikru sviestu!!!! nerizikuociau jo keisti niekuo kitu!!!

      Panaikinti
  118. laba diena, norejau padekoti uz nuostabu recepta, niekada nebuvau dariusi napoleono torto, pagal sio receptuko sudeti viska dariau lygiai taip pat, tik vidurini laksta pertepiau juoduju serbentu uogiene ,, ir nustebau ,, gavosi liux,,,,, ir riebumas ir saldumas pateisino mano lukescius, dekoju,,,

    AtsakytiPanaikinti
  119. Nerealus! Ilgai ruošiausi morališkai, bet artėjo gimtadienis ir labai užsimaniau pagaliau ryžtis ir išbadyti. Ir gavosi fantastiškai ! Lakštai gavosi puikiai, pūslėti, netgi labai. Kremas nepavyko, bet nestresavau, nes jau buvau paskaičius komentarus, atvėso, vistiek per skystas, tai pašildžiau dar kartą ir sutirštėjo kuo puikiausiai, nors jau oi kaip pergyvenau :P Vakar iškepiau, sutepiau, dėjau 2 sluoksnius šviežiai virto spanguolių džemo. Šiandien apipjausčiau ir papuošiau. Vyras, kuris nemėgsta jokių saldumynų, paragavo ir sakė oi kaip skanu !!!! o čia tai didžiausias įvertinimas buvo!!!!! Ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  120. Vakar bandziau virti krema, nelabai man gavosi, gal nedaskaiciau ko nors, toks skystokas nekreminis, ar reikia uzvirti piena su kaiusiniai ir sviestu ka reiskia kaitint? Uzvirint? Ar galima virti su sviestu? Seip labai labai skanus, lakstus kepiau is pirktines teslos, isipute didziuliai ir labai trapus....agh...tikiuosi kita kart pavyks

    AtsakytiPanaikinti
  121. Ar galima blynus issikepti is vakaro o sutept kita diena ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. galima, as taip visada darau :)

      Panaikinti
  122. Ar galima rudą cukrų pakeisti baltu? Koks jo kiekis tada turėtų būti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. as dedu toki pati kieki kiek ir rudo.

      Panaikinti
  123. ar nebandete:1l grietines,1 kondensuoto pieno indelis,2 su kaupu valgomieji saukstai krakmolo-prieskoniai vanile ar citrinos zievele pasirinktinai.as pilu romo esencijos pora lasu.viska mikseriu gerai isplaku ir pertepu lakstus.kas valge,tam patiko.bandysiu naujiesiems gal pagal Jusu recepta daryt-norisi ivairoves

    AtsakytiPanaikinti
  124. Draugo gimtadieniui dariau pagal si receptuka, laaabai patiko (beje, cia buvo pirmasis mano napoleonas, ir jis puikiai pavyko).Dabar vel kepsiu, labai aciu uz receptuka.Ir graziu Jums svenciu!

    AtsakytiPanaikinti
  125. Esu sio torto kepimo procese, norejau paklausti, ar reikia laukti kol blynai atsals, pries tepant krema. Taipogi, nezianu, ar reikia atsaldyti krema, ar deti silta/karsta? As taip pat kepu Napaleona pirma karta...

    AtsakytiPanaikinti
  126. Tortukas jau iskeptas. Labai aciu uz superini recepta. Viskas isejo puikiai ir gana lengvai gaminamas nei kiti mano daryti tortai. Isejo 12 lakstu ,kremo uzteko kaip tik. Super! Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  127. Pats skaniausias napoleonas!Aciu uz recepta.Pagaliau atradau toki skoni kokio seniai ieskojau.Viskas pavyko kuo puikiausiai.

    AtsakytiPanaikinti
  128. Ačiū už puikų receptą.Pirmą kartą gaminau tortą ir puikiai pavyko. Na kremas iš karto nesutirštėjo, bet vėliau dar pakaitinus, gavosi super. Kepsiu dar ne kartą. AČIŪ :)

    AtsakytiPanaikinti
  129. Laba diena,
    Ar yra skirtumas kokio riebumo pieną naudoti kremui? Ačiū už atsakymą :)

    AtsakytiPanaikinti
  130. Tikiu,kad tortas skanus,bet jis negali vadintis "Napoleonas":(Jei keiciat toki svarbuma,kaip kremas,tai ir ...pakeiskit pavadinima...Tiesiog neklaidinkit zmoniu,kaurie nera ragave tikrojo "Napoleono" ir mano,kad toki kepa.Aciu:)

    AtsakytiPanaikinti