Puslapiai

02 balandis 2011

Tortas "TIRAMISU"

Tobulas! Tobulas! Ir dar kartelį tobulas!! Cypauju :)
Valandos ne netrunka padaryti, o skonis.. tirpsta burnoje..nė nemoku nupasakoti turite jį išbandyti :)


Biskvitui:

5 kiaušiniai
200 gr. cukraus
100 gr. miltų
80 gr. krakmolo
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

Kiaušinius su cukrumi išsukti iki baltų putų, atskirame dubenyje persijoti kelis kart sausus produktus ir įmaišyti juos į kiaušinių masę, lengvai permaišyti ir supylus į kepimo formą kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.


Iškepusį biskvitą gerai atvėsinti. Man kaip visada kepant pradėjo kilti kalnelis, tai aš jau iškepus, ant karšto biskvito uždėjau lėkštelę ir kalnelis susėdo, skoniui tai nepakenkė, o išvaizdai padėjo :)


Atvėsusį biskvitą pjauname per pusę.



Pasiruošiame kavos sirupą laistymui:

400 ml. karšto vandens
4šaukšteliai tirpios kavos
4 šaukšteliai cukraus

Viską ištirpinti karštame vandenyje.

Kremui reikės:

450 ml. grietinėlės (naudojau žemaitijos pieno)
350 gr. maskarpone sūrio
100 ml. cukraus pudros

Šaltą grietinėlę išplakame su cukraus pudrą, vėliau įmaišome maskarponę sūrį.

Imame vieną puselę, ją gausiai sulaistome ir tepame pusę kremo.


Uždengiame likusią gausiai sulaistytą puselę ir visą gautą torčiuką aptepame likusiu kremu.
Statome į šaldytuvą kelioms valandoms.


Skanaus!!!!!!!!!


Recepto šaltinis: skanu ir naudinga r.k.

84 komentarai:

  1. wou!!!!Kaip visada liuks. Taip ir jaučias, kad skanus. Padarysim.:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. tiesiog truksta zodziu o pasakyti norisi daug :))) tobula!!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Eina sau! Del tokio torto pesti nueiciau iki taves!!! :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Piena, tikrai, nei per saldus,dregnas, tirpstantis burnoje,tik va tas kremas riebokas...bet toooks malonumas skrandziui :)

    Ieva aciu :)

    Ramunai, nuo kurios vietos eisit? pusiaukelej gal sakau susitiktume :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. gal pasakytumet kiek mazdaug gramais yra 100 ml cukraus pudros? aciu

    AtsakytiPanaikinti
  6. oi koks tortas ♥♥♥ kaip as tau pavydziu laiko visam kepimui... saugaus si recepta, gal bus kada ta laisva minute ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. ojej Daumantai...kaip bijau tokiu klausimu...nezinau kodel...viska darete tiksliai kaip parasyta? gal praverete kepant dureles,gavo salto oro sukrito? nu gi turejo issikelt taj dejom 2 a. saukstelius keimo milteliu...gal jie seni?
    nezinauuuu,gaila labai,liudziu...:(



    Aguonele tik 40 minuteliu :D bet kept butinaiii,labai skanus,gal tau riebokas bus... tu juk lenvai megsti :D bet ratukas su dviraciu ir vel gabalelis skrandin :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. viska darem pagal jusu recepta. manau gal per didele torto forma. Bet iskepem is dvieju normu ir tikiuosiu gavosi gerai

    AtsakytiPanaikinti
  9. Daumantai tai dar nesutepete?
    forma mano buvo 26cm.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Gerbiama ponia Ilona, man maskarpone sūris per riebus ir nesižaviu kepiniais su juoju. Jei gaminčiau su perpus liesesne rikota-būtų neblogai?
    Kažin, kaip transportavimą šitas gėris atlaikytų?
    Spirgu, kaip laukiu atsakymo :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Julija,as siandiena dariau su philadelphia sureliu,gavosi taip pat puikiai! Manau ir rikota tiks taip pat! o transportavima man siandiena atlaike :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. jau išbandyta- labai skaniai išėjo. Ačiū už receptuką.

    AtsakytiPanaikinti
  13. bandysiu šiandien daryti. Rašote į šaldytuvą kelioms valandoms. o jei aš iki rytojaus ten laikysiu - nieko?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Renata,nieko,as pati jau padariau, valgysim ryt :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Ilona,gaminu as jusu nemazai patiekaliuku.Man jie visi tiesiog tobuli.Ruosiuosi gaminti sita tortuka ir turiu keleta klausimuku:
    1.Iskepusi biskvita ausinate formoje ar isimat is jos?
    2.Pries kepant biskvita sonus formos tepate kuo nors?
    3.Tortuka surinkinejat formoj ar ne?
    4.Ar tiktu koks alkoholis i krema,jei taip tai koki parekomenduotumet.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Irma,man labai malonu,aciu.
    1.Atausinu formoje.
    2.tepu ir dugna ir sonus sviestu.
    3. Ne, formos nenaudoju.
    4. Nezinau,gal romas ar brendis,bet abieju nemegstu :) cia idealiai tinka stipri juoda tirpi kava.

    AtsakytiPanaikinti
  18. issikepiau sita torta sau gimtadienio proga.. jerguteliau kaip greitai jo neliko.. "slapias", skanus, tirpstantis burnoj.. mmm..... kaip mano senele pasakytu: ir mirdamas toki gali valgyt :) aciuuuu, uz sita paprasta bet toooooki gera receptuka :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. romas ar brendis čia tikrai labai tiktų (sumaišyt su kava) - kaip ir priklauso tiramisu. :) (atsakymas Irmai)

    AtsakytiPanaikinti
  20. He he,as jau vakar isbandziau,nesulaukiau svenciu,padariau bandomaji :D Tai va pasakysiu,biskvitas gavosi superinis,kaip niekad ...lygiai iskilo,jokiu islinkimu i virsu,zodziu idealus,tai apsidziaugiau.Bet va galutinis rezultatas siek tiek nuvyle,buvo man perslapias tortas ryskiai perdaug to kiekio kavos,arba biskvitas per purus buvo dar pridrekinau,tai toks kosele slapia...man nepatinka taip...,norisi jaust torto pada,o dabar tirpo burnoje,nespejant pajust skonio :D Zodziu skanu,bet laistysiu maziau kavos...ar taip ir turejo buti,toks gerokai slapias,ar tik man toks gavosi?

    AtsakytiPanaikinti
  21. Skandinve, na matai mano pjuvi, sudreke tik krastai nera kose. Gal dar silta biskvita laistei? arba tikrai gal ziauriai purus buvo..

    AtsakytiPanaikinti
  22. O man idomu, ar tikrai is tokio mazo kiekio ingridientu gaunasi tokia puri tesla??:)

    AtsakytiPanaikinti
  23. gal galite pasakyti su kuo torto virsu tepete ar laistete, turiu minty ta ruda spalva pagrazinimui is ko daryta

    AtsakytiPanaikinti
  24. virsus apteptas tuo paciu kremu ir pabarstyta kakava su cukraus pudra maisyta lygiom dalim.

    AtsakytiPanaikinti
  25. o man deja is sio ingridientu kiekio isejo labai plonas teslos sluoksnis,kaip ir tikejausi..Vargu ar iseis perpjaut i dvi dalis..

    AtsakytiPanaikinti
  26. jei jau jums nepavyko galite iskepti dar greitai viena biskvita.

    AtsakytiPanaikinti
  27. ,,ir man deja gavos plonas ir iškilo nedaug, visą bėdą verčiu ant naminių kiaušinių, iki pažaliavimo plakiau iki tų putų bet kaip jų nebuvo taip nebuvo, ir beja ne pirmas kartas su tais kiaušiniais ;(((

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kepiau su naminiais kiaušiniais iškilo kuo puikiausiai (per visą išardomos kepimo formos aukštį), biskvitas buvo purus, iškilo tolygiai, viskas gavosi super :))

      Panaikinti
    2. amarettas dedasi i tiramisu torta.

      Panaikinti
  28. Netikiu, kad kiausiniai, negi taip gali buti? jau sakyciau gal kepimo milteliai seni,gal i salta orkaite idejote, gal dureles darinejote?

    AtsakytiPanaikinti
  29. aš pasidomėjau patarimais ir stengiausi durelių neatidaryti ir miltelius tik vakar nupirkau ir orkaitė iki reikiamos temperatūros buvo. O neperseniausiai kepiau tortą, tai biskvitas toks geltonas ir kietas ir neiškilęs buvo, verčiau bėdą ant savęs kaip prastos šeimininkės, bet dabar panašiai, todėl ir galvoju kad čia tie kiaušiniai "pagerintos sudėties":)
    bendras rezultatas neblogas, bent vyras taip sakė, o man maitinančiai mamai belieka tuom tik patikėt:)

    AtsakytiPanaikinti
  30. sveiki, ar tiktu vietoj marskapones deti gryna varske? gal esate bande?

    AtsakytiPanaikinti
  31. Sveiki, labai daug jusu receptu jau isbandziau ir niekada nenusivyliau. Dabar mastau apie si tortuka, bet nesu gabi desertu kepeja :). Ir dar beda, kad neturiu siuo metu svarstykliu, tai mastau, kaip miltus ir krakmola pamatuoti. Gal kas zino, kiek tas 100 g miltu butu pvz stikline matuojant.

    AtsakytiPanaikinti
  32. Na ir As siandien pasidariau tik man labai iskilo tai as I 3 dalis pjoviau or kremo dariau is normos ir dar tredzdalio. Na kaip gavosi nezinau, nes palikau ryt dienai. Tikiuosi bus skanus... :)

    AtsakytiPanaikinti
  33. Ačiū už superinį receptuką, tortukas tikrai tobulas ir dar kartą tobulas!!! Tai tik antras mano gyvenime keptas tortukas, bet viskas pavyko super, tikrai juo vaisinsime dabar ne viena musu svecia :)) Apskritai labai dziaugiuosi atradusi Jusu svetaine, issamiai aprasytus receptukus, didelis aciu!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  34. Šiandien išbandžiau šį tikrai viliojantį receptą,tik dabar iškilo klausimas,kiek tiksliai laiko reikia laikyti šaltai nuo sutepimo? :)

    AtsakytiPanaikinti
  35. Tiesiog nuostabus, per Velykas vos užteko visiems norintiems, ištirpo tiesiog akyse

    AtsakytiPanaikinti
  36. Vakar dariausi,super gavosi,pusryciams labai geras dalykas pasmaguriauti

    AtsakytiPanaikinti
  37. kad nebūtų riebus toks: plakama ne grietinėlė, o kiaušinių baltymas, prieš tai trynius sumaišius su cukrumi ir maskarpone.

    AtsakytiPanaikinti
  38. Lbai skanus,visi isgyre kas ragavo,tik man biskvitas nesigauna toks storas,kol kepa iskyla viskas gerai,bet iskepes susileidzia:(

    AtsakytiPanaikinti
  39. sveiki, labai sudomino sitas receptukas :) tik norejau paklausti, ar kava galima naudoti tik ta tirpia? ar tinka ir uzplikoma?

    AtsakytiPanaikinti
  40. Sveiki. Man iskilo klausimas ar nereikia deti i grietinele standiklio?

    AtsakytiPanaikinti
  41. aciukas dabar kaip tik gaminu parasysiu kaip sekesi,su biskvitu viskas tvarkoj graziai iskilo bus matyt kaip toliau seksis:)

    AtsakytiPanaikinti
  42. sveiki na tortas gavosi tikrai laaabai skanus,isgyre visi kas ragavo:)aciu uz puikius receptukus...

    AtsakytiPanaikinti
  43. o jai as daryciau sokoladini biskvita. Kaip manote ar tiktu ?

    AtsakytiPanaikinti
  44. Ilona, dėl kalnelio biskvite - man ir anksčiau taip buvo, kol neradau informacijos, kad kepant biskvitą formos šonų jokiu būdu negalima tepti sviestu, nes jis "nutempia" biskvito kraštus žemyn. Dabar aš naudoju nelimpančias formas, dugną iškloju popieriumi ir "kuprotų" biskvitų problema praeityje.

    AtsakytiPanaikinti
  45. Tikrai tortas gavosi TOBULAS!!! Biskvitas kuo puikiausiai iskilo, buvo labai purus nors ir tepiau krastus su sviestu. Tik kavos naudojau daug maziau biskvito sulaistymui, gal tik 250 ml, ir man kuo puikiausiai tokio kiekio uzteko, manau man butu "per slapias" tortas jei buciau visa kieki sunaudojusi.

    Dekui uz toki lengva ir superini recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  46. Sveiki, o ar butu galima si torta pagaminti su alkoholiu?

    AtsakytiPanaikinti
  47. o KA DARYTI SU LIKUSIU MASCARPONE SURIU? dEZUTEJ TAI 500G.kAZIN VISA TURTUI SUNAUDOT NEGALIMA?

    AtsakytiPanaikinti
  48. Atsakymai
    1. sunaudokite visa, dadekite pagal skoni cukraus pudros.

      Panaikinti
  49. Tortas nuostabuuus!Nors tiramisu nemegdavau del pastoviai istyzanciu tu sausainiu ir per slapios konsistencijos, taciau sis variantas tikrai tobulas! Biskvitas puikiai iskilo, kavos sirupa tiesiog siurbe, netgi bijojau, kad nesigautu vel per slapias, taciau viskas buvo super! Gal tik man nemegstanciai labai saldziai, kita karta daryciau stipresni kavos sirupa ir maziau ji saldinciau.Na bet tortas tiesiog isgaravo, nes tikrai gavosi laabai skanus :) Aciu Jums Ilona uz eilini super receptuka!:)

    AtsakytiPanaikinti
  50. labai noreciau suzinoti ar sis tortas gaunasi tvirtas?

    AtsakytiPanaikinti
  51. Su Šv. Velykom, Ilona :) Ką tik grįžom iš giminių, vežiausi šį tortuką. Dariau tiksliai pagal receptą. Visada pirmą kartą darau tiksliai, o jau antrą, dažniausiai, kažką patobulinu :) Atsikandau pirmą kasnelį ir supratau, kad jis tiesiog TOBULAS. Visko tiek kiek reikia ir taškas. Nuoširdžiausias ačiū. Tikrai kartosiu ne kartą, nes visi svečiai liko sužavėti.

    AtsakytiPanaikinti
  52. Tobulas!!! Dariau Velykoms net du tokius. Tėvams bei uošviams. Labai jaudinausi, nes gaminau oirmą kartą ir vis bijojau, kad būtinai kažkas nepavyks. Tortai dingo akimirksniu :D Gaminsiu dar ir dar kartą bei skleisiu žinią plačiai kokius skanėstus jūs čia gaminate!

    AtsakytiPanaikinti
  53. kodel kremas gavosi absoliuciai skystas?

    AtsakytiPanaikinti
  54. Labai labai riebus,supykino jau nuo mazo gabaliuko.na tikrai nevertas demesio.dariau pagal recepta nuo iki....isvis i tiramisu skoni nepanasaus...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. panasu, kad sis tortas buvo tiesiog nenusisekes bandymas ir priesas jusu skrandziui. man 13 metu ir tortas pagaminti isejo tobulai. kita karta idekite daugiau "meiles" i torta ir nustebsite koks skanus jis bus :)

      Panaikinti
  55. Kepiau šį turtą ir nepaprastai patiko. Labai skanus! Tik trupučiuką padauginau kavos, biskvitas buvo per šlapias, bet čia jau mano kaltė. Kepčiau dar kartą!

    AtsakytiPanaikinti
  56. Kaip suprantu į šį kremą jau kiaušinių trynių ir baltymų nebereikia, pakanka maskarpones, grietinėlės ir cukraus pudros? Ar aš kažką praleidau?

    AtsakytiPanaikinti
  57. Kaloriju ir cukraus bomba! Ziauriai saldus- iki pykinimo, bet mano smaliziams tiko. Pats gamybos procesas, biskvitas ir kremo koncistencija man patiko, siandien keisiu jusu recepto ingredientu proporcijas- darysiu su daug maziau cukraus, maziau kavos, vienasluoksni ir maziau maskarpones :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na jei nuo 100 ml. cukraus pudros Jus pykina, tai cia problema ne recepte :)

      Panaikinti
    2. as recepto ir nepeikiu, del skonio nesigincyjama, juk ir rasiau, kad man per saldu. Padariau pagal save su maziau cukraus ir buvo liuks :) aciu.

      Panaikinti
  58. :)Manau, kad ne kiaušiniai vis tik čia buvo kalti:). O plakimas rankom iki pažaliavimo :) Reikejo jungt mikserį, kelios minutės ir putos puikios:)).
    P.S. torčiukas jau vėsta šaldytuve.
    P.S.S. Ilona, didelis ačiū už receptėlius, ir už puikias idėjas.

    AtsakytiPanaikinti
  59. Reikės išbandyt, labai skaniai atrodo :) Kokio skersmens formoje kepėt biskvitą?

    AtsakytiPanaikinti
  60. gal durnas klausimas, bet grietinele tikriausiai plakimui, 35 proc.?

    AtsakytiPanaikinti
  61. Negaliu patiketi kad siam tortui dar ir blogu komentaru kas dave!! Visgi, kokiu yra zmoniu Lietuvoj!!!! Ilona, labai viskas gavosi, dar neragavau, bet biskvitas skanus (krasciuka paragavau), kremas purus ir skanus, del kavos kiekio jaudinuosi, bijau, kad galgi bus per slapias....Bet bus kaip bus, o kita karta galesiu laistyti, kiek pati noresiu ;) ir dar iki galo neatsaldziau biskvito, dar buvo ciut ciut siltas, bet jau as cia varna neiskenciau..... Ir pas mus dar taip karsta siandien!!! Bet labai lengvas ir greitas tortas, dar tikiuosi, kad ir labai skanus! ACIU
    p.s. mano vyras uzsienietis (PAR) pasiziurejes i sio tortuko nuotrauka jo uzsimane, uztai mes cia abu kepem, kai lauke +40C!!!! Jis priekaistu irgi neturi ;)

    AtsakytiPanaikinti