Puslapiai

11 kovas 2011

Plovas

Visai nepasikuklinsiu ir parašysiu, plovą aš ruošiu puikiai vat :)
Prieš kelias savaites anyta ir klausė kaip ruošiu, tai dar vienas didelis įvertinimas ane? :)
Taigi, jei ieškote biraus, traškiais ryžiais, su salstėlėjusiomis česnako skiltelėmis plovo, siūlau :)


4 maišeliai plikytų ryžių
500 gr. mėsos ( nors vyras skundžiasi , kad jos visada per daug :) )
3 vidutinės morkos
didelė česnako galva
2 svogūnai
šaukštas grūdėtų garstyčių
3-4 šaukštai pomidorų padažo
druska, pipirai, petražolės, raudonos paprikos miltelių
aliejaus

Pirmiausia išverdame ryžius, taip kaip parašysiu !
Į verdantį vandenį sudedame maišelius ir verdame lygiai 10 min. Viskas juos išimame ir leidžiame nuvarvėti.
Mėsą supjaustome mažais kubeliais, pagardiname prieskoniais ir apkepame įkaitintame aliejuje ant didelės ugnies, kepame neilgai, vis maišydami, kol ant mėsos susidarys apkepusi plutelė apie 5 min. Vidus mėsos turi būt žalokas, tik paviršius apskrudęs.
Išimame mėsą, tuomet keptuvėje pakepiname svogūną, dedame per puse perpjautą česnaką, ir tarkuotas morkas, viską gražiai apskrudiname iki auksinės spalvos.
Imame skardą ir storasienį puodą kurį galima naudoti orkaitėje ir dedame ryžius, mėsą, kepintas daržoves, garstyčias, pomidorų padažą ir prieskonius, viską gerai permaišome. Ir statome į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę
maždaug 20 min.



Skanaus !!!

45 komentarai:

  1. Aš ir taip darau plovą, špižiniam puode, tik ryžius ne iš pakelio, o taip paprastus.
    SKanus dalykas tas plovas!

    AtsakytiPanaikinti
  2. oo pagaliau įleido komentuot, nes taip niekad per google paskyrą negalėjau.. atsipeikėjo googlas ar ką..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vyrams dar būna per daug mėsos ? :))))
    O kokio vandenuko ar sultinuko nereikia visiškai?
    Aš išsitraukiau kiaulienos mentės gabalą ir nesugalvoju ką su juo daryt ...Plovui ko gero ta mėsa bus per sausa :(

    AtsakytiPanaikinti
  4. Net seile nurijau, kaip skaniai atrodo... :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. ooo grangee,kaip fain!!! as kazka anadien maigiau ir ziuriu teisingai numaigiau :))))
    su ryziais ppokeliuose man daug paprasciau :)


    Fausta, sie ryziai gaunasi laaabai skanus, as ir galvoju mesa ten maiso :)
    as kazkaip mentes nenaudoju visai...net nezinau kam ji tinkama ir kokia yra...

    AJ aciuuu,smagu matyti!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ilona ar nereikia vandens ipilti pries dedant i orkaite ?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kristina tikrai nereikia, galima ant puodo dugno plonom riekelem papjaustyti sviestuko.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kažkaip aš dažnas svečias čia pasidariau :) Vis ką nors iš tavo puslapio gaminu. Savaitgalį buvo sniego pyragas, vėliau plovas, varškės pyragas. Liežuvio salotoms liežuviai jau pamarinuoti, o šiandien gaminsiu plikytos tešlos koldūnus. Ir jau kartais bijau plačiau pasidairyti po tavo "meniu", nes ir vėl susigundysiu.
    O plovas gavosi iš ties šaunus. Labai dera česnakas, nors iš pradžių atrodė, kad jo labai daug. Na ir plovo gavosi nemažai... Per tris dienas dviese įveikėm :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Vilma, kaip as dziaugiuosi! Smagu man buti naudingai :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ilona, tavo receptai tiesiog nuostabus. Labai man padeda kai pritruksta minciu ka cia pasigaminus. Esu isbandziusi pora tavo receptu - skonis tiesiog pasakiskas. Varvinu seile kaskart kai atsidarau tavo puslapi - taip viskas nerealiai skaniai atrodo, kad visko uzsinoriu iskarto! Aciu kad esi ir daliniesi savo receptukais :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Viktorija,kaip as dziaugiuosi! Aciu labai gera skaityti :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Pasigaminau ir as,niam,skanu :) panasiai ir darydavau anksciau,tik as zalius ryzius dedavau i orkaite.O si kart isbandziau apvirtus,irgi gerai,nepavirto i kose,birus skanus :) tik as dar prie viso sio recepto slakeli sultinio pyliau,pabijojau,kad sausas nebutu :) Skanu !dar del cesnako klausimas,nuotraukoje matosi neluptas cielas cesnakas,as dejau lupta skiltelem,pamaniau,kad siuksliu paskui bus plove :D kuom skiriasi deti lupta ir nelupta`? neatsiskiria paskui odele,kai troskinasi,nebuna tu lupenu plove?

    AtsakytiPanaikinti
  13. cia ne plovas o ryziu troskinys su mesa,plovui viskas yra dedama sluoksniais ir troskinama nemaisant,ir ryziai neverdami atskirai

    AtsakytiPanaikinti
  14. Frezija, puikiai zinau, kaip gaminamas tikrasis plovas, bandziau, ir rezultatas man sis yra geresnis ir darbo maziau :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Sveiki Ilona,

    Ryt bandysiu daryti plova, pagal Jus. Gal galite pasakyti ar puoda uzdengti? Labai aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Puodo dengti nereikia,ryziai turi siek tiek apdziuti ir apskrusti.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Sveiki, norejau paklausti, cia reikia naudoti grstyciu seklas?

    AtsakytiPanaikinti
  18. taip garstycios turetu buti su grudeliais.

    AtsakytiPanaikinti
  19. Skaniausias mano gamintas plovas. Vakar net 2 lėkštes suvalgiau :D Gaila, kad buvo tik 2 maišeliai ryžių. Gaminsiu šį plovą dažnai. Ačiū už tokį nuostabų receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Dariau net 2 kartus iš eilės. Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Sveiki, o tos garstyčios su grūdeliais tai būna stiklainiukuose ar kaip? Nesu mačius, kažkaip akis neužkliuvo niekur, ar jos lietuviškos būna? Taip noriu šito plovo, negaliu :)))

    AtsakytiPanaikinti
  22. stovi prie visu garstyciu yra ir lietuvisku ir ne.

    AtsakytiPanaikinti
  23. o mėsa bet kokia tinka? su vištiena nebus per sausa?

    AtsakytiPanaikinti
  24. Mesa plovui naudoju tik sprandine.

    AtsakytiPanaikinti
  25. Aš taip pat susigundžiau gaminti šy plovą ir norjau paklaust ar gerai jeigu jy kepsiu stiklinaim inde? :)

    AtsakytiPanaikinti
  26. Noriu gaminti plova ir iskilo klausimas. Ar reikia cesnaka suskirstyti skiletelemis, ar perpjkauti per puse visa?

    AtsakytiPanaikinti
  27. Na šiandien pietums pagaminau šį plovą. Man labai patiko,kad ryžiai toki traškūs ir birūs - tikras skanumėlis, manau gaminsiu dar ne kartą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  28. Jau trečią kartą jį darom:) Šįkart vietoj pomidorų padažo dėjom pomidorus savo sultyse (pačių darytus). Ragausim po 15 min. Dabar šis gėris orkaitėje. Manau, kad bus taip pat labai skanu:) Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ir kaip rezultatas? Isliko toks pats traskus, biriais ryziais?

      Panaikinti
    2. Tikrai išliko toks pats traškus ir biriais ryžiais, nes dėjom tik smulkiau supjaustytus pomidorus, o sulčių nepylėm.

      Panaikinti
  29. P-A-G-A-L-I-A-U leidzia komentuoti!!!!!! (tik dar nezinau kaip padaryti kad mano vardas matytusi,kad nebuciau anonimas :)bet cia jau tiekto ;)Pas mus vakarienei siandien (ir jau nepirma kart) jusu plovas.Jis nuostabus! Kaip ir visi kiti jusu patiekalai.Kad jau galiu pakomentuoti,tai noreciau labai labai padekoti Jums,Ilona,kad esate.Jusu tinklarastis man pats pats paciausias! Dekui,kad Jusu patiekalai paprasti,bet laabai laabai gardus!!

    AtsakytiPanaikinti
  30. Nesupratau, o kam reikalinga skarda? Gal i ją vandems truputuką įpilti? Kažkaip man nedrąsu jį kepinti orkaitėje be vandens.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. skarda reikalinga sudeti plovui.
      Vandens nereikia, i orkaite jis dedamas siek tiek padziovinti ir apskrudinti.

      Panaikinti
    2. Kazkaip ir man neaisku :) Tai plova i puoda ar i skarda deti? o jei i puoda, kodel negalima jo padeti ant groteliu? Paaiskinkite, prasau. Aciu :)

      Panaikinti
    3. kaip jums patogu, ar puode ar skardoj. As mieliau renkuosi orkaites standartine skarda, per ja islyginu vienodu sluoksniu plova ir padziovinu orkaiteje.

      Panaikinti
    4. Ilona, aciu Jums. Plovas gavosi isties puikus!! :)

      Panaikinti
  31. Dekui uz recepta! Patiko visai seimynai ir bus dar ne karta gaminamas :)

    AtsakytiPanaikinti
  32. Vakar dariau, gavosi super! :) Ačiū, kad esate Ilona:)!!!

    AtsakytiPanaikinti
  33. O būtina dėti grūdėtų garstyčių? :)

    AtsakytiPanaikinti
  34. Geriau ir but negali.Dariau .Super 10 balu

    AtsakytiPanaikinti
  35. Superinis receptas, ačiū :) dariau jau tris kartus. Jei darant pagal receptą, tačiau naudojant ryžius palaidus, virimui ryžių tikrai reikia papildomų 5 minučių. Ir nors ryžiai verda ilgiau, plovas po kepimo yra birus ir apskrudęs. Gal ryžiai pakeliuose būna kaip nors papildomai apdirbti...

    AtsakytiPanaikinti
  36. Niam niam, šiandien vėl gaminsiu! :)

    AtsakytiPanaikinti