Puslapiai

28 kovas 2011

Kepta antis su obuoliais



1. 8 kg.antis
bulvės
svogūnas
3 obuoliai
4-6 skiltelės česnako
aliejaus
druska ir pipirai
čiobrelių, kmynų
Dubenėlyje sumaišome 2 v.š. aliejaus,  čiobrelius, kmynus, 0,5 a.š. druskos ir susmulkintus česnakus. Paruoštą aliejaus mišinį palaikome 10 minučių neliestą.
Per tą laiką nulupame bulves, obuolius ir svogūnus. Bulves ir svogūnus pjauname į keturias dalis, obuolius pjauname pusiau ir išimame sėklas. Viską suberiame į bendrą dubenį. Ant daržovių pilame 2 v.š. aliejaus, beriame 0,5 a.š. druskos, 1 a.š. kmynų, 1 a.š. čiobrelių ir rankomis išmaišome.
Imame antį ir gerai ją įtriname paruoštu aliejaus ir prieskonių mišiniu. Įtrintą antį marinuojame kelias valandas.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Kepimo indą ištepame aliejumi, dedame per vidurį antį, o aplink antį sudedame prieskoniuotas daržoves.
Kepimo indą su antimi ir daržovėmis dedame į orkaitę, kur kepame apie 1,5 valandos. Kad antis neišsausėtų, kas 15-20 minučių aplaistome aliejumi ar sultimis iš kepimo skardos.
Skanaus!!

Recepto šaltinis: čia

8 komentarai:

  1. Ar galiu nieko nesakyti, tik pavarvinti seiles:DD?nes neliko jėgų, atėmė žadą :O, kokia tu negera :)))))))

    AtsakytiPanaikinti
  2. O anti kepi uzdengta ar ne?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atsakymai
    1. aciu :) Pas Jus siandiena antis buvo taip pat labai skani :)

      Panaikinti
  4. O kad nereikėtų laistyti galima kepti antį ant grotelių, po apačia padėjus gilią lėkštę su vandeniu (+morkos, svogūnai, česnakai, kepenėles ir kt rasta anties viduje)..:) bent jau mes taip kepam, tai niekada nebūna sausa :) taip pat dar antį kemšam obuoliais ir slyvom..:)

    AtsakytiPanaikinti