Puslapiai

01 vasaris 2011

Lazanija

Receptą radau Beatos knygoje.



Reikės:

15  lakštų, 5 sluoksniai po 3 lakštus

Padažui:

2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus
50 gr. rūkytos šoninės
500 gr. maltos jautienos
2 svogūnai
4 skiltelės česnako
2 morkos
saliero lapkotis (aš nedėjau)
čiobrelio
raudonėlio
baziliko
kalendros
800 gr. konservuotu savo sultyse, be odelių, smulkintų, pomidorų
druskos
cukraus
pipirų
pomidorų pastos šaukštas
šaukštas volčesterio padažo
100 ml. raudono vyno

Į puodą ar keptuvę pilame aliejų, pakepiname šoninę ir sudedame jautieną. Iš mėsos turėtų išgaruoti vanduo ir šiek tiek apskrusti. Atskirai keptuvėje pakepiname pjaustytus svogūnus, česnaką, morkas ir salierą. Kai daržovės suminkštėja suberiame prieskonius ir prieskonines žoleles. Viską supilame į puodą su mėsa.



Supilame vyną, volčesterio padažą, pomidorus ir pastą. Statome puodą ant mažos ugnies ir troškiname
 apie 1 .5 valandos uždengus.

Baltasis  padažas:

30gr. sviesto
1 šaukštas miltų
400 ml. pieno
druskos
muskato
50 gr. tarkuoto permazano

Ant nedidelės ugnies ištirpiname keptuvėje sviestą, dedame miltus ir išmaišome iki košelės konsistencijos.
Supilame pieną, padidiname ugnį ir maišome, kol padažas sutirštės. Beriame druskos, muskato, permazano ir maišome, maišome. Padažą naudoti šiltą, nes stengdamas jis labai tirštėja.

Imame stačiakampį indą, dedame kelis šaukštus mėsos padažo, ištepame dugną ir dėliojame lakštus. Ant lakštų vėl dedame mėsos padažo, tepame baltu padažu ir vėl lakštai...Taip sutepame penkis sluoksnius. Paskutinis sluoksnis mėsos ir baltojo padažo.
Dedame į 180 laipsnių orkaitę ir kepame 45-50 minučių.
Skanaus!!!


10 komentarų:

  1. As kokia savaite jau susipirkus mocarela, makaronu lakstus lazanijai, pomidoru konservus ... tik va niekas man nesudeda ir neiskepa ... o taip noriu (: ir butinai tau reikeejo suerzinti su tokiais apetitiskais vaizdasi?????????
    P.S. mano akimis tobula ji pas tave ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aciu, Aguonele kaip pirmam kartui tai ir as maniau,kad gavosi puikiai :)
    man labai patiko,darysiu dar ir dar...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man labai norisi Lazanija pagaminti, paragauti, vis paziuriu ir susilaukau, kita diena vel cia paziuriu ir vel susilaikau, labai riebiai atrodo, o gal tik atrodo, gal ner taip riebu?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Raminta,net nezinau kaip pasakyti,mes valgom pakankamai riebiai, drauge mano is farso lasiniu gabalelius isrenka nes jai riebu,taj nezinau kaip cia ir pasakyti :)
    Dievu maistas tiesiog :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Miela Ilona,gal galetumet parasyt kokio dydzio formoj daret?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Miela Ilona,

    kyla man klausimas del lazanijos. Dariau sia Beatos lazanija. Skani gavosi. taciau atkreiptinas demesys, kad ir beata, ir Jus sitame recepte neapverdate lazanijos lakstu. Tai kaip jie jums iskepa? Nes juk is sio recepto padazu gaunasi ne tiek jau ir daug. Pvz., kai as sukonstruoju pagal si recepta lazanija, tai tie lakstai tikrai nemirksta padaze, tad as, kolegos parekomenduota, visa ja uzpilu sultiniu. Tada lazanija iskepa, o kai bandziau neuzpilti sultiniu, tai lakstai (o ypac virsutinis lakstas) liko kietas ir visiskai zalias. Net nemaloniai traskejo tarp dantu. KLAUSIMAS. Kaip reikia iskepti lazanija, nenaudojant papildomai sultinio lakstams isvirti??? Ka as darau ne taip? Patikslinu, kad lazanijos lakstus naudoju tikrai kokybisku, ir gamindama pagal si Beatos recepta, pilnai laikausi proporciju. Kepimi skardele yra tokio plocio, kad tilptu 3 zali lazanijos lakstai ir dar lieka joje aplinkui vietos. Aisku, kai lazanija iskepa (sultinio pagalba), tai tie lakstai isverda, issiplecia ir uzpildo visa skarda idealiai:) Aciu Jums labai uz atsakyma:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. man padazo tikri pakankamai jei pasirenku tinkamo dydzio skardele, lakstai isbrinkta nuo jo ir tikrai nebuna kieti,virsutinis sluoksnis mesos ir padazo taip pat lieka minkstas, nes visas uzklotas. gal bandykite padidinti padazo kieki ?..

      Panaikinti
  7. aciu, Ilona, bandysiu:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tiesiog yra lazanijos lakstas kuriuos reikia apvirti, o yra tokie kuriu nereikia.

    AtsakytiPanaikinti