Puslapiai

21 vasaris 2011

Armonika iš sprandinės

Nepamenu kas paskutinį  kartą paliko tokį didelį įspūdį...Labai gražu, aromatinga, sultinga, skanuu.. puikiai tiks išrankiausiems, greit paruošiama, ir tikrai žinau, kad  ne kartą vaišinsiu svečius.


Reikės:

1.5 kg. sprandinės
didelio svogūno
pomidoro
gabalėlis mocarelos sūrio
pakelis pjaustyto rūkyto sūrio (naudojau nidos)
kelios skiltelės česnako
majonezo
mairūno
kmynu, druskos, pipirų, sausų garstyčių miltelių, paprikos miltelių


Sprandinę susipjaustyti mazdaug 1.5 cm juostelėmis, pjauti ne iki galo, palikti kokius 2 cm. neperpjautus.
Mėsą pabarstyti kmynais,druska, pipirais, garstyčių ir paprikų milteliais, įtrinti.
Susipjaustyti mocarelą, pomidorą ir svogūną.
Kiekvieną įpjovimą ištepti majonezu, dėti skiltelę pomidoro, svogūno ir sūrio, sūrį reikėtų sluoksniuoti, į vieną rėvelį baltą, į kitą geltoną sūrio gabalėlį.


Susluoksniuoti visą mėsą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir apibarstyti spaustu česnaku.


Dėti į foliją, sandariai apsukti ir kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 90 minučių.
Likus 10 min. iki kepimo pabaigos atidengti foliją.
Skanaus!!



46 komentarai:

  1. O dievulėliau :O
    nualpti galima koks čia grožis atneštas!!!!!!!! Jau žinau ką savaitgalį kepsiu ;) Ačiū tau už tokias genialias idėjas ♥

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nealpk sirdele, zydek :D Kepu tavo batonaa :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atrodo iš tiesų nuostabiai. Tikrai bandysiu gaminti :-)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ka tik pasoviau i orkaite..dabar belieka laukti ir tiketis.. :) O, kad laukti butu lengviau, einu sveikuoliu salotas gamint :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Giedre, ir kaip? ar pateisino lukescius :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Taip, buvo skanu, suvalgem netgi ne visai iskepusia :)) Tikrai gaminsiu dar ne karta, tik kepsiu ne 70 min :) Aciu uz puiku recepta :)
    Beje, salotos irgi super :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Suvilioji šis patiekalas :) Užsimaniau pasidaryti savo šventei, bet man įdomu kiek žmonių užtenka šio kiekio? Ir ar skanus pašildžius orkaitėj?

    AtsakytiPanaikinti
  8. shrekiuke 6 zmonems sociai pavalgyti tikrai uzteks. Sildyti geriausia mikrobangei,skanus,bet kaip ir visi sildyti patiekalai jau ne tas...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Hmm.. :) Galvojau bent 10 :) Planavau ant 12 žmonių du kg mėsytės daryt.. bet panašu, kad neužtektų.. Na ačiū už operatyvų atsakymą.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Shrekiuke,as kazkaip stengiuos ,kad geriau liktu,nei pritruktu,o va patiks bus bais skanu nores pakartoti o NERA!!! :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  11. Ziauriai skanu!!! as nedejau rukyto surio, neturejau, vietoj jo Rokiskio naudojau, bet tai nepagadino skonio nei kiek :) virsu mesytes dar patepiau pesto padaziuku ir pabarsciau baziliku. Mesa tirpo burnoj :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Ačiū už puikų receptą, labai patiko tiek man, tie svečiams :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Man taip pat gavosi minkstutele, sultinga ir tirpstanti burnoje. Tik troskinau uzdengus folija apie 1,5 val, be folijos - dar pisvalandi. pasiteisino. Salia prie folijos sumeciau bulves su rozmarinais. Nitiketinai skanu.

    AtsakytiPanaikinti
  14. tobulas valgis, labai patiko, retai kada kiauliena taip suzavi kaip sikart. vakar gaminau tai apsilaizem pirstus. beje kepiau irgi 1.5h, aciu uz nuostabia ideja ;)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Ar reikia į skardą įpilti vandens?

    AtsakytiPanaikinti
  16. Labai skaniai viskas gavosi. Pasaka.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Ačiū už receptą. Iš ties skanu

    AtsakytiPanaikinti
  18. Labai labai skanus patiekalas, su juo suzavejau vyra, mama ir net uosviene :) :) :) aciu tau :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. tikrai labai skanu :) Darem ir dar karta darysim :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. sakykit o ar jums nesukepa tie pomidorai su suriu? o juos giliai reik ideti ar kaip? nelabai isejo man

    AtsakytiPanaikinti
  21. Daiva, aiskiau negu nuotraukose nieko parasyti negaliu,ir pjuviai matosi ir gylis ir galutinis rezultatas stambiu planu.

    AtsakytiPanaikinti
  22. sveiki:) o jeigu as kepsiu 2 kg. sprandine, tai kepimo laika irgi reiketu padidinti iki 2 valandu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tuomet jei bus kepama 5 kilogramai mėsos, tai ir laikas 5 valandos???????????????? :):):):):):):)

      Panaikinti
  23. Ilona, sakykit, o jei tam reikalui panaudoti nugarinę, ar tiktų? Sprandinė man labai skanu taip, bet va vienas draugas nelabai valgo, jei sugalvoti pavaišinti. Tai gal galima būtų tokiu atveju imti nugarinę?

    AtsakytiPanaikinti
  24. Sveiki, o jei kepsiu apie 600g,ar 1 val. nebus per ilgai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nemanau,galvoju iki valandos idealu butu :)

      Panaikinti
  25. kepiau uzdengus 80 min, po to atidengus 25 min, orkaite buvo 200 laipsniu karstumo. Laikiausi Segebutes rekomendaciju, pateiktu jos bloge. Mesa gavosi sausa, plaukianti savo sultyse. Nelabai derejo ir dziovintos slyvos su abrikosais kuriais pakeiciau pomidorus. Idomu kaip gauti sultinga kepsni? Gal pradzioje verta apkepti labai karstoje orkaiteje atidengus ir tik po to, sumazinus karsti, kepti uzdengus?

    AtsakytiPanaikinti
  26. Likom sužavėti "armonika".... Nu labai jau skanu, mėsytė minkšta, sultinga. Gaminau iš sprandinės. AČIŪ už receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  27. Laaabai skanu. Pati ideja - liuks. O į tarpus prikisti galima ką sugalvoji.Ačiū!!!

    AtsakytiPanaikinti
  28. as kepiau is nugarines ,as is vakaro i tuos ipjovimus idejau majonezo petrazoliu ,svogunu griezineliu prieskoniu... ir taip palikau visa nakti ,tik pries kepant sukisau viska i tarpus suri ,pomidorus gavosi liux ,tik manau kad geriausia kepti atidengus didziaja laiko dali , as taip padariau ir mesyte neliko sausa :)

    AtsakytiPanaikinti
  29. Kaip tik mano orkaiteje dabar sis grozis :) laukiu, nesulaukiu!

    AtsakytiPanaikinti
  30. sveiki,
    jeigu man reikia 18-ai zmoniu? :) ar galima vinoje skardoje vienu metu kepti 3 gabalus po 1.5 kg, tik sudetus atskirose folijose :) ?

    AtsakytiPanaikinti
  31. Gaminau sia armonikele, pritariu vaizdas labai geras:) taciau skonio kazkokio ispudingo nebuvo, bet siaip visiems patiko, aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  32. vaizdas nerealus, kvapas tuo labiau, o skonis pasakiskas, ziauriai gerai gavosi, pirma karta dariau, skanumelis.................

    AtsakytiPanaikinti
  33. dabar kaip tik ruosiuos kepti ir ieskau recepto, bet armonikele taip graziai atrodo ir sitiek daug geru atsiliepimu, kad jau toliau ir nebeieskosiu, tikiuosi, kad bus labai skanu.

    AtsakytiPanaikinti
  34. fantastika!!! nerealus skonis!!!

    AtsakytiPanaikinti
  35. O pamidora,suri turbut reikia storai supjaustyti???Man viduje viskas sukepa,o pas Jus ir suris matosi,ir pamidoras graziai ziurisi.:(

    AtsakytiPanaikinti