Puslapiai

21 vasaris 2011

Aksominiai blyneliai

Puikus receptas, kol neatsibos ties juo ir apsistosiu :)


3 kiaušiniai 
3 puodeliai pieno 
1,5 puodelio  miltų 
3 šaukštai aliejaus
3 šaukštai cukraus 
žiupsnelis druskos 


Kaušinius išplakti iki putų, suberti cukrų, druską ir vieną puodelį pieno, plakti be sustojimo, palaipsniui supilti miltus, išplakti, kad neliktų gumulėlių ir supilti likusį pieną. Įmaišyti aliejų.
Kepti įkaitintoje keptuvėje be riebalų.
Skanaus!!!




Recepto šaltinis : forum.say.ru

27 komentarai:

  1. Nerealiai skanus!!! Dukra net receptu knygele atnese ir pasake: "Butinai uzrasyk" :P

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ka tik kepiau,nerealiai skanus :) Tik man teko dadeti miltu,nes pirmas blynas padarytas grynai pagal nurodyta receptura ,labai lipo,visas susiraukslejo,nejo apverst, suiro...nezinau kodel,gal mano puodelio ismatavimai kitokie? Tesla buvo labai skysta,bet kai dadejau miltu blyneliai buvo pasakiski :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nieks man neatsakys,kodel lipo,kai grynai pagal receptura dariau? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Skandinave,lipti gali del daugelio priezasciu.. priklauso nuo pacios keptuves, jos ikaitinimo, mano puodelis buna apie 230 ml.

    AtsakytiPanaikinti
  5. keptuve mano labai gera,bet matyt ikaitinau netinkamai,bandysiu dar kart ir matuosiu puodeli savo ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Skanūs, išbandyta katik! o kuris lietinių receptas dabar Jūsų favoritas?:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai skanūs, bet man visiškai nesivartė :/

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nuostabūs blyneliai, labai ačiū už receptą. Apskritai Jūsų receptai puikūs:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labai skanus blyneliai, nors mano puodelis buvo tik apie 200 ml gavosi ir vartesi kuo puikiausiai :) aciu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Puikus receptas. Kepiau ir su varške ir su bananais. Mūsų šeima dėkinga už nuostabų receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Norejau pasiteirauti, kokios koncistencijos tesla gaunasi, nes man niekaip nepavyksta atrasti gero recepto. Visa laika per skysti ir ilgai kepa, susisluoksniuoja, tokiom puslem sona, o as noreciau tokiu storesniu blynu, sitie panasus i juos. Gal patarsite?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Pagaliau lietiniai, kuriuos kepti - vienas malonumas! Aciu !!!

    AtsakytiPanaikinti
  13. nerealaus skonio lietiniai!!! dukrytė juos irgi puikiai įvertino, niekada nesuvalgydavo nė pusės lietinio, o šįkart suvalgė ir dar paprašė!!! ačiū jums už superinį receptuką :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Laba diena, gal patartumėte, kokį pieną šiems bylnams geriau naudoti: riebesnį ar liesesnį? O gal nėra skirtumo? Dėkui.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. sveiki paprasciausia, reiksmes tikrai neturi.

      Panaikinti
  15. Ujjj...., nezinau kaip jums, bet mane beprotiskai suerzina, kuomet randu dominanti recepta, o ten produktu porcijos surasytos "puodeliais", ir suprask ta turi kaip nori :D 3 puodeliai pieno, pusantro puodelio miltu - dabar belieka pasitelk fantazija ir paciai susigalvot kokie tie puodeliai dydzio :( pasidalinkite prasau, kokio turio puodelius naudojote tos, kurioms gavosi sitie blyneliai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tai, kad koks skirtumas kokio dydzio tas puodelis, juk desi viska tom proporcijom, kaip recepte, tik puodelis bus tavo dydzio :)
      as dariau stiklinem- 200ml, viskas gavos super ;)

      Panaikinti
  16. Dariau pagal proporcijas, net nežinau kiek ml mano puodelis, 230-250..., pirma supyliau ne visą pieną...blynelis avosi tvirtas, tada jau drąsiai visą ir rezultatas puikus, gerai vartėsi, skonis superinis :))) didelis dėkui Ilonai :))))

    AtsakytiPanaikinti