Puslapiai

20 sausis 2011

Mieliniai pyragėliai su mėsa


Tešlai:


0.5 kg. miltų
250 ml pieno
pakelis sausų mielių
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio druskos
1 kiaušinis
2-3 šaukštai aliejaus


Įdarui:


300 gr. šlaunelių mėsos
svogūnas
petražolės
druska
pipirai


Į šiltą pieną suberkite cukrų ir mieles, kad ištirptų. Persijokite į dubenį miltus, padarykite duobutę ir supilkite pieno&mielių mišinį. Palikite stovėti šiltai ,kol iškils mielių kepurė :)
Sudėti aliejų, plaktą kiaušinį ir druską. Viską išmaišyti mentele, vėliau rankomis minkyti tešlą tol, kol nebelips prie rankų.
Suformuoti rutulį, jei reikėtų pamėtyti į stalą, tuomet tešla tampa minkštesnė, išeina oras.
Suformuoti 20 rutulėlių.
Iškočioti apskritimus apie 5-6 mm. dėti įdarą ir suformuoti pyragėlį (technika kaip formuojate cepelinus :),).


Įdarui mėsą reikėtų sumalti kartu su svogūnu ir pagardinti prieskoniais.
Pyragėlius dėti į orkaitę, aptepti kiaušinio plakiniu,pabarstyti sezamo sėklomis ir kepti 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Skanaus!!




Recepto šaltinis: say7

13 komentarų:

  1. Kokie faini ♥
    Žinai, aš užsukus pas tave visko užsimanau !!!!!!!!!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. nai nai nai kaip smagu..
    liudna,kad esi toli,zinai kaip fain butu,tik zinute parasau ir atleki,sedim..valgom..pliurpiam.. ech...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kiek cia tas "pokelis sausu mieliu" gramais ?

      Panaikinti
  3. Labai skanios bandeles :) Ka tik valgem vakarienei :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O mesa kokia turi buti-sviezia ar virta?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gitana, gali but ir sviezia ir virta ir su kiausiniu virtu kapotu mai6yta,zodziu fantazijos reikalas.
    Dovile, ar valgomos saltos bandeles? manau taip :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. labai labai skanios tik as kitoki idara idejau tai labai patiko:))))

    AtsakytiPanaikinti
  7. O ką daryt, kad šonai bandelės tešlai kylant neišsiskirtų? Pirmąkart bandžiau

    AtsakytiPanaikinti