Puslapiai

18 sausis 2011

Medaus tortas


Lakštams reikės:

2 st. cukraus
4 kiaušiniai
2 šaukštai medaus
160 gr. sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai sodos
5 st. miltų

Kremui reikės:

1 litro grietinėlės
500 ml. grietinės
citrinos
1.5 st. cukraus pudros
graikiškų riešutų

Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti minkštą sviestą, medų ir gesintą sodą.Statyti ant garų vonelės ir viską gerai maišyti iki vientisos masės. Nuimti nuo vonelės ir supilti visus miltus. Gerai išmaišyti, masė nebus labai kieta, statyti į šaldytuvą 30 min. Išėmus tešlą, ei dar reikia pridėti nedaug miltų, perminkyti ir tešlą padalinti į dvylika gabalėlių.
Gabalėlį tešlos kočioti ant sviestinio popieriaus, labai plonai, perkelti ant skardos ir kepti 200 C ,kol paruduos. Iškepti visus lakštus ir, kol karšti apipjaustyti. Nupjaustytus lakštų galiukus sumalti per mėsmalę, gautais trupinukais puošime tortą.

Grietinę, grietinėlę ir cukraus pudrą dėti į dubenį ir išplakti iki kremo konsistencijos, įtarkuoti citrinos žievelę, ir  įspausti citrinos sultis.
Susmulkinti riešutus.
Kiekvieną lakštą pertepti kremu, o  kas trečią dar ir pabarstyti riešutais.
Sutepti kremu viršų ir šonus.
Suteptą tortą pastatyti parai į šaldytuvą. Kremas gerokai susigers, todėl jei dar trūksta pasidaryti nedaug kremo ir aptepti vėl šonus ir viršų. Mentelės pagalba aplipdyti trupinukais.
Dar būtu idealu tortą palaikyti šaldytuve parą.
Skanaus!!


Recepto šaltinis: say7

55 komentarai:

  1. noriu perduoti šiam tinklapiui "Stylish blogger Award" apdovanojimą :) tereikia apie tai paskelbti, parašyti 7tiesas apie save ir perduoti tai dar 15 tinklaraščių :)
    tikiuosi priimsi apdovanojimą.
    http://egliukasm.blogspot.com/2011/01/stylish-blogger-award.html

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki,

    As prisidedu prie Stylish blog award ir taip pat skiriu ji jums..
    Jusu virtuve ikvepia...
    Sekmes!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aciu labai, gera buti apdovanotai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Laukiam Jusu 7 tiesu apie save!!!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jurga,as labai atsiprasau jei nuvyliau..nelabai as rastinga tokiem dalykam...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Bet man labai gera stebeti, sekti ir skaityti sia puikiai kitu merginu igyvendinama ideja

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ilona, atrodo nuostabiai! Minkštas, drėgnas, tiprstantis burnoje... :))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sveiki, ar teisingai supratau, torta saldytuve laikyti dvi paras, tada skaniausias?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dzeta,as pirma diena sutepu,tada para saldytuve, paskui vel aptepu virsu, papuosiu ir dar para palaikau,va tuomet jis tirpsta burnoje..Zinoma daznai valgome ir po dienos :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveiki, sis meducio receptas labai saunus - viskas gavosi, buvo begalo skanu... nors ir rieboka;) Siaip is cia nurodytu kiekiu teslos uzteko netgi 3 torciukams (dariau standartineje kepimo skardoje, apvalioje), aisku pertepimo kartojau 3 kartus, nors kiekvienakart buvo su kaupu. Siaip pagaliau radau toki meducio recepta, kuris ir be zelatino skanus, ir gerai stingsta:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. tortas skanus ir visa kita, bet iš dalies labiau mėgstu gaminti nekepamus tortus, greitai pasigamina. o bent jau man tie lakštų kepimai yra tikra vargo vakarienė, užtrunku pusę dienos.... orkaitė nepramoninė, daug lakštų nesudėsi... aišku, kuo daugiau vargsti prie torto tuo jis paskui skanesnis :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Dalyvi, as siulyciau lakstus issikepti daug anksciau,net menesi meducio lakstai gali stoveti.

    AtsakytiPanaikinti
  13. labai skanus tortas gavosi, butinai dar kepsiu pagal si recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Ką tik šiam tortui iškepiau lakštus. Gavosi man jų 11. Aukštis torto bus neapsakytas :)
    O kaip juos laikyti (į ką suvynioti ar sudėti). Žinau, kad kepsiu jį velykoms, tad pasigaminčiau iš anksto.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. suvynioti i kepimo popieriu ir laikyti sausai,kur nera dregmes apie menesi galima.

      Panaikinti
  15. Labadiena, sakykite Ilona, o kokią grietinę naudojate - 30 % ar 40 % ? Norėčiau jau šį vakarą darbuotis prie torto.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Fantastinis receptas- purus, tirpstantis burnoje tortas. Norėjau pasitreniruoti mamos jubiliejui, tai bandziau iš pusė normos daryti - kepiau 21 cm., 10 blynų. Tai va šis receptuks - keliauja į mano receptų skrynelę. Ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  17. Ar jūsų stiklinė tai 200ml?

    AtsakytiPanaikinti
  18. Ilona,ar galima tept torta su vaisiniu jogurtu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. galima, bet nezinau ar medaus tortui tinka...

      Panaikinti
  19. Aciu uz recepta,Ilona.Kepiau pirma karta gyvenime torta (pavyko :) ) ,pavaisinau draugus kanadiecius (gyvenu Kanadoje),jie buvo suzaveti :) Sake labai skanus...prase recepto! Visi jusu receptai labai saunus,lengvi,ikvepiantis ir skanus!ACIU

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ineta, kaip dziaugiuosi uz Jus, kad likote ivertinta, pakankamai daug pastangu reiklaujantis torciukas ir susitvarkete puikiai,Saunuole!. Man taip pat malonu skaityti grazius zodzius sau :) Aciu.

      Panaikinti
  20. Sveiki,pasakiskai atrodo!Ar kada bandete deti kokiuu nors vaisiu,na pvz razinu ar kt.?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nemanau,kad cia dar reikia dz. vaisiu, labai skanu ipjaustyti tarp lakstu banana.

      Panaikinti
  21. O bananai nepajuoduos?Ar sulaistyti juos citrinu sultimis? Aciu! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. sulaiscius citrinos sultimis nepajuoduos.

      Panaikinti
  22. mazdaug kokio strorio reikia kociot tesla? nes esu dariu meduty tai atrodo plonai kociavau bet lakstai gavosi stori, net neprigere kremo, gal perkepiau juos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. visai ponai kuo ploniau pavyks tuo skanesnis tortas bus :),todel ir rekomenduoju kocioti ant popieriaus su kuriuo kepsite, ant stalo tajp plonai iskociojus laksto nenuimsite, o nesusigere gal per trumpai laikete,gal krema per plonai tepete?. Lakstu kepimas keliu minuciu reikalas, kisi-trauki :)

      Panaikinti
  23. sveiki, kokios talpos stikline naudojate siam torciukui?

    AtsakytiPanaikinti
  24. O lakstu paslakstyti nereikia?

    AtsakytiPanaikinti
  25. Sveiki, mano šeimyna riešutų nemėgsta, o jei vietoj jų dėčiau žele gabaliukus ar konservuotų vaisių (pvz. ananasų ar persikų), ar tada gerai sustingtų, ar geriau nieko nedėt?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. dekit zele gabaliukus, vaisius geriau sviezius, bananus.

      Panaikinti
  26. visada gimtadieniams ar sventems kepu torta pagal sita recepta.visada pavyksta,labai skanus gaunasi ir didelis,kelias dienas valgom.

    AtsakytiPanaikinti
  27. O vietoj sodos negalima naudoti kepimo milteliu?

    AtsakytiPanaikinti
  28. sveiki ar nereikia kuo nors sulaistyti lakstu?

    AtsakytiPanaikinti
  29. NA VA isepiau ir as meduti pagal si recepta.laksta laisciau kas antra su saukstu medaus istirpintu vandeni.kas nemegsta labai saldziai siulau is lakstu recepto visiskai issimti cukru ir deti tik medaus as dejau didelius 5 saukstus,lakstai gaunasi siek tiek saldoki,kremas saldus ir tortas gaunasi super:)

    AtsakytiPanaikinti
  30. aciu uz nuostabu recepta.kepiau dukrytes 2gimtadieniui.tai ir dydis neispasakytas ir skonis:))))pagaliau atradau tobula recepta.aciu
    didi

    AtsakytiPanaikinti
  31. Sveiki,
    Norėjau paklausti dėl kremo gamybos: grietinelę reikia sumaišyti su grietine ir tada plakti, ar jas reikia atskirai išplakti ir tik paskui jau išplaktas kartu sumaišyti? Ačiū, lauksiu atsakymo, nes velykom planuoju kepti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. galima isplakti atskirai ir sujungti, man taip patinka labiau, bet issiplaka gerai ir kartu .

      Panaikinti
  32. Sveiki, noriu paklausti, ar vietoj sodos tiktų kepimo milteliai? Ir dėti nubrauktus šaukštelius ar su kaupu? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  33. Ilona, vis neprisiruosiu parasyti ir pasakyti, kad Jusu medaus tortas - tobuliausias. Apie krema net nekalbu. ISbandziau ne viena, ir net neabejodama grizau prie jusiskio :)

    AtsakytiPanaikinti
  34. Kokią tą grietinėlę naudot?

    AtsakytiPanaikinti
  35. Bandysiu si torta savaitgaliui. Labai tikiuosi, kad ir kaip visi jusu receptai kuo puikiausiai pavyks :) Aciu uz si bloga, visada pirmiausia ideju ateinu pasisemti cia :)

    AtsakytiPanaikinti
  36. o kiek maždaug šaukštų dėti kremo ant papločio, ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  37. fantastiško skonio tortas,nesu naujokė tortų gamyboje, esu išbandžiusi įvairių receptų, bet medaus tortus buvau apleidusi, kurių receptai jau seniai guli mano užrašuose, taigi beieškodama naujienų, bei paskaičiusi komentarus sustojau būtent prie šito ir nė kiek nenusivyliau, gavosi puikiai, didžiulis, kokio man ir reikėjo ir nuostabaus skonio TORTAS, šeima ir visi valgiusieji liko sužavėti, ačiū jums labai
    esu gaminusi ir napoleoną, bet sekantį kartą reiks pabandyti pagal jūsų receptą

    AtsakytiPanaikinti
  38. Ar tiems, kas kepe tikrai netruko sulaistymo? Ruosiuosi gaminti, bet dvejoju, ar nesulaiscius, nebus sausas?

    AtsakytiPanaikinti
  39. tikrai nereikia jokio sulaistymo, grietininis kremas puikiai sudrėkina lakštus, žinoma tortą po pagaminimo palaikykite šaldytuve bent parą, juk yra sakoma, kad skaniausi po trijų dienų :), skanaus !

    AtsakytiPanaikinti
  40. Tikrai geras receptas. Niekada prieš tai nesu gaminus torto, bet pavyko kuo puikiausiai.

    AtsakytiPanaikinti
  41. Pasakiskai gavos, as dar uogu dejau vietoj riesutu, aciu Autorei :-:-)

    AtsakytiPanaikinti