Puslapiai

08 gruodis 2010

Cipciuko meduoliai :)

Kepiau pagal  3 receptus, šiems atitenka 1 vieta :) Meduolis medaus torto lakšto skonio.




450 gr. miltų 
150 gr. rudojo cukraus
100 g. margarino
2 kiaušiniai
100 gr. medaus 
1 arb. šaukšteliai gesintos sodos
prieskonių meduoliams ( aš atradau IKI gurmanams prieskoniai)


Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir tirpintą margariną, viską išmaišyti. Dubenį dėti  ant garų ( puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol  cukrus ištirps, nukelti nuo garų, supilti sodą ir gerai išsukti, tešla suputos- neišsigąsti :) tada suberti miltus ir užminkyti maloniai minkštą tešlą ( jeigu per skysta pridėkite miltų ) , bet tešla turi būti ne kieta. Atšaldyti nereikia, iš karto kočiokite ir išspauskite norimas figūrėles .
Orkaitę įkaitinti iki 220 C, kiškite meduoliukus, ir tik jiems iškilus  traukite lauk.

Glajui :

1 baltymas
250 pudros 
tirpintos citrinos rugštelės pagal skonį.


 .

94 komentarai:

  1. Atrodo labai graziai :) kiek mazdaug meduoliu gaunasi is sio kiekio produktu?

    AtsakytiPanaikinti
  2. 3-4 min.Labai greit tik paruduoja ir traukiam :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ilona,is kur tokios formeles...jau kaip man tie zuikiaiii patinka... nerealus jie :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kristina,Kaune gertrudos g. 2 parduotuve kepejas, dabar tiek ten groziu,ir mergaiciu ir zuikiu,aveliu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. aisku :( Vilniuje sios paduotuves nera .

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kaip grazu!!! Ir ceceptas patinka. Manau, siais metais teks sausainius kepti kaledom :) Formeliu kalnus turiu, reikia pagaliau jomis naudotis :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Daiva aciu :) grazu,skanu,o ir malonu kepti, kai zinai ,kad dovanojant labai nustebini ir pradziugini :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Jie išsilaikys iki Kalėdų skanūs? Nekepus dar, tai visokių klausimų kyla :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Giedre,tikras skonis ir isryskeja tik po keliu savaiciu kepimo.

    AtsakytiPanaikinti
  10. o kaip ta soda reikia nugesinti?ir nuo kokio produkto meduoliai rudi pasidaro?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Meduoliai rudi pasidaro nuo medaus, Soda geesinta galima su actu, kefyru ar grietine.

    AtsakytiPanaikinti
  12. O šitie meduoliukai tinka puosimui eglutes ar jie labai minksti gaunas?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Nezinau ar tinka, jie tokie tirpstantys burnoje :),galvoju eglutei reiktu gal kitokius..daba suabejojau :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. O sviestas vietoj margarino ar skonio nesugadintu? O dar nelabai aisku su sodos nugesinimu...kiek grietines reikia nugesinimui 1a.s. sodos? vos ant sauksciuko galo?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Su sviestu kieno niekada nepagadinsit :) o grietines na, kad soda visa sumirktu, sakyciau 1.5 saukstelio grietines ir saukstelis sodos.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Labukas, siandien ieskojau formeliu, tai adresas pasikeites - Sv, Gertrudos 39. Aciu uz receptukus :) :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Rinute cia tu?? :)) kaip smagu :) aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Cia as:) :) labai smagu vartyti si tavo puslapiuka:) ir naudotis juo:) mano didele seimyna tik laimingesne nuo to :)

    tau dideliausi komplimentai - kaip visada viska spejanti, zavinga:):)

    Linksmu artejanciu svenciu tavo seimynelei:)ypac grazuolems panelems :):)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Kepiau siuos meduolius praeitais metais savo mamai ir teciui dovanu i uzsieni, dar anytai prikepiau, labai labai skanus, labai pigus ir paprastas receptas, tik man ju gavosi ne 122, o maziau, turbut as kazka ne taip dariau :)siais metais irgi zadu juos kepti :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. O jie tikrai minkšti gaunasi ir nesudžiūva? nes esu kepusi jau porą kart ir vis gaunasi kieti..net nebesinori vėl bandyti,nes bijau,kad sudžiūs..

    AtsakytiPanaikinti
  21. Sveiki. niekuomet neesu kepusi meduolių, tačiau šįmet planuoju. Sakykit o kaip tą glajų pagamint ir kaip jį užtepti ? gal su teptuku?

    AtsakytiPanaikinti
  22. Glajui 1 baltymas (pasitaisykite recepte y raidę)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Monik. jie medaus torto laksto skonio,nei minksti nei kieti,tirpstantys burnoje tokie :)

    Sandra sulaukiu daug klausimu apie glaju todel einu parasysiu atskira irasa.

    A, aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Ilona, ruosiuosi kepti siuos meduolius, kadangi visi jusu receptai be galo zavi ir yra nuostabus! Tik norejau pasiteirauti kokio mazdaug storio jus kociojat tesla? Kaip suprantu jie bekepant pasipucia kaip ir medaus torto tesla? Dekui

    AtsakytiPanaikinti
  25. Indre, kocioju kuo ploniau, net negaliu pasakyti iki keliu mm.. kocioju,kol tesla visiskai plonai iskociota iki plysimo ribos,o bekepant jie pasipucia.

    AtsakytiPanaikinti
  26. Ir kodel as jusu blogo neatradau anksciau:) Super receptukai, Beata zaviuosi, bet Ilona tikrai neatsilieka, taip kad linkiu sau kantrybes viska isbandyti is Ilonos puslapiuko:) Graziu Jums svenciu Ilona:)

    AtsakytiPanaikinti
  27. Aciu P.Laima :)
    Geriau veliau negu niekada :D
    Graziu, sociu ir skaniu svenciu Jums.

    AtsakytiPanaikinti
  28. Ką tik iškepiau. Nuostabaus skonio. Deja, sparčiai nyksta nuo stalo :)

    AtsakytiPanaikinti
  29. Na ir as issikepiau, tik deja nepaskaiciau, kad reikia kuo daugiau iskociot, tai pas mane gavosi storuliai tie sausainiukai.

    AtsakytiPanaikinti
  30. Meduoli, bet skonis geras ane? :) Mano vyras pripazysta tik storus meduolius, man skaniau ploni :)

    AtsakytiPanaikinti
  31. Nerealus meduoliai, fantastiski. Esu be galo dekinga uz si recepta!!!

    AtsakytiPanaikinti
  32. Pagal si recepta kepti meduoliukai buvo superini, torto lakstai taip pat....isejo nuostabus medaus tortas. Aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  33. O kaip taip plonai uztepti glaju? Su kazkokiu irankiu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/12/glajus-meduoliams.html

      Panaikinti
  34. žaviuosi jusu pamokėlėm,jus nuostabi

    AtsakytiPanaikinti
  35. O sakykit laikyti uzdarame inde iskeptus meduolius, kad nesukietetu?noreciau dabar jau ju issikepti ir valgyti per Kaledas, bet nezinau ar jie skanus bus, nesukietes arba neprisigers dregmes ir per daug nesuminkstes bestovint...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pats laikas kepti dabar, tikrai nesukietes, jei norite minkstesniu, dezuten su meduoliais idekite skiltele obuolio.

      Panaikinti
  36. Gal galit pasakyt, kiek reikia dėti prieskonių meduoliams į šitą tešlą?

    AtsakytiPanaikinti
  37. Labai ilgai ieškojau kalėdinių meduolių recepto.Šis man pasirodė įtikinamiausias.Prieš pora dienų išsikepiau meduolius.Produktus atidžiai sveriau,viską gaminau kaip nurodyta,kočiojau ir visai plonai,ir bandžiau storiau,bet meduoliai kieti kaip kaulas.Būtų misija neįmanoma ,mano supratimu,kad jie stebuklingai suminkštėtų iki Kalėdų...:)Labai norėčiau rasti tikrai gerą receptą,kad negaišti laiko ir negadinti produktų,deja tokio dar nerandu,o šventės artėja...:(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. trapesniu ir minkstesniu meduoliu recepto as nebezinau...

      Panaikinti
  38. kaba diena noreciau suzinot dek prieskoniu kiek ju det ir kada?

    AtsakytiPanaikinti
  39. Labas,
    As irgi laukiu ziniu, kiek deti prieskoniu:(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kepiau vakar. dėjau Alvo prieskonių visą pakiuką, 30g...

      Panaikinti
    2. kekis nenurodytas kaip ir prieskoniai, ziurint ka naudojate, jei sumaisytus 2 saukstelius, jei intensyvus 1, cia negaliu nurodyti ju kiekio.

      Panaikinti
  40. Sveiki, jeigu kepčiau šią savaitę juos ir laikyčiau plastmasiniame indelyje, ar jie išsilaikytų minkšti ir skanūs iki Kalėdų? arba kiek laiko jie turi pabūti dėžutėj kol suminkštėja?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. galite ideti skiltele obuolio i dezute. Issilaikys puikiai.

      Panaikinti
  41. Sveiki, ar galima vietoj rudojo cukraus deti paprasta?

    AtsakytiPanaikinti
  42. Gal galit pasakyti, ar is tokios teslos pavyktu "pastatyti" kaledini nameli? :))

    AtsakytiPanaikinti
  43. Ar tinka si tesla kaledinio namuko gamybai?

    AtsakytiPanaikinti
  44. Kepiau vakar, pamirsau nugesnti soda :)) net geda nezinau kaip taip gavosi. Bet meduoliukai vis vien pavyko esu patenkinta kip ir buvo parasyta medaus torto laksto skonio tik as meduoliu prieskoniu su labai israiskingu anyzium idejau tai man toks poskonis ikyrus kita karta atsargiau elgsiuos su prieskoniais :)) aciu uz puiku recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  45. Iškepiau ir aš net iš dviejų porcijų, nes pas mus ne tiek valgyt, kiek juos puošt mušasi šeimyna :) tai užteks
    visiems, labai gera tešla gaunasi nei per kieta, nei per minkšta, tiesiog 10 balų, tik šiemet pataupiau ant prieskonių :((, tiesiog supyliau pernykščius, nusikvėpusius, tai dabar galvoju jeigu į dėžutę, kur juos sudėsiu laikinai iki puošimo, priberti nemaltų gvazdikėlių ir cinamono lazdelių, įdomu kas gautųsi ? :)

    AtsakytiPanaikinti
  46. norejau paklausti kiek deti meduoliu prieskoniu nes nera parasyta ir kada deta?

    AtsakytiPanaikinti
  47. Sveiki, kepiau ir as cipciuko meduolius,tesla gavosi labai smagi:) Ir meduoliai tikrai gero skonio,tirpstantys burnoje,tik viena beda(sakyciau labai didele)-meduoliai limpa prie skardos,kad ir kiek ji butu pabarstyta miltais,kepiau ir ant kepimo popieriaus,bet vistiek prilipo...Ka ne taip darau?Meduolius is skardos imu jau atvesusius ir vistiek neissiima graziai...:(

    AtsakytiPanaikinti
  48. Kepiau ir as siandien? labai puikus receptas ir nieks tikrai niekur neprilipo ;) O su glajum jau papuostus meduolius kokioms salygom reikia laikyti kad ilgiau issilaikytu?

    AtsakytiPanaikinti
  49. puikus receptas ;} vakar kepiau pagal kita recepta, labai nepatiko ;} bet siandiena dziaugiuosi jog galesiu draugui padovanoti meduoliu ;D aciu ;}

    AtsakytiPanaikinti
  50. Dabar kepu meduoliukus , meduoliuku receptas vertas pagyru!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  51. Norėčiau paklaust,gal kaip nors galima juos padaryt minkštesnius? Nes pas mane išėjo tvirti :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. idekite i dezute meduolius, skiltele obuolio ir uzdenkite sandariai bent dienai, meduoliukai tikrai suminkstes.

      Panaikinti
  52. Jūsų meduolių receptas yra nerealus, pirmą kartą dariau ir taip gerai pavyko. Gerų Jums švenčių :-)

    AtsakytiPanaikinti
  53. Ka tik prisikepiau meduoliu.Kaip kvepia visi namai!o skonis pasakiskas!Labai aciu uz recepta,tiesa,negyvenu LT,neturejau meduoliu prieskoniu misinio,dejau cinamona ir imbiera.Receptas liuks,is pirmo karto pavyko!!!Dar karta aciu!Ir su Artejanciom sventem!

    AtsakytiPanaikinti
  54. atejau pasiguosti, kad kepiau pagal si recepta meduolius.. bet deja deja.. iskepus paaiskejo, kad jie nuostabaus skonio! tad keliais seimai leidau pasivaisinti ir kitus paslepiau spintelej, kad radus minutele padekoruociu.. taigi vakar issitraukiu is slaptavietes ir is dvieju normu liko tik5meduoliai.... niekas neprisipazysta kad valge.. tad galiu konstatuoti, kad pas mus slapta apsilanke senis saltis ir pasivaisino :DD tad aciu uz rekomendacijas nes jos puikiai pasiteisino, atsikeliau 5ryto ir baigiu naujus dekoruoti(aciu uz glajaus rekomendacijas,s y kart gavosi puikus!!) :DD linkejimai ir siltu, graziu svenciu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. skaitau issitempusi,kas gi nutiko :)) bet Jus saunuole, puikiai susitvarkete, ir tikiu,kad meduoliai turint tokius sugebejimus kaip Jusu ypatingai grazus :)

      Panaikinti
  55. Laba diena gerb. Šeimininkės kepėjėlės pati ką tik ištiprinau viską ir viskas man karšta ir jei dabar įpilčiau į karštą masę Miltussutrauktų tai laukt ko pravės?

    AtsakytiPanaikinti
  56. Miela Ilona, jums daugybė "ačiū" ir pagyrų nuo visų, kuriuos apdovanojome šiais meduoliukais :) Kepiau pirmąkart ir išėjo puikiai! Nei lipo, nei ką. Vietoj sodos dėjau kepimo miltelius ir nieko negesinau - tiko. Pirmąją skardą bijojau taip greit traukt, galvojau, kad bus neiškepę, tai šie gavosi kietesni. O kitus traukiau lauk taip kaip parašyta, tad pastovėję savaitę (laikiau paprastai, dubenyje pridengus rankšluosčiu) jie tapo išvis nepakartojami: minkšti (bet ne guminiai), tikrai tirpstantys burnoje. Prieskonių dėjau nemažai, apie 4 a. š. (ALVO "Pyrago prieskonių mišinys") ir dar papildomai žiupsnelį tarkuoto muskato riešuto; buvo kaip tik, net gavau pagyrimą, kad ne per daug gvazdikėlių, kaip kartais būna. Glajų dariau panašų į jūsų, tik pyliau net kelis šaukštus citrinos sulčių - išėjo toks tobulai saldžiarūgštis, labai skanus. Juo pilnai aptepiau mažesnių sausainių viršų. Šie nuo stalo dingo patys pirmi :) Taigi, džiaugiuosi, kad jau radau tobulų meduolių receptą - nebereikės toliau ieškoti. Gražių švenčių :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Indre, smagu, kad gavua kalno pagiru Jums,atejote pasidalinti.Aciu:)

      Panaikinti
  57. Labai dėkojame už ši gerą receptą,.Tai tikras atradimas mūsų šeimai po ilgo ieškojimo ir bandymų...Visada išeidavo sausainiukai kieti ir netinkami mažiems vaikams.Jūsų receptas nuostabus,gaunasi visada minkštučiai,lengvai gaminasi ir manau neišeiti negali!!!LABAI AČIŪ!!!

    AtsakytiPanaikinti
  58. laba vakara, norejau paklausti koks tokiu meduoliu galiojimo laikas? bent daug maz? aciu

    AtsakytiPanaikinti
  59. Laba diena, norėjau paklausti ar galima dėti dirbtinį medų į šiuos meduolius?

    AtsakytiPanaikinti
  60. Labai skanus meduoliukai, tirpsta burnoje , aciu Ilona uz receptuka!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  61. Skanumelis.Minksti. Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  62. O kada reikia papuošimus su glajumi padaryti ar kai iškepa, ar likus dienai iki pateikimo juos valgyti

    AtsakytiPanaikinti
  63. jei issikepsiu likus porai sav iki kaledu, kaip laikyt?ar geriau sandariai dezuteje, ar seip uzklojus kur ranksluosciu.kas ieina i tuos alavo prieskonius, as pabandysiu pati susimixuoti savuosius, speju koks cinamonas, imbieras,gvazdikelis,muskatas?

    AtsakytiPanaikinti
  64. o galima vietoj sodos naudoti kepimo miltelius ? ( labai nemegstu sodos skonio, jauicu ja visur kur tik buna ideta )

    AtsakytiPanaikinti
  65. Ar imanoma kuo nors pakeisti meduoliu prieskonius ? :) Anglijoje gyvenant neimanoma ju gauti :(

    AtsakytiPanaikinti
  66. Kepiau:) tikrai labai skanūs:) Kepsiu ir dar:) tik glajus nepavyko..bet aš visad su jais vargstu..
    Dėl meduolių prieskonių - tai jie realiai sudrayti iš cinamono, gvazdikėlių ir pan. tikrai gali kuo įvairiausių ir atskirų prieskonių įdėti:)

    AtsakytiPanaikinti
  67. Kepiau:) tikrai labai skanūs:) Kepsiu ir dar:) tik glajus nepavyko..bet aš visad su jais vargstu..
    Dėl meduolių prieskonių - tai jie realiai sudrayti iš cinamono, gvazdikėlių ir pan. tikrai gali kuo įvairiausių ir atskirų prieskonių įdėti:)

    AtsakytiPanaikinti
  68. suabejojau del sodos kiekio,parasyta 1 arb.sauksteliai,tai kiek jos tikrai reikia,vieno ar dvieju,aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. gal galima sida pakeisti kepimo molteliais???

      Panaikinti
  69. Sveiki, as ka tik su vaikais iskepiau visa kalna siuo meduoliu. Gavosi labai skanus, vaikams patinka. As pirkau meduokliu prieskonius, bet pamacius sudeti nusprendziau juos pakeisti kardamonu, cinamonu ir imbieru. Gavosi puikus skonis. Glajaus nedariau, nes meduoliai mazeja akyse :)

    AtsakytiPanaikinti
  70. Sveiki,
    Ką tik ir aš kepiau šiuos meduolius.Tobulai viskas gavosi. Ačiū! :)

    AtsakytiPanaikinti
  71. Šitie meduoliai TOOOOKS gėris!!! Kepu gal bent tris kartus prieš Kalėdas :) Tik ėmiau jų nebepuošti niekuo - taip skaniau, nors su glaistu gražiau.

    AtsakytiPanaikinti
  72. o ar galima vietoj prieskoniu del cinamona?

    AtsakytiPanaikinti
  73. truks aromato, tuose prieskoniuose daugiau nei cinamonas. Pirkau sndn iki parduotuveje "Alvo" prieskonius meduoliams. Jie iskart su kepimo milteliais, tai nereikia sodos. Meduoliukai lb skanus. Aciu uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  74. O netiktu jei aš dėčiau kepimo miltelius vietoj sodos? Jei taip kiek ju dėt?:)

    AtsakytiPanaikinti