Puslapiai

08 lapkritis 2010

Mamos žagarėliai

Su šiuo receptu dalyvauju  konkurse ,jei patiko prašyčiau pabalsuoti, ačiū !!




  • Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
  • Kiaušinių tryniai 3 vnt.
  • Grietinės 100 ml
  • Degtinės 2 arbat. šaukštel.
  • Cukraus 1 arbat. šaukštel.
  • Druskos žiups.
  • Aliejaus virimui 500 ml
  • Miltų 250 g
Tešlai skirtus produktus sumaišykite ir užminkykite tešlą, kočiokite kočėlu vis užlengdami tešlą tol, kol bus matyti daug smulkių burbuliukų ( siūlau įpilti į tešlą šaukstą aliejaus, čia tam, kad kepant ant jų atsirastų oro puslelės). Išminkytą tešlą apdengti drėgnu skudureliu, kad nedžiūtu, ir dėti į šaldytuvą 1-2 val.. Iškočiokite nedideliais gabalais, juos supjaustykite 2-3 cm. storio ir 7-10 cm. ilgio juostelėmis. Viduryje įpjaukite ir perverkite per kilputę. Kepti įkaitintame aliejuje.
Skanaus!!

17 komentarų:

  1. Prabalsavom :) labai skaniai atrodo ir priminė mano mamos žagarėlius :) nostalgija...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciu Vilma.
    Tai ka vaikom ta nostalgija ir kepam :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man irgi nostalgija, nes senele labai panasius kepa :) kai griztu i kaima, visada palepina. Labai graziai atrodo ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aciu Ilona uz recepta,labai skanus gavosi zagareliai.dabar visada kepsiu siuo receptu.Rita Islandija

    AtsakytiPanaikinti
  5. VOV! siandien tik ka atradau si tinklarasti ir likau visiskai suzaveta! nuostabus receptai-paruosimas paprastas,o skonis turetu buti dieviskas :)
    jus tikrai nuostabi kulinare,pasiseke jusu seimai visi sotus ir laimingi :))

    AtsakytiPanaikinti
  6. O klausykit, kiek mazdaug laiko reikia kociot iki tu pusliu?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aukse,aciu uz ivertinimus :)

    Raminta, kazkaip nenuimu laiko :)min 10 min. jauciu..

    AtsakytiPanaikinti
  8. O ar margarina reiktu islydyti ar geriau issukti ? ir ar vietoj margarino netiktu sviestas ?
    Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  9. Taip margarina geriausia issukti.Ir sviestas cia puikiai tiktu.

    AtsakytiPanaikinti
  10. norėčiau pabandyti.

    AtsakytiPanaikinti
  11. labai geras receptas, puikios ausiukes:))

    AtsakytiPanaikinti
  12. Tesla gavosi puikiai, zagareliai taip pat skanus, tik verdant suvargau- labai aliejus putojo, nuolat per virsu bego. Gal ka netaip padariau?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. jei per virsu bego,tai indas kepimo per mazas, arba aliejaus perdaug, jei putojo,taj gal slapiom rankom dejot, taskesi?...

      Panaikinti
    2. labai skanu,bet ar tikrai su degtine?

      Panaikinti