Puslapiai

27 lapkritis 2010

Karamelinis šokoladinis Beatos tortas

Jau kelias savaites taip norėjau kažko šokoladinio...tokio net kartoko... radau Beatos antroje knygoje šį tortą ir aš išlošiau, kad jį padariau,gaminamas labai paprastai nors žinau, kad rašyti tai turėsiu daugg :), labai sodraus skonio, tikras toks sodriai šokoladinis, užtrukau aš prie jo apie valandą tik, žodžiu labai rekomenduoju.
Receptas yra ir beatosvirtuve.lt tik knygoje jis jau šiek tiek patobulintas, aš taip pat kai ko pridėjau ,ko maniau man netruks nuėmiau :)



Biskvitui reikės:
250 g sviesto
440 g cukraus
4 kiaušiniai (dideli)
400 g miltų
80 g kakavos (kuo tamsesnė, tuo geriau, pageidautina speciali, skirta kepiniams, o ne kokia nors vaikiškiems kakavos gėrimams daryti )
2,5 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
0,5 arbatiniai šaukšteliai druskos
350 ml pieno
4 šaukštai tirpios kavos (ištirpinti 3 šaukštuose karšto vandens)




Įjunkite orkaitę. 160-170 C. Pasiruoškite dvi torto formas. Būtinai dvi, jei neturite dviejų, tai reikės apsieiti su viena, tik užtruks ilgiau laiko, nes vienu ypu iškepsit tik pusę tešlos. taigi, dvi formos – sutaupytas laikas. sviestas turi būti kambario temperatūros.
Sviestą ištrinti su cukrum iki baltumo, išplakus dėti po vieną kiaušinį ir plakti geras 15 minučių.
Atskiram dubenyje persijokite miltus/kakavą/kepimo miltelius/druską. kuo daugiau kartų persijosite miltus, tuo daugiau oro pateks….aš sijojau tik kelis kartus ir man pritrūko, kitą kartą tikrai netingėsiu ir padarysiu kaip liepta apie 4 kartus.
Dabar po truputį reikia sujungti sviesto-kiaušinių masę su miltais, tai darykite iš lėto, ramiai, jau be elektrinio mikserio, po truputį pilkite miltus ir vis pamaišykite, įmaišykite pusę miltų. tirpią kavą, ištirpintą vandenyje, supilkite į pieną… Pieną pilkite į tešlą, vėlgi – po truputį, vis išmaišant. pabaikite maišyt tešlą, supildami likusius miltus.
Torto formas ištepkite sviestu ir dugną išklokite kepimo popieriumi. Tešlą padalinkite į abi formas ir šaukite į orkaitę 40-50 minučių. iškepusius biskvitus palikite ramybėj, kad atauštų. išimkite iš formos labai atsargiai.

*****

KREMAS

600 g mascarponės sūrio
indelis RU DU DU kremo
100 ml kavos likerio arba brendžio
pora šaukštų kavos tirpios, ištirpintos šaukšte vandens, arba kavos sirupo

svarbiausi ingridientai čia yra maskarponė ir ru du du jei nėra kavos likerio, tai nieko neatsitiks, galima tada vietoj to biskvitą truputį pašlakstyti brendžiu. arba išvis nedėti jokio alkoholio. Kadangi  žinojau,  kad tortą valgys ir vaikai aš nenaudojau nei brendžio nei tirpintos kavos, jos pilnai man užteko biskvituose. Biskvitą laisčiau šv. apelsino sultimis
Mascarponę išmaišyti mikseriu  su kremu , jis bus tokios itin skanios kavos su daug pieno spalvos…
Kiekvieną biskvitą atsargiai perpjaukite per pusę, kad iš viso būtų keturi biskvito apskritimai. Pertepkite kremu, dėdami vieną ant kito, sulipdytą tortą taip pat aptepkite kremu.  Ant vieno biskvito išmėčiau neskaldytų lazdyno riešutų. Tortą palikti mažiausiai keliom valandom, aš palikau per naktį. Puošiame kaip kam patinka, aš išlydžiau juodąjį šokoladą ir sumaišiau su grietinėle, apipyliau torčiuką ir pabarsčiau riešutais.



90 komentarų:

  1. Atrodo tai...fantastiškai skaniai!
    oho ho ho, toks turtingas ir praturtinantis, manau, savo skoniu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ apsiseiliojau...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Stoju į besiseilėjančių gretas :D O jau kaip gražiai tas kremas įsigėręs į biskvitų tarpelius! :))
    Neabejotinai išsisaugau receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sauleta smagu,pas mane eileje sekantis tavo rafaelo :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. ypač antra nuotrauka graži Sukelia seilėtekį. Ai, nu pagal komentarus matau, kad ne man vienai

    (kažkodėl pas tave nepavyksta komentuoti iš Septynių virtienių)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki,
    o torta saldytuve per nakti laiket?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na va issikepem ir mes si torciuka:)Tikrai labai skanus, tik pas mane ne toks dregnas isejo, kaip jusiskis, nes labai jau biskvitas iskilo, galejau is vieno padaryti tris blynus, todel gavosi biskvito sluoksniai kiek storoki, o kremuko mazoka. Kita kart ploniau reiks supjaustyt, tortas tikrai vertas demesio:)
    Aciu:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ir as Naujiesiems dariau sita torta... Gavosi viskas super... Ka galeciau pridurti - deja sitas tortas pavojingai per skanus :) Nu tiesiog negalima sustot :) Tik as i krema romo ipyliau ir taip pat tuos blynus negailint palaksciau romu :) Tiesiog tobulas tortas :)
    Aciu labai uz receptuka :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sita dariau sventems. Gavosi laaabai skanus,tik gal biskvitas ne toks purus isejo,kaip jusu nuotraukose, bet siaip vyras jau alpsta irpraso ,kad vel iskepciau :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. gal pasakytumet, kokio dydzio formas naudojot?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Aciu labai uz ivertinimus :)
    Rasa,reikejo miltus kelis karus persijoti,puresnis biskvitas gaunas.
    Vilke, standartinej torto formoje skersmuo 23cm.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Dėkui už receptą.Tortas išties labai skanus.Jau du kartus dariau :)
    Mažas pastebėjimas- formas kepimui galima ir didesnes naudoti.Tuomet biskvitai išeina siek tiek plonesni ir tortas didėja ne į aukštį,o į ploti :) Pirmą kartą kepiau 22cm,antrą-28 cm skersmens formose.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Labai viliojantis receptas, tik galvoju kuo būtų galima pakeisti mascarponę, nes savam kaime nerasiu kur nusipirkti, o penktadienį norėčiau gaminti :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Avevita, nezinau ar siam kremui imanoma kuom pakeisti maskarpone..siulyciau geriau pasidaryti paciau maskarpone is kefyro,labai paprasta, daug receptu google ismeta.

    AtsakytiPanaikinti
  15. o net nepagalvojau apie tai, ačiū už idėją :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Noreciau si tortuka pasidaryt velykoms. Norejau paklausti del sulaistymo - ar apelsinu sultys smarkiai jauciasi, kai sulaistete?Gal duoda rugsteles, ar jo nelabai jauciasi?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Dar turiu toki klausimuka :) Rasoma, kad reikia tirpios kavos, o netiktu ta su nuosedom? Aisku, nuosedas perkosciau. Kai negeriu tirpios, taip gaila pirkt :))Is anksto dekoju uz atsakyma.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Sveiki,
    tortukas atrodo fantastiskai. O sulaitet tik apelsinu sultim ar sultis skiedet su vandeniu ir cukrum?
    Puoset torciuka iskarto sutepta, ar leidot pastoveti pradzioj saldytuve?

    AtsakytiPanaikinti
  19. A, aciu.Sulaisciau naturaliomis sultimis tiesiai is vaisiaus :) puosiau is karto.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Aciu jums uz greita atsakyma. Dabar kepu biskvitus ir jie man nemazai iskylo. Ar nebus per stori? Nesinoretu kad tortas gautusi sausokas.

    AtsakytiPanaikinti
  21. nebeatsakykit, biskvitai normalaus storio gavos, tik kazkaip pasirode kai kepe kad labai jau iskile.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Labai noriu kepti si grozi:)bet vis ziuriu ziuriu,parasyta kad reikia keturiu biskvitu,o pas jus matau tik tris:)jei noriu kad gautusi toks slapias kaip jusu tai reiktu daugiau kremo keturiems?

    AtsakytiPanaikinti
  23. Negi tikrai tiktu is kefyro pagamintas maskarpone?Kazkaip nesitiki,gi originalus maskarpone nesvietiskai riebus,o kefyras tik max 3 proc.riebumo...

    AtsakytiPanaikinti
  24. o virsu apliejote rasote islydote sokolada su grietine,kaip tai daryti ir kiek reikia kiekio?aciu

    AtsakytiPanaikinti
  25. o cia matau ne 4,o 3 biskvitai nuotraukoje?tai 4 biskvitams uztenka pertepimo?

    AtsakytiPanaikinti
  26. 200 gr. sokolado 100 gr. sviesto islydyti ir ipilti 3 saukstus grietineles. Pertepimo uzteks ir 4 biskvitams.

    AtsakytiPanaikinti
  27. sveiki,turiu klausima,neturiu dvieju vienodu formu,bet gal galiu torto biskvitus kepti gilesneje orkaites skardoje,po to perpjauciau i dvi dalis ir dar padalinciau per puse? ar labai iskyla biskvitai?aciu:)

    AtsakytiPanaikinti
  28. Galite supjaustyti ir taip,tiks puikiai.

    AtsakytiPanaikinti
  29. aciu, uz greita atsakyma,rasote,kad reikia grietineles,o mano saldytuve yra parduotuvinio pieno ir grietines 30 proc-grietineles neturiu,iki parduotuves nenuvaziuosiu,kaip man pasigaminti grietinele,ar tiks ir grietine 30 procentu?

    AtsakytiPanaikinti
  30. aciu,taip ir pabandysiu

    AtsakytiPanaikinti
  31. sveiki
    su kuo tepti krastus,nes kremas susidejo i pertepima?

    AtsakytiPanaikinti
  32. galima aplieti tirpintu sokoladu su sviestu ir grietinele, ar pasigaminti 3-ia dali kremo.

    AtsakytiPanaikinti
  33. dekui,kolkas tortas tortnineje,atrodo fantastiskai :) ziuresim ar isvaizda atitiks skoni

    AtsakytiPanaikinti
  34. na ,ka gavosi ne toks kokio tikejausi,lakstai per stori ir per birus,kai pjauni byra,sulaisciaudaug,kremo gavosi per mazai tad palyginus sausas buvo.foto 3 lakstai man isejo 4 ir kremo pagal recepta tik pertept o ne uzdet,.zodziu nieko nepeikiu,dariau pagal recepta bet ne mano skonio tortas,per daug saldus,birus ir kremo per mazai.

    AtsakytiPanaikinti
  35. na va o vyras sako atsiimk zodzius :) .nes va jau valgo antra gabala.po 2 paru jis dar dregnesnis ir skanesnis (jo zodziai)bet kokiu atveju dekui uz si recepta

    AtsakytiPanaikinti
  36. Labai skanus tortas.Viskas puikiai gavosi

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. valio,kad gavosi, sis tortas tikrai puikus :)

      Panaikinti
  37. PAGALIAU ir aš radau laiko jį padaryti! Seilę varvinu jau nuo Kalėdų.. :}
    Tortukas jau šąla balkone (baisiau už šaldytuvą), laukiam vakaro kol galėsim ragaut.! ;>

    Tik biskvito labai jau daug, o kremo palyginus mažai.. tai kai pjausčiau biskvitą, dalį sesei suvalgyt atidaviau. ;D
    Labai ačiū už receptą.!

    AtsakytiPanaikinti
  38. Sveiki, turiu klausimeli: kuo pakeisti Ru du du krema? gyvenu ne Lietuvoj, ir cia nera tokio kremo. tik paprastas kondencuotas saldintas pienas. ar jis tiktu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. zinoma tiktu, tik ji reiketu pakaitinti apie val. garu voneleje, prideti tirpinto sokolado.

      Panaikinti
    2. labai aciu, bandysim padaryti, kad ir ne visus tokius produktus turim. siaip as jau esu ragavusi sio torto, labai patiko, tai noriu pati pabandyt:)

      Panaikinti
  39. šiandien turbūt sapnuosiu šitą tortą :))) dievinu šokoladą ir karamelę...pora klausimėlių: ar nieko tokio, jei biskivitus išsikepsiu ketvirtadienio vakarą, tortą sutepsiu penktadienį, o valgysim jį šeštadienį? :))) ar geriau biskvitus kepti ir tortą tept tą pačią dieną? kuriuo momentu sulaistyti biskvitus: ar atvėsusius jau? ar jau ir supjausčius, prieš tepant kremu? kokio riebumo šokoladą naudojate glajui ir kokio riebumo grietinėlę?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. viska tikrai galite kepti palaipsniui dienom, sutepti ji ir reiketu diena pries. Biskvitus sulaistyti atvesusius,supjaustytus, pries tepant krema. Sokolada naudoju juoda, riebumo neziuriu, grietinele kokia turiu po ranka.

      Panaikinti
  40. Ilona, i biskvita reikia ipilti pieno. O pasirodo jo neturiu. Noriu kuo greiciau pasigaminti. Ar galima ji kazkuom pakeisti. Grietineles ir grietines turiu. Ar net neverta. Jei tinka tik pienas tada siusiu vyra pieno pirkti.

    AtsakytiPanaikinti
  41. Jau torto nebera :) Gavosi labai skanus. Trecia diena skaniausias. Tik kita karta as biski maziau kreminio surio desiu tada labiau rududu jausis. Nes labai megstu karameles skoni. Bet turejau streso darydama si torta. Nes pjaustant biskvita jis pradejo trupeti. Vos neapsiverkiau. Tiesiog perpjovus nejo nuimti, nuimti turejau dalimis, nes labai jau trupejo. Klausimas, kodel? Ka as ne taip padariau? Bet as vis tiek kad ir dalim viska sudejau ir pertepiau ir galutinis rezultatas gavosi labai skaniai.
    Lauksiu atsakymo del biskvito.
    Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  42. tortas superinis. dar tokio skanaus neteko pasidaryt. aciu

    AtsakytiPanaikinti
  43. Laba daba tik rasau bet turiu toki pastebejima kad geriausia daryti su treis lakstais ir kepti visa mase vienoje blekoje o tada dalinti i tris dalis ir pertepimo uztektu.
    Nes kai dariau naujiems metams tai maskarpones net 1kg dejau ir vistiek buvo mazoka ns buvo 4 lakstai o kai viskas susigere gavosi vientisa mase slapio biskvito bet buvo vistiek skanu ir visiskai nesigailiu kad dariau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. sveiki, as dariau is keturiu biskvito lakstu, bet dejau 750 g maskarpones surio. siek tiek daugiau nei parasyta recepte.uzteko visko, tortas buvo pakankamai dregnas, gal del to kad biskvito lakstus siek tiek sudrekinau svieziomis apelsinu sultimis. zodziu, tortas gerulis:) va siandien vel darau. nes ir mano vaikuciams labai patiko. kaip pamate , kad kepa biskvitai, net susuko, ooooo vel svente:)

      Panaikinti
  44. Dariau torta dar karta ir gavosi dar skanesnis. Si karta vietos 600 dejau 500 surio ir gavosi man skaniau, nes jautesi karameles skonis. Si karta biskvitas gavosi gerai. Atrodo viska ta pati dariau bet si kart netrupejo. Nesiau i darba. Dirbu ne Lt tai suleke visas darbas ragaut:) Tik klausimas. Kuom galeciau pakeisti rududu. Nes kiek turejau is Lt tiek sunaudojau. Nes ne Lt gyvenam o rududu cia nera. Gal pieniskas sokoladas tiktu?

    AtsakytiPanaikinti
  45. inga kepu si torta ne pirma karta jis labai skanus bet si karta kaskudel susmego patarkit ka daryti rytoji dukrites gimtadienis

    AtsakytiPanaikinti
  46. Kepiau šį tortą jau 4 kartus ir galiu pasakyti, kad geriausias biskvitas gavosi iš Kauno grūdų Ekstra 405 miltų. Nes iš kitų miltų išėjo kažkos pasmegęs, o dabar gavosi idealus :)

    AtsakytiPanaikinti
  47. Prisiruosiau ir as isbandyti :)dariau is triju lakstu,nes kremo per mazai gavosi,kita kart imsiu didesni kieki produktu kremui pasigaminti :)Biskvitai ir man gavosi pakankamai birus,ar tokie ir turejo buti? Vos vos pavyko graziai atpjauti,vienas siek tiek pabirejo,prilipdziau dalele atskirai :)Ryte skanausiu :)Idomu koks gausis pjuvis,nes pas Jus labai graziai susilieja karamele,bruksniukais kazkokiais,pas kitus kas dare maciau paprastai gavosi pertepimai lygus ir tiek,idomu koks bus mano... nuo ko cia priklauso tas susiliejimas?

    AtsakytiPanaikinti
  48. Laba diena,
    Jau kelis menesius kaupiuosi sitam tortui :) ryt kepsiu, tikiuosi bus skanus, nes nuotraukoj atrodo tiesiog tobulas!!!!
    Jusu tortas is 3 biskvito lakstu, tai as sau svarstau, jei kepciau 3 atskirus biskvitus tai nieko net pjaut nereiketu :) tik ar nebutu jie per stori? Ka galetumete man patarti?
    Kiek mazdaug apelsinu reiketu man biskvitui sulaistyt?
    Aciu!
    Laukiu atsakymo!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. negaliu tiksliai atsakyti tai priklauso ir nuo apelsinu sultingumo ir nuo biskvito storumo. Tiesiog sulaistyti dregnai.

      Panaikinti
  49. SOS kepu torta mazylio gimtadieniuj ir pritrukau kepimo milteliuu,ka daryt idejau tik koki 1 gera sauksteli,galima pakeist soda?kiek jos reiktu det?laukiu greito atsakymo

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. galite dadeti dar sauksteli gesintos sodos.

      Panaikinti
  50. Šį tortą kepiau jau tris kartus. Labai skanu :) . Tik nesupratau vieno dalyko - pirmą kart kremas gavosi idealiai, o kitus du kartus labai skystas... Bėgo per kraštus, susigėrė į biskvitą ir jo praktiškai nesimatė perpjovus. Aišku, torto skoniui tai nepakenkė :) . Bet va noriu suprasti ką dariau negerai... Gal mascarpone ir rududu temperatūra ką nors įtakoja?? Gal yra kokių gudrybių, kad taip nebūtų? Kitą savaitgalį planuoju kaip tik vėl kepti šitą skanumyną :)

    AtsakytiPanaikinti
  51. SUPER!!! Laikėm per naktį, o šįryt smaližiaujam prie kavos puodelio :) Žiūriu, kaip nyksta akyse :)

    AtsakytiPanaikinti
  52. O koks skonis,ar jis bus saldus? :)

    AtsakytiPanaikinti
  53. Sveiki, jau kelintą kartą kepu šį tortą. Skonis - nepakartojamas, BET NIEKAIP negaliu padaryt NORMALAUS KREMO :( Man jis vis gaunas SKYTAS, nubėga nuo torto ir žodžiu, katastrofa. Niekaip nesuprantu ką darau ne taip? Naudoju mascarponę (išbandžiau visas esamas rūšis) ir naminį "Ru du du" (garuose verdu kondensuotą pieną apie 6-7 val.) , rezultatas toks pats. PADĖKIT, nes tuoj verksiu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pertepineti reiketu torto formoje, tuomet kremas niekur nenubegs. Neverkit:)
      Po kiekvieno sluoksnio kremo galima ideti i saldytuva,kad kremas siek tiek pastengtu,tuomet atsargiai nespaudziant deti kita laksta.

      Panaikinti
    2. Dėkui labai, aš taip ir dariau- tepiau formoje, bet kremas toks skystas, kad net iš formos išbėgdavo. Gal reiktų tada su dugneliu bandyt, o tai aš tik bortelius dėjau... Šį kartą įdėjau želatinos dar. Dabar stingdysiu per naktį šaldytuve. Ir melsiuos, kad susitingtų, o tai prisižadėjau gimtadieniui draugo :)

      Panaikinti
    3. o ar galima naudoti pirktinius lakstus?

      Panaikinti
    4. kam tuomet terlioti irankius kremui, galima naudoti pirktini torta:)

      Panaikinti
    5. na jai skubiai reiktu torčiuko tiesiog idomu ar nepasigadintu stipriai skonis jai naudočiau pirktinius lakštus?

      Panaikinti
  54. Issirinko sunus si torciuka savo 11 ajam gimtadieniui. Teks sestadieni raitotis rankoves ir kibti i darba. Atrodo tikrai viliojanciai tortas, o as net nemegstu saldesiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  55. SUPERINIS TORTUKAS, LAAAABAI SKANUS, TIESIOG DINGO AKISE, NORS DARIAU IS AKIES, NETUREJAU KUOM PASVERTI MILTU, BET BLINAI ISEJO LABAI PURUS, LABAI ACIU UZ RECEPTA

    AtsakytiPanaikinti
  56. Na kagi zvakutes uzpustos, tortas beveik susveistas jau :) Tikrai skanus , visi sveciai mielai pakartojo dar :) Tiesa maskarpones naudojau 3 indelius ir rududu 2 indelius. Cukraus i biskvitu tesla tiesa dejau maziau. Receptukas keliauja i mano uzrasus. Aciu labai :)

    AtsakytiPanaikinti
  57. Noreciau ir as pabandyti. Bet nei karto nedariau torto, nekepiau jokiu biskvitu. :) Ar tiktu sis receptas torto naujokei, ar gal koki kita rekomenduotumet, kad nenusivylciau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. noreciu paklausti,nuo ko priklauso toks grazus isiliejimas to kremo?na varvekliai tokie grazus:)ar visada jie gaunasi taip?:)

      Panaikinti
  58. O jeigu bent vieną sluoksnį pertepti rūgščia uogiene, ar ji čia tiktų?

    AtsakytiPanaikinti
  59. Laba diena, jau ne viena jūsų receptą esu išbandžiusi. Rezultatai visada šaunūs! Ačiū. Artėja mamos gimtadienis tad planuoju iškepti šokoladinį tortą, tik norėčiau pertepimą padaryti traškios karamelės tik deja niekur nerandu kaip jis daromas. Teko ragauti tokį tortą Bijolos, vadinamą "Traškutis" ir AJ šokolado pieninio šokolado ir karamelės skanėstą. Galbūt teko kada gaminti tokį pyragą ar girdėti kaip tokį sluoksnį būtų galima pagaminti? Nuoširdžiai dėkoju už pagalbą. Agnė

    AtsakytiPanaikinti
  60. Aciu, uz puiku recepta!
    Gaminau si torta du kartus. Pirma karta kepiau dvejuose skardose, biskvita laisciau apelsinu sultymis. Antra karta kepiau vienoje skardoje (pilnai uzteko, tikrai nereikia dvieju skardu). pertepima slaksciau kavos, brendzio ir kondensuoto pieno misiniu. Atra karta gavose daug skanesnis :)

    AtsakytiPanaikinti
  61. viso torto nekepiau, o tik biskvitus, tai jie pasakiski! Dregni, o skonis pasakiskas P.S. nors neesu sokoladiniu tortu megeja, bet jie super

    AtsakytiPanaikinti
  62. atrodo nerealiai ir taip skaniai,jėga

    AtsakytiPanaikinti
  63. labai viliojančiai atrodo šis tortas :)
    Aš ruošiuosi keturmetės gimtadieniui. Ar jis nėra per kartus vaikams?
    ir dar klausimas ar į kremą nereikia dėti kokio grietinėlės standiklio ar žele? ten tikrai nebūna skysta?
    dėkui už atsakymą!

    AtsakytiPanaikinti
  64. taip blogai tortas man dar nera gavesis.KATASTROFA:( sugriuvo visai ,net apsiverkiau ,nes labai dauug laiko jam skyriau .....

    AtsakytiPanaikinti