Puslapiai

13 spalis 2010

Žemaičių blynai

Receptų 100 turbūt, bet aš turiu savo ir visad pagal jį  darau.


15 vidutinio dydžio bulvių
2 kiaušiniai
šaukštelis druskos
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo

Įdarui :

300gr. vištienos
svogūnas

Padažui :

150 gr. grietinės
150gr. pieno
šaukštelis miltų
šaukštas sviesto
krapų
česnako

Išvirtas bulves sumalti, įmušti kiaušinius, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti  tešlą.
Padalinti vienodais gabalėliais.
Vištiena išvirti, sumalti ir sumaišyti su kepintu svogūnu.
Formuoti kaip cepelinus, paskui suploti, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti.
Iškeptus dėti į dubenį su dangčiu, kad truputį sušustų.

Keptuvėje ant šaukšto sviesto pakepti traiškytą česnaką, krapus  ir supilti išplaktą grietinę, pieną ir miltus, kelias min. maišant pakaitinti.
Skanaus!!


158 komentarai:

  1. Ech, patys skaniausi blynai, bet niekad nemokėti padaryti... :) Reiks pabandyti šitų!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir reikejo gi man cia ikisti nosi vakare ir dar nevalgius vakarienes. Sakes, kaip gardziai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pasigaminau siuos graziai atrodancius blynus, is tikruju skanus, tik padazas man per tirstas, kita syki darysiu paprasta su grietine ir sviestu. ACIUUUU

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vakar gaminau, tiesiog apsivalgymas! Aciu uz receptuka!!!

    AtsakytiPanaikinti
  5. kaip smagu,kad patiko! aciu Lilija.

    AtsakytiPanaikinti
  6. pravercia tokie receptukai toli nuo lietuveles, skonis tai nepakartojamas

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai ačiū už receptuką, vakar išmėginau, nuostabūs blynai gavosi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Isbandziau butent pagal si recepta. Super - ACIU! :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. O bulves reikia virti su lupenomis?

    AtsakytiPanaikinti
  10. super visi receptai,saunuole .ACIU labai !!!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Dariau šiuos blynelius, na visai skanūs, bet vistiek jaučiasi labai bulvių košė. Baruose valgant nesijaučia... Ydomu ką netaip padariau....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ten nesijaucia, nes labai daug krakmolo ir maziau bulviu deda, va tokia ir paslaptis ;PP

      Panaikinti
  12. Antanaite, nezinau kaip blynuose is bulviu tturetu nesijausti bulviu :DD

    AtsakytiPanaikinti
  13. Na pabandysiu siandien sita patiekaliuka pasigaminti ir as..! Kaip kazkas minejo,bunant toli nuo Lietuvos,tokie receptukai nuostabus labai pravercia! Oj siandien valgysiu blynelius!

    AtsakytiPanaikinti
  14. Na blynai buvo nuostabus,tesla superines viskas labai super..! nu bet kad velns as taip graziai iskepti nemoku kaip Jusu nuotraukuose..tokie dailuciai,net seile tysta beziurint..o man svilo nereliai...Tikriausiai keptuve bloga,tai teslos ir mesos dar turiu,tai siandien lekiu i parduotuve pirkti geros keptuves ir issikepti zmoniskus zemaiciu blynus!:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kepkite ant silpnos udnies

      Panaikinti
  15. siandienos pietuciai;)apsivalgymas kaip skanu:)as kazkaip vis nenutaikydavau,kaip gera bulviu mase pagamint,bet su Jusu receptuku,super!aciu Ilona;)padaziukui tik sviestukas ir grietine buvo pas mus,nes nelabai megstu miltu i padaza deti;)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Pamaciusi si recepta labai uzsimaniau siu zemaiciu blynu tai ir pasirinkau jusu receptuka ,ir siandien pasigaminau :) mmmm.... ziauriai skanu,ir pas mane gavosi taip graziai kaip ir siose nuotraukuose,nes sumaliau ir bulves malimo masina,seip visada trindavau,o si karta pabandziau tai labai graziai ir skaniai gavosi :)beto as dar dariau ne su vistiena, o su kiauliena!Labai skanu ir padazas superinis :)Aciukas uz si nuostabu receptuka :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Pats geriausias žemaičių blynų receptas. Skanučiai. Kartais darau su jautiena, niam.

    AtsakytiPanaikinti
  18. būtų super detalesnis proceso aprašymas. tešla gavosi per lipni ką nors iš jos daryti, nors dėjau 8 šaukštus miltų ir 8 šaukštus krakmolo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. priklauso nuo bulvių rūšies

      Panaikinti
  19. Dovydai, ka dar detaliau? Jei tešla lipni padidinti proporcingai miltų ir krakmolo kiekį, kol bus įmanoma kažką lipdyti.

    AtsakytiPanaikinti
  20. formuojant naudojami miltai, jog neliptų prie pirštų? ar tešla turi būti nelipni?

    AtsakytiPanaikinti
  21. Dovydai, dėkit daugiau krakmolo į bulves, o formuojant rankas vandeniu sušlapinkit. Veikia.

    AtsakytiPanaikinti
  22. na o as niekada nededu miltu...tik krakmolo :)lb gardus buna,o pries kepant dar i dziuveselius apvolioju, tada neprisigeria aliejaus :P as irgi siandiena darysiu zemaituku :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. šia mintimi apvolioti blynus džiūvėsiuose pasinaudojau ir visas puikiai, gal kiek prisigėrė riebalų, bet taip jau yra, kai kepi aliejuje :D Kitam kartui galvoju bandyti kepti sausai orkaitėje, įdomu kaip gausis, nes pvz. švilpikai tai gan dailiai orkaitėje kepami apskrunda.

      Panaikinti
  23. Na tikrai geras receptukas miela Ilona, labai skaniai gaovosi, nors viena puse juoda nuo per ilgo kepimo :D, gaminau pirma karta gyvenime zemaicius :) O kad daugiau butu tokiu sauniu zmoniu su tokiom nuostabiom idejom. Aciu tau :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Rita, pirmas blynas ir negali buti neprisviles ;D kitus kartus jau eisis kaip per sviesta, Sekmes !!

    AtsakytiPanaikinti
  25. O man visai nenusiseke...tesla nuo ranku vos ne vos atsikratau ir pridedu miltu krakmolo...vistiek limpa nors tu ka...na suslapinau rankas,lig ir viskas gerai...idejau i keptuve apskrudo juodai...zodziu dega man jie ...sugadinau produktus...kaip gaila kad neisejo...neturesiu ka duoti draugui grizstanciam;(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. priklauso nuo bulvių rūšies

      Panaikinti
  26. Tešlos tirštumas labai priklauso nuo naudojamų bulvių veislės. Jei papuolė bulvės kuriose mažai krakmolo - vargsit. Tai ypač dažnai pasitaiko gaminant ne Lietuvoje.

    AtsakytiPanaikinti
  27. Mano senelis turi didele kulinarijos "papke" bet nusprendziau isbandyti ir kitu :) Terlione siokia tokia, bet gavosi geriau nei tikejomes :) Aciu nes isties tokio gero recepto nebuciau niekur radus :) Sauniai gavosi

    AtsakytiPanaikinti
  28. Nu blem jau ir taip 100 receptu, tai dar vienas cia...

    AtsakytiPanaikinti
  29. Tie kam nesigauna nelipni tešla o miltų ar krakmolo nebenorite dėti, tai aš esu taip dariusi: dedi bulvių masės su dviem šaukštais į keptuvę su mentele priploji, tada dedi įdaro ir po to vėl bulvių masės, biski vėl su mentele paspaudi

    AtsakytiPanaikinti
  30. Dekui uz receptuka. pasigaminome ir labai puikiai ir skaniai gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  31. Ilona, noreciau suzinoti kiek porciju:) kad neatsitiktu taip, kad sibirieciams mano neuztektu:)

    AtsakytiPanaikinti
  32. Viktorija, kazkaip neskaiciuoju visai...apie 20 mazdaug iseina..as noredama suporcijuoti visa bulviu mase isdalinu i kamuoliukus, kad zinociau kieki, o paskui koreaguoju, padidinu juos ar pamazinu.

    AtsakytiPanaikinti
  33. Reiks bandyt pasidaryt skaniai atrodo jai pavyks gerai bus:)) Padazas labai skaniai atrodo:)

    AtsakytiPanaikinti
  34. Ka tik papietavom,ir blyneliai ir padazas pavyko,super:), dekui autorei:)

    AtsakytiPanaikinti
  35. Labai skanu...Patarimas tiems,kurie vargstat su minkle - bulves virkit su lupenom.O jei ne krakmolingos bulves,idekit viena sauksta papildomai krakmolo.Ir butinai drekinkit rankas darant.Beje,kuo ilgiau minkysit tesla,tuo bus geriau.Aciu autorei.

    AtsakytiPanaikinti
  36. Ir paprasciausia...bulves sutarkuotio su burokine tarka,nereks plaut mesmales...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Liuks patarimas! Kaip tik sedejau ir galvojau, kad blynu situ butu labai gerai pasidaryti, bet mesmale plauti rankomis tinginsi. Dekui, ryt kepsiu blynus! :)

      Panaikinti
  37. Skanu :) bet kose - tesla buvo laaabai lipni...dejau ir miltu, krakmolo daugiau. Linumas nesumazejo.Formuojant drekinant rankas gavosi :) ACIU Ilonai

    AtsakytiPanaikinti
  38. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  39. Na pameginau sendien pagaminti zemaicius jusu, bet nesigavo man bulviu tesla, lipo ji prie ranku ir nors nusauk,bandziau ir slapint rankas,nieko... nekokie blynai buvo mano :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. priklauso nuo bulvių rūšies

      Panaikinti
  40. labai a uz skanu recepta. man pirma karta pavyko valio....:)))))

    AtsakytiPanaikinti
  41. Man truputi lipo, rankas aliejum pavilgiau ir liuks gavosi. Laaaabai aciu :))))

    AtsakytiPanaikinti
  42. katik pagaminau zemaiciu blynus pagal si recepta,man taip pat lipo prie ranku ir dariau ne susvistiena,bet gavosi skaniai ,net vyras pagyre kad labai skanus blynai:)

    AtsakytiPanaikinti
  43. lipo netgi labai prie ranku..reikejo daug daugiau miltu ir krakmolo.....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. rasiau jau daug kartu,kad krakmolo,miltu kiekis priklauso nuo bulviu rusies...

      Panaikinti
  44. niu va :) idaras paruostas,bulves isvyrtos...laukiu kol ataus:) parasysiu kaip sekesi juos pasigaminti:))) atrodo tai labai skaniai...niam..niam...

    AtsakytiPanaikinti
  45. Siandien darysiu tik su grybais, nes nemegstu mesos :) Tikiuosi bus skanuuu! :)

    AtsakytiPanaikinti
  46. na jau zemaitukai garuoja ant stalo, tevelis giria, o as tik rausti speju :D rekomenduoju!

    AtsakytiPanaikinti
  47. labai skanu, ačiū už receptuką :)

    AtsakytiPanaikinti
  48. Labai skanus blynukai gavosi,tik daug darbo:)

    AtsakytiPanaikinti
  49. bandysiu gaminti ir as, tik noriu paklausti, ar suformavus zemaicius juos galima uzsaldyti?gal esat bandziusi?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. idomu, ar jie,atšaldžius, nesutęžta? ar geriau kepti jų natšildžius? nes didžiają dalį pagamintų žemaičių blynų užšaldžiau.

      Panaikinti
    2. patezta zinoma, bet as mentele visa blyna imu ir tiesiai i keptuve, iskepa gerai, nesuyra.

      Panaikinti
    3. kam juos šaldyti, valgykime šviežią maistą

      Panaikinti
    4. na ką gi, subyrėjo blynai juos atšildžius :D kitą kartą bandysiu kepti neatšldžius, arba visai nešaldyti ( bet gaunasi gaminti labai mą kiekį tam kartui...) , arba gerinti tešlą ( bet guminė krakmolo skonio tešla nelabai patinka...)

      Panaikinti
  50. pirmą kartą pavyko skanūs žemaičių blynai, labai skanu ;) ir su vištiena pirmą kartą dariau, laaabai skanu...

    AtsakytiPanaikinti
  51. o kazi iseitu su bulviu kose?? kaip tik turiu nemazai likusios?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ne sitie blynai, bet is bulviu koses tikrai puikiai iseitu zemaiciai.

      Panaikinti
  52. Jau bulves isvirtos, darysiu as juos savo isrankiam airiskui vyrui, kol dirba reik minkyt, kad nematytu is ko daros ir kaip :D tikiuos geru rezultatu ir atsiliepimu is jo tik geru... duosiu zinot ka sake :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Linkiu skanaus ir vykusio rezultato :)

      Panaikinti
    2. na man teko det daugiau miltu, nes cia bulves labai vandeningos... tai valge kol nesuzinojo jog ant virsaus grietine :D siaip skanu sake, o man tai niam niam :)

      Panaikinti
  53. Nors atrode skaniai, deja man gavosi istize blynai (jei taip galima juos pavadint isvis....:(

    AtsakytiPanaikinti
  54. Ir man praeita karta gavosi istize, na bet nepasiduosiu, bandysiu dar karta. Gal kazko numazinau.

    AtsakytiPanaikinti
  55. Organizuok Ilona kursus - valgio gaminimo...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, tikrai. Ilona - tu tokia puiki seimininke, galbent kokia knyga parasyk su geriausiais savo receptais? :)

      Panaikinti
  56. šaunuolytė,100balų,kokie skanūs ,jau gaminome,niami niami,pritariu vilmai

    AtsakytiPanaikinti
  57. najau kad taip giriat tai pabandysiu'labai jau skaniai atrodo

    AtsakytiPanaikinti
  58. as gaminau siuos blynus,ir labai aciu uz recepta, nes pavyko tokie kaip nuotraukoje,beje,dejau kepta vistiena,buvo likus man nuo vakar,ir labai tiko,tik ja smulkiai supjausciau,vyras labai gyre,tad gaminsiu ne karta pagal si recepta, pirma kart gaminau,ir labai puikiai pavyko,100 balu

    AtsakytiPanaikinti
  59. gaminsiu ir as siuos blynus, taip visi isgyre

    AtsakytiPanaikinti
  60. puikus receptas,nereikejo daugiau nei milti nei krakmolio :) super....

    AtsakytiPanaikinti
  61. tik va padazas nepatiko :\

    AtsakytiPanaikinti
  62. Puikus receptas, tik aš įdarą darau iš hotdoginių dešrelių ir svoguno, viska pekipnu ant apliejaus.. mmm.... Skanumelis, o mano draugas daugiau kitokiu blynu ir nepraso tik situ xDD

    AtsakytiPanaikinti
  63. pagaliau radau recepta su kurio pavyko iskept blynus

    AtsakytiPanaikinti
  64. O butinas krakmolas? as dar nekokia gamintoja tai toks klausimas vat... :)

    AtsakytiPanaikinti
  65. Sumasciau pasigaminti zemaitisku blyneliu,bet... Esu Anglijoje, o cia niekur nerandu pirkti bulviu krakmolo..:((( Gal kas zinote kuo galiu ji pakeisti? Suprantu,kad reikalingas butent krakmolas,bet gal sioj saly yra kazkoks jo "pakaitalas"?? O taip noriu zemaituku...:(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Lukne, nenusimink yra ir Anglijos supermarketuose krakmolo, jis vadinasi - cornflour (ieskok skyriuje kur miltai).

      Panaikinti
    2. Sveikute.
      as dariau cepelinus pries tai ir reikejo krakmolo,nes cia anglijoje be sansu normaliu bulviu :) Asdoj yra,ir dideliuose tescuose ir lidl turbut net. Krakmolas vadinasi starch. Buna pakeliais po 500 gramu ir maziau. Gal ir,kilogramo buna. Man kainavo apie £1.50 ,jeigu gerai pamenu.
      o autorei receptuko aciu,gaminsiu savo anglu seimai :D maniskis cepelinus megsta,koldunus tai gal ir zemaitukai itiks :D:D

      Panaikinti
  66. luknei

    geriau pajieskok ir rasi nto krakmolo,turi buti ir ngliskose parduotuvese,na o jei ir nera tai kokiame kaime gyveni jug lietuvisku parduotuviu pilna uk

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Lietuvisku parduotuviu cia nera kur gyvenu,bet radau ir angliskoje:) Tik jie visai kitaip supranta krakmola,o ir vadina ne "potato starch"...

      Panaikinti
    2. O man parduotuveje paaiskino kad ''starch'' tai cia amerikietiskai, o Anglijoje yra tiesiog ''corn flour''. Bet cia kukuruzu krakmolas, ne bulviu. Beje man gaminant iskilo klausimas, ar galima deti kiausinius ir miltus i karstas bulves, ar pirma reikia atvesinti jas. Beje jau sudejau viska i karstas, ziuresiu kas gausis. O pries kepant nereikia miltuose apvolioti?

      Panaikinti
  67. labai skanus, tik aisku ne tokie dailus isejo kaip cia foto parodyta :)

    AtsakytiPanaikinti
  68. Super receptukas, vyras tris suvalge or dar paprase...Aciu labiausiai uz nuostabiu xemaiciu blynu recepta.:)

    AtsakytiPanaikinti
  69. Supe receptas labai skanus,viska dariau pagal receptuka ir gavosi labai puikus.Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  70. Patys skaniausi blynai :) bet kiek darau tiek prasinervinu man niekad jie grazei nesigamina plysta limpa prie ranku tesla nors ir su aliejum patepu rankas vistiek nesamone gaunasi..nekalbu keptuvej kai kepa kas belieka ciut ne kose makalose :( patarkit ka man daryt gal cia kaltos uzsenietiskos bulves...

    AtsakytiPanaikinti
  71. Jau verda vištytė. :) Pietūs manau bus nuostabūs. Nors žemaičiu blynus taip ir gaminu kaip čia aprašyta, bet vištienos įdaro niekad nesu bandžiusi.

    AtsakytiPanaikinti
  72. Aciu buvo labai skanu:)

    AtsakytiPanaikinti
  73. Aciu uz skania vakariene :) Zemaicius gaminau jau daug kartu, bet daznai kokiu nesklandumu pasitaikydavo, o pagal si recepta viskas kaip sviestu patepta ;) Dar karta aciu :))

    AtsakytiPanaikinti
  74. jau verdu bulves ir mesyte :))
    taip nerealiai skaniai atrodo !!!:)
    kadandi laukiuosi tai neviska priema mano skrandis , bet as jau isivaizduoju kaip kemsu blynus :))))

    AtsakytiPanaikinti
  75. Nesu gaminusi namie žemaičių blynų, bet mėgstu juos ir retkarčiais su vyru pasilepiname kokioje kavinukėje. Taigi, nusprendžiau išbandyti visų taip išgirtą receptą, bet iškilo klausimas dėl įdaro: o tiksliau kokia vištienos dalis įdarui naudojama? krūtinėlė? ar bus persausa vien tik iš krūtinėlės?

    AtsakytiPanaikinti
  76. slauneliu mesa puiku, krutinele tikrai bus per sausa.

    AtsakytiPanaikinti
  77. Ilona, jie nuostabūs !!! Vyras sužavėtas, ir aš patenkinta :) Iš visos masės man gavosi 13 tokių dideeeliųų riebių žemaitukų. Gaminau su vištos šlaunelių įdaru - dėjau ne svogūną,o porą- puikiai tiko ;) Dėkui už receptą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  78. laabai skanus , blynai gavosi!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  79. kazin kodel man gavosi viduje lyg neiskepe,rodos viska dariau pagal recepta,tik 1 kiausinuka dejau,gal priklauso nuo bulviu rusies,ar kam nors taip buvo? aciu uz atsakymus

    AtsakytiPanaikinti
  80. Siandien ir ant mano stalo garavo Zemaitukai, labai skaniai gavos, jau nebe pirma karta kepu pagal si recepta, tai tiek vaizdas ir skonis pasakiskas bei gardus! Siandien dejau idara su virtom kepenelem (maltos), labai skanu niam niam :)

    Aciu, Jum, Ilona uz si nuostabu recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  81. MANO MEGSTAMIAUSIIIIIIIIII!!!!!!!!!! :)

    AtsakytiPanaikinti
  82. Fantastic recipe of a beautiful country. Greatings from Italy

    AtsakytiPanaikinti
  83. Ka galima ideti i sumalta vistienos krutinele, kad nebutu tokia biri ir butu galima saukstu ideti kaip idara?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. sauksta virtu bulviu mases, kepto svieste svoguno.

      Panaikinti
  84. Kaip dieviškai skaniai atrodo :) reikės būtinai išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  85. isbandziau sy receptuka labai patiko tokie minkstuciai gavosi ,o ir padaziukas labai skanus tikrai tinka, aciu uz sy receptuka.

    AtsakytiPanaikinti
  86. O kokia daugmaž tų 15 vidutinių bulvių masė? :))

    AtsakytiPanaikinti
  87. net seile nutyso beskaitant :)

    AtsakytiPanaikinti
  88. aciu.labai skanus,seima patenkinta.sunus suvalge net penis jam 7 metukai...

    AtsakytiPanaikinti
  89. AS VISADA TIK PAGAL SI RECEPTA GAMINU,IR GAUNASI PURUS,IR LABAI SKANUS VISTIEK,IR VISADA,O VIETOJ VIRTOS VISTOS DEDU KEPTA,ARBA FARSA PAKEPINTA

    AtsakytiPanaikinti
  90. Nu ryt isbandysiu ... Tik norejau patart tiems kam tesla limpa prie ranku ,niekada nemalkit bulviu net drungnu ,tik gerai atsalusias ,netgi geriau is vakaro virti nulupti ir laikyt saldytuve per nakti ... Darysiu ryt situos yiuresiu kas gausis

    AtsakytiPanaikinti
  91. Nepavykę;/ Tešla lipni (visko buvo dėta pagal receptą). Baisu. Nuotaiką sugadino. Nu Matyt fazė ne ta :)

    AtsakytiPanaikinti
  92. dar i vidu galima deti varske, irgi skanu

    AtsakytiPanaikinti
  93. super receptas ,labai skanus, niekada neugebedavau tokiuu padarti,aciu Ilona:)

    AtsakytiPanaikinti
  94. katik su dukryte pavalgem siuos skanius zemaiciu blynus,labai skanus,net dukra,kuri labai isranki maistui,pagyre,kad skanus,dabar beliko sulaukti tevelio grystancio is darbo ir palepinti siais puikiais blynais.pirma karta dariau ir pavyko. aciu uz si nuostabu recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  95. sveiki,o ka jus darote,kad nekibtu prie ranku?aciukas :)

    AtsakytiPanaikinti
  96. Dėl įdomumo paskaitinėjau kadangi mėgstu žemaičių blynus ir galiu pasakyti jaunosioms virėjoms jog reikia nebijoti gaminti, eksperimentuoti, suprantu jog užsienyje kitokios bulvės bet reikia gaminti ir išeis, juk išmokstama ne iš pirmo karto. Labai skanūs su varškės ir sūrio įdaru, tokius teko valgyti Bernelių užeigoje. Dar vienas pastebėjimas jog kai gyvenote su tėvais - negaminote o dabar trūksta praktikos...

    AtsakytiPanaikinti
  97. manau, kad prie rankų lipo, dėlto, kad bulvės virtos su lupenom.Aš gaminu virtų bulvių cepelinus, ir jei virdavau bulves su lupenom, tai ir vargdavau su miltais, krakmolu, vandeniu, ir nebežinodavau ką bedaryti. O paskui, pabandžiau su skustomis bulvėmis daryti, tai niekas niekur nelimpa, gaunasi įdealiai gera tešla. Jau jūs pagalvokite, kai darote naminę mišrainę, virtas bulves su lupenom kai pjaustote, jos taip pat labai limpa.

    AtsakytiPanaikinti
  98. Aciu, labai skaniai gavosi:) blynelius gaminau pirma karta

    AtsakytiPanaikinti
  99. Gaminau pirma karta ir gavosi tokie pat blynai kaip nuotraukoje.:)Bet turejau pasiieskoti Youtube kaip taisyklingai formuoti cepelinus, nes cepelinu nesu dariusi...

    AtsakytiPanaikinti
  100. ŽEMAIČIU BLYNAI LABAI SKANU SU FARŠŲ.TIK FARŠĄ REIKS PAKEPTI SU SVOGŪNAIS NUOSTABUS ĮDARAS

    AtsakytiPanaikinti
  101. Puikus receptas, blynai pavyko puikiai, gavosi kaip iš nuotraukos. Ačiū:)

    AtsakytiPanaikinti
  102. Taip seniai buvau gaminus zemaicius ir labai gaila, kad nepavyko si karta gerus pagaminti :) tesla vis lip prie ranku, o kai pridejau muiltu tai gavosi per kieti :) tikiuosi kita karta geriau pavyks jei dar bus upas gaminti :D

    AtsakytiPanaikinti
  103. Super, tikrai labai labai skanūs gavosi :)
    O padažiukas tai išvis mmmmmm, tik aš dar žiupsnelį Vegetos įdėjau.
    10 balų iš dešimties, ačiū už nuostabų receptuką :)

    AtsakytiPanaikinti
  104. aciu uz gera recepta :)) ateme daug laiko bet gavos tokie kaip nuotraukoje labai skanu tik i mesyte kartu su pakepintu svogunu idejau ir tarkuotos pakepintos morkytes super aciu!!!

    AtsakytiPanaikinti
  105. Labai skaniai gavosi. Taip, tešla lipo, jau buvau išsigandusi, kad nieko nesigaus, bet pavilgius rankas vandenyje puikiausiai gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  106. Jau gal 3 kart darau. nu super!!! tikrai aciu,kad psidalinate receptu. Padazo skanumas... Mmmm

    AtsakytiPanaikinti
  107. Jau gal 3 kart darau. nu super!!! tikrai aciu,kad psidalinate receptu. Padazo skanumas... Mmmm


    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pabandžiau ir aš šį receptą.Gavosi gan gerai kai pirmam kartui.Aišku virtuvė buvo aptaškyta beveik visais produktais,dariau beveik keturias valandas neskubėdamas,Žmona pamačius virtuvę aiktelėjo bet paragavus kas gavosi atsileido.Tikrai geras receptas......

      Panaikinti
    2. Labai skanūs žemaitukai gavosi :))))

      Panaikinti
  108. Gaminau vakar - net mano mazasis valgytojas sukirto 3vnt (mazasis 1metu ir 7men.) Visi valgem su pasigardziavimu.
    Tiesa, msn gavosi per minksta bulviu mase, bet vis dejau miltu, krakmolo, kol gavosi reikiama mase.
    O vistiena - siek tiek sausoka man gavosi, gal reikes kita kart svoguno daugiau ideti. viena dali dariau su šaltai rukyta kiaulienos file - valgem ir dziaugemes

    AtsakytiPanaikinti
  109. Blynus dariau pirma karta. liuks :) Vyras labai pagyrė. Jei limpa prie ranku, delnus gausiai drekinkite vandeniu, nes tesla tikrai lipni. Aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  110. ir man žiauriai lipo prie rankų- teko pridėti dar kokius 3 šaukštus krakmolo ir n šaukštų miltų, kad bent galėčiau "kažką" padėti į aliejų keptis. Žodžiu, man nepavyko kaip tikėjausi. Žemaičių blynai išbraukti iš mano meniu.

    AtsakytiPanaikinti
  111. Kepiau pirmą kartą, maniau bus blogiau bet viskas pavyko jėėė :) O man taip pat lipo prie rankų, bet nedėjau jokio krakmolo daugiau nei miltų, tiesiog slapinau rankas. Gavosi puikūs, taip pat gražiai apkepę kaip nuotraukoje, buvo labai skanu <3 Šį receptą naudosiu visada ;)

    AtsakytiPanaikinti
  112. Viska dariau pagal recepta, sulipduti gavosi puikiai, niekas nelipo, BET jau kepti...kazkokia kancia - sutrukinejo, apvesrti neimanoma, viska isbyrejo...daugiau pagal si recepta negaminsiu.

    AtsakytiPanaikinti
  113. Mums puikiai pavyko :) Is bulves grudau su "burokine" trintuve, tik smulkesne. Kepiau ant silpnosugnies, liuks:)

    AtsakytiPanaikinti
  114. Dar pastebejimas:) Blynu kokybe priklauso nuo bulviu kokybes :) Jei bulves prastos, tai ir limpa prie ranku ;)

    AtsakytiPanaikinti