Puslapiai

19 spalis 2010

"Čirviniai" blynai

Pagaliau !! Nusipirkau keptuvę blynams, džiaugiuosi labai, kad ir mano vaikai turės prisiminimų iš vaikystės apie juos. Mes su vyru šiandien tiek daug apie juos šnekėjom kaip kepėm.. lašiniais keptuves tepėm ..:D
Išbandžiau kelis receptus, kuriuos ir sukelsiu.
Šį receptą šeimyna įvertino kaip kasdieninį.






200 gr. miltų
2 kiaušiniai
50 gr. sviesto
1 stiklinė pieno
2 šaukštai cukraus
truputis druskos

Sviestą išsukti, įmušti po trynį, suberti  druską ir cukrų ir gerai išmaišyti. Supilti pieną, suberti miltus. Prieš kepant įmaišyti išplakti išplaktus baltymus. Įkaitinta  keptuvė patepama riebalais, įpilama tešlos, keptuvė uždaroma ir iš abiejų pusių iškepama.
Skanaus!!

13 komentarų:

  1. Oi mes irgi megstam cirvinius ♥ Ypac saltais ziemos rytais, tai toks sventas reikalas sekmadieniais ju issikepti! Man tai patogu, kad as tik tesla maisau o jau mb kepa ;)
    Ir patys skaniausi cirviniai, kai be galo daug sviesto dedas! Isbandykit, nera lygiu jiems.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aguonele,o kur galiu gaut recepta?
    dabar tikrai kol atsivalgysim taj daznai kepsim :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. 200 g labai minksto sviesto
    50 g cukraus
    2 pak. vanilinio cukraus
    ziupsnelis druskos
    6 kiausiniai
    300 g miltu
    2 a.s. /nubraukti kepimo milteliu
    1/8 l pieno

    Na as pirma slapius produktus susiplaku mikseriu, suberiu sausus ir tesla uzmaisau (darau viska mikseriu). Palaikyti kokias 20 min, kad "pabrestu" ir kepti. Nu sitie tai musu mylimiausi :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. aciuuu,jau savaitgali isbandysim :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai skanūs blynai Ilona. Šiandien visa šeimynėlė skaniai pusryčiavo :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. kai daugiau sviesto tuo trapesni blynai...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Keliems zmonems cia porcija? ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. aciu uz gera recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. as dariau dviguba kieki tai trims asmenims per akis

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nerealus blynai!!! Aciu uz receptuka, senai jau valgiau tokius skanius paprastus cirvinius blynus!!!
    Idejau truputi vanilinio cukraus ir gal 20 g daugiau sviesto, ir super!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Ačiū! Blynai nuostabūs! Stebėjomės, kad skonis ne toks, kokio gali tikėtis išgirdęs žodį "blynas". Šie širdukai tiesiog oriniai, lengvučiai !

    AtsakytiPanaikinti