Puslapiai

05 spalis 2010

Burokėlių salotos žiemai

Šios salotos labai populiarios, skaičiau apie jas jau antri metai ir aguonėlė  įkvėpė mane :)




4 kg. burokėlių ( žalių )
1,5 kg. pomidorų
500 gr. paprikų
500 gr. svogūnų
200 gr. česnakų
200 gr. cukraus
60 gr. druskos
250 ml. acto
500 ml. aliejaus





Burokėlius ( žalius ) sutarkuoti, pomidorus supjaustyti smulkiai, svogūnus smulkiai, paprikas kubeliais. Aliejuje pakepinam svogūnus, paskui sudedame pomidorus, po kokių 5 min. sudedame paprikas ir pakepiname dar  5 min.Į puodą sudedame tarkuotus burokėlius, supilame troškintas daržoves, visus prieskonius, ir ant silpnos ugnies verdame 40 - 45 min. retkarčiais vis pamaišome, likus 10 min. iki virimo pabaigos supilame actą ir sudedame išspaustus česnakus. Išvirus mišrainę dedame į iškaitintus stiklainius, užsukame, uždengiame ir laikome, kol atvės.
Skanaus!!

19 komentarų:

  1. Kolektyvinis misrainiu darymas. Nu kitaip nepavadinsi :)))
    Bet kokie pas tave burokeliai, dar tokiu nemacius pailgu ...hm... maziau vargo terkuodama turejai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aha ir tarkuot paprasciau ir daug kas sako,kad ir skanesni,nezinau..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai labai skanus reikalas... Pasidarėm "žiemai", o jau nebėra... - burokėlių sriuba su dž.baravykais - nuostabiausias ragautas dalykas su šia mišraine... Po švenčių - dar vienas virimo "reisas" ...
    Sėkmės, Ule ;) ir ačiū už blogo skanybes ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Svogunu tikrai tik 50 g? Kazkaip labai jau mazai atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Dange tikrai tikrai :) cesnaku uztat pakankamai dedas :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. o galima ta misraine i sriuba det? ar geriau ja valgyt prie kokios mesytes?:)
    vis svarstau ar daryt man ja ar ne:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aurelija, daryti zinoma :) ji puiki ir i sriuba ir viena su juoda duona, jau apie derini su bulviu kose taj tyliu..noriu valgyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. O acta koki naudot- ta prasme ar nieko tokio jei pylsiu raudona vyno acta,nes kitokio neturiu namuose:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. As naudoju 9%, su vyno actu nebandzius nieko konservuoti.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveiki...
    Aciu uz labai nuostabius receptus.
    O sia misraine galima gaminti be paprikos, nes mano seimyna nemegsta. jei taip ar reiketu mazinti kiekius visu ingridientu

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveiki, aciu Jums uz grazius zodzius. Jei nedet paprikos tuomet jos kieki prideciau pomidorams :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. labai grazios nuotraukos ir puikus receptai. Isbandysiu:)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Siandien darysiu,labai jau skanus atsiliepimai!

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sakykit, o pomidorus reikia nulupti?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Ryt gaminsiu. Bet jei pagal Aguonele, tai svogūnų reiks ne 50 g, o 500g.

    AtsakytiPanaikinti