Puslapiai

26 rugsėjis 2010

Cukinijų mišrainė žiemai

Labai lengva, gaivi mišrainė,puikiai tiks ir prie silkės ir prie mėsos ir su juoda rupia duona.





Reikės: 

2.5 kg. cukinijų 
0,5 kg. paprikos 
1 valg. š. druskos 
150 gr. acto
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės aliejaus 
0,5 l.  pomidorų padažo


Cukinijas nuplauti ir supjaustyti kubeliais (jei cukinijos mažos, tai odelės nulupti nereikia, nes ji minkšta), išvalyti papriką, supjaustyti kubeliais. Viską dėti į  puodą, berti druską, cukrų, aliejų, padažą ir troškinti apie 40 min. Pabaigoje supilti actą, po to būtinai užvirti. Karštą masę dėti į stiklainius, užsukti dangteliais, apversti ir apkloti šiltai kol atvės.

71 komentaras:

  1. Matau kuo paskutiniu metu uzsiemus buvai :))
    si misraine sugunde,stengsiuos butinai isbandyti. Sakyk, actas 9% ?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aguonele, pas mus si misraine man atnese pripazinima :)) tikrai drasiai raginu ja pasidaryti . Taip acta visada naudoju 9%

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na lauk vadinas mano atsileipimu, nes ji man visa nakti nedave ramybes :))) tik pas mus nera pirkti tokio pomidoru padazo kaip LT delto keisiu pjaustytais pomidorais skardineje. Ziuresiu kaip gausis, vis naturaliau bus :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atbegu atbegu pranesti, jog vakar viriau ;) Labai skanu, tik man acto gal ciut ciut per daug, tai kai idesiu pas save receptuka mazinsiu acto kieki.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aguonele visai neissigask,valgant iskarto taip atrodo,as irgi buvau persigandus,bet va po keliu savaiciu atsidarius stiklaineli nesijaucia to acto,vos vos kaip ir priklauso.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu uz issamius atsakymus, receptuka-sendien leksiu gaminti sio patiekaliuko, nes darze tokiu grazuolyciu, mazulyciu cukiniju pupso :)

      Violeta

      Panaikinti
  6. Va as taip ir maniau kad bus. man su burokeliu misraine panasus jausmas buvo, galvoju nu kazkaip ne tas kai tik issiviriau... bet kai atsidarem pirma stiklainiuka, tai nebuvo sustojimo nuo kabinimo saukstais :)) aciu uz pastaba!

    AtsakytiPanaikinti
  7. as dar uzeisiu pas tave burokeliu recepto,po savaitgalio murzinsiu rankas :))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Paziurejau,kad sis irasas dabar soktelejes prie populiariausiu, tai tik noreciau padrasinti ir issklaidyti abejones, kad tai viena skaniausiu cukinijos misrainiu. Tikrai verta bandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sis receptas cooool! Pernai gaminau ,simet gavau cukiniju - butinai darysiu!

    AtsakytiPanaikinti
  10. sveika, o vietoj pomidoru padazo galima det svieziu pomidoru?( na paprastos pomidoru tyres namie darytos?)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Nebandziau Vilma, bet zinoma,kad galima :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. niu jau isviriau, ir paskanavau. labai skanu :)dejau as savo daryta pomidoru padaza, skonio tikrai nepagadino. labai tikrai skanu.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Vilma, buvau tikra, kad patiks, dar pradzioj ji nuo acto siek tiek aitroka, paskui jis nugaruos, susvelnes skonis.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Šią mišrainę darau ne su cukinijomis, o su moliūgais. Man daug skaniau :))

    AtsakytiPanaikinti
  15. Larisa, kaip idomu! galvoju,net isbandyt..

    AtsakytiPanaikinti
  16. Pabandykit ;) Cukinija man labiau suverda, o moliugas lieka gabaliukais, ir toks traškesnis. Jei neklystu actą ankščiau reikia pilti, kad moliūgas nesuvirtų.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Labai patiko man tavo receptas, tik aš improvizavau, dariau aštresnę, dėjau čili pipiro, vietoj pomidorų padažo dėjau pomidorus, dar dėjau su konservuotais ananasais irgi labai skanu, ačiū už gerą receptą, tik norėjau paklausti, kur laikyti šitaip paruoštą mišrainę, ar rūsyje nesuges?

    AtsakytiPanaikinti
  18. AIMEE, nesuges tikrai, as laikau garaze, isstovi puikiausiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Sveiki. Na tikrai, kaip kaškas SM sakė, pavojinga čia pas jus lankytis :)
    Ačiū už receptus ir idėjas, ne vienas jau išbandytas, net stiklainių pritrūkau :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Iveta, padirbejote sauniai! Smagu :))

    AtsakytiPanaikinti
  21. Aš tai dedu obuolių actą jis 6 % tai gaunasi švelnesnis skonis. Kiekiai tokie pat. Man su moliūgais daug skaniau :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Laba Nenoriu pasirodyti neismanele bet va tokiu dalyku niekad nesu gaminus bet atrodo puikiai ir jauciu skanu todel noriu irgi pasigaminti, O va klausimas o vandenuko reikia ar ne ?

    AtsakytiPanaikinti
  23. oi persiprasau pradejus gaminti pamaciau kad tikrai vandenuko nereikia :) Nuo kvapu net seile varva bus skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Atsiprasau,kad nespejau, bet tikiu susitvarkete puikiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. Ir as susigundziau siuo receptuku :) Pripirkau siandien Maximoje cukiniju po 0.99lt/kg, tai visa patenkinta bandau kas gausis :)

    AtsakytiPanaikinti
  26. sveiki,labai sugundė šis receptas,tik turiu klausimą?ar galiu naudoti žalias paprikas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aišku,ačiū.Pabandysiu ir parašysiu kas gausis :)

      Panaikinti
  27. aš darau lygiai taip pat tik mano eiga kitokia. viska sudėti į puodą (aš dar dedu konservuotų ananasų. labai skanu)išskyrus paprika ir pomidoru padažą. pavirti viską apie 10 min. tada sudėti papriką su pom. padažu ir dar pavirti apie 5 min. viskas, dėti i stiklainius. irgi labai skanu. cukunija gaunasi kieta. siulau pabandyti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. sakykit, kiek ananasu reikia deti?

      Panaikinti
    2. mažą indelį iš maximos :D

      Panaikinti
  28. dar noriu paklausti, koki pomodoru padaza dedate?

    AtsakytiPanaikinti
  29. Ka reiskia pasakymas 1 stikline... As turiu 10 skirtingo dydzio stikliniu, tai kuria man naudoti???

    AtsakytiPanaikinti
  30. kadangi jau buvau išbandžius anksčiau šį receptą, man pairodė per daug acto, tai rusiškam forume radau beveik tą patį tik su labai mažai acto. Skonis super! Vietoj pomidorų padažo reik dėti 1 kg pomidorų sutrintų blenderiu ir dar pora galvų česnako, o acto tik 50 g

    AtsakytiPanaikinti
  31. Na, aš irgi darau šią mišrainę antrus metus ir acto dedu 100 ml, nes kitaip negaliu aš jos valgyt, nuo acto išmuša karštis, man per stipru... Ir bandžiau kaip kažkas minėjo su žaliom paprikom, tai tikrai galima dėt, bent mums patiko ir labai gerai atrodo spalviškai. O šiemet receptą atnaujinau įmaišydama 1 aitriąją papriką, tik įtariu, kad tiek permažai, nes skonio jos nesijaučia, bet galvoju gal susistovės ir atiduos savo aštrumą...

    AtsakytiPanaikinti
  32. Skanu, bet ma acto irgi daugoka...

    AtsakytiPanaikinti
  33. Labas vakaras, o kiek proc actas turi buti? Ar nesvarbu? Ir ar paprastas? Aciu uz atsakyma :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. jei paprastas 9% naudokite mazdaug 120 gr. jei obuoliu 6% 180 gr.

      Panaikinti
  34. LABAI SAUNUS RECEPTAS

    AtsakytiPanaikinti
  35. Labai panasia darau tik kas megsta astriai,tai dar dedu morku ir cili pipiriuku pagal skoni,musu seimai ji labai patinka:)

    AtsakytiPanaikinti
  36. Sveiki, as noreciau daryti su moliugu, tai tada moliuga reikia sverti su zieve ar jau nulupta?

    AtsakytiPanaikinti
  37. Sakykite, ar reikia kazkaip paruosti stiklainius? Nesu niekad nieko konservavus, zinau kad kaitina berods stiklainius :) ar cia nereikia kaitinti? Sudedi, uzsuki ir i saldytuva? :))) Dekoju is anksto uz ats.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Butina, as ruosiu taip, gerai isplaunu, tobulai zo:) ir statau i orkaite, ijungiu 50 laipsniu karsti praveriu siek tiek dureles ir 15 min kaitinu. I karstus ispilstau ir is karto uzsuku.

      Panaikinti
  38. labas ! kad skanu bus tai aišku bet kodėl 0,5kg pomidoru padažo tai nelabai. ar nebūtu papraščiau litrais. tai reiks turbut pasverti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Niekada nekaitinu stiklainių, konservuoju tikrai labai daug. Perpilu verdančiu vandeniu stiklainiukus, o supylus mišraines, apverčiu dangteliais į apačią ir gerai įkloju, paprastai padarius vakare palieku per naktį ir niekada niekas neiššauna :)

      Panaikinti
  39. išsiviriau 8 litriukus. Tikrai skani. Šis receptukas mūsų šeimoje bus naudojamas daug metų :)

    AtsakytiPanaikinti
  40. as stiklainius isplaunu su soda, tada gerai iskalauju. Dangtelius pries uzdarant paverdu minute ir uzsuku. Uzdarytus stiklainuis su kose apverciu ir siltai apdengusi palieku atvesti per nakti.

    AtsakytiPanaikinti
  41. Labai skani mišrainė, vyras ją tiesiog dievina..;)

    AtsakytiPanaikinti
  42. superinė mišrainė, kaip ir kiekviena mėgstanti suktis prie puodų, negalejau nepatobulinti, dar pridėjau virtų pupelių, kaip sakant gavosi beprotiškai fantastiška :))) ačiū:)

    AtsakytiPanaikinti
  43. Ilona, sakykit ar tikrai 0,5 kg pomidoru padazo ar cia 0,5 litro ? Gal netgi ir tas pats gaunasi bet keistai atrodo, negi reikes sverti...

    AtsakytiPanaikinti
  44. o galiu nedeti pomidoru padazo nenoriu , kazin pavyktu

    AtsakytiPanaikinti
  45. Man,kaip ir Ilonai, irgi ši mišrainė pelnė pripažinimą ;D tik aš su moliūgais visada verdu. vat ir šiandien 6 stovikėliai garuoja :} ačiū už receptą :}

    AtsakytiPanaikinti
  46. Labai aciu uz tikrai gera recepta, Visiems labai patiko.O receptas dabar keliauna is vienu pas kitus.

    AtsakytiPanaikinti
  47. o cukinijas pjaustyti su visom seklom?ar isvalyti ja?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei didelė cukinija su didelėm sėklom, tai išvalyti, o jei jaunutė, tai ten tų sėklų net nesimato.

      Panaikinti
  48. o jus actą sveriate? nepapraščiau būtų ml matuoti?

    AtsakytiPanaikinti
  49. Labai skani misraine. Tik as dedu paprikos daugiau apie kilograma ir pjaustau siaudeliais.

    AtsakytiPanaikinti
  50. Puikus receptas!Pernai padariau per mažai :)-namų smaguriai labai greitai išragavo, todėl šiemet visą puodą užkaičiau. Kas dar nebandėte-tikrai verta, Ilonos receptas nenuvils. O improvizacijoms ribų nėra... :) Ačiū, Ilona.

    AtsakytiPanaikinti
  51. Ir aš šiandien pasigaminau šios mišrainės. Ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  52. Įkalbėjot, einu gamint...

    AtsakytiPanaikinti
  53. Na o aš turiu klausimą, su kuo jūs valgot šią mišrainę? vieną pačią? ar galima pradarius stiklainiuką žiemos metu ją sunaudoti troškiniui?

    AtsakytiPanaikinti
  54. dariau su moliugu, tai puodas prisvilo per kelias minutes. Is pradziu kaitinant reikia intensyviai maisyti, o tai as is dallies sugadinau misraine. gaila darbo ir produktu

    AtsakytiPanaikinti